Silivri Facebook
banner88

IŞIKLAR'DAN CEM EVİ MÜJDESİ...

 

                                                           

 

BAŞKAN IŞIKLAR’DAN CEM EVİ MÜJDESİ!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivrili Alevilerin Hızır orucu iftar programında Cem Evi müjdesini vererek; “Artık önümüzde hiçbir engelimiz yok. En kısa zamanda temelini atıp inşaat çalışmalarına başlayacağız” dedi.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi’nin Mega Saray Tesisleri’nde düzenlediği Hızır Cemi Birlik Kurbanı etkinliğine katıldı. Programa CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve CHP Silivri İlçe Yöneticileri ile birlikte katılan Başkan Işıklar, hemşerilerine Cem Evi müjdesi verdi.

 

IŞIKLAR; “ÇOK GÜZEL VE BÜYÜK BİR CEM EVİ’MİZ OLACAK”

Türkiye’de örnek teşkil edecek Silivri Cem Evi’nin temelini çok yakında atacaklarını dile getiren Başkan Işıklar, şunları söyledi; “Cem Evi’miz ile ilgili bugün getirdiğimiz noktada artık önümüzde hiçbir engelimiz yok. En kısa zamanda da temelini atıp inşaatına başlayacağız. İlk defa bu müjdeyi bu akşam sizlere veriyorum. Proje görsellerini kamuoyu ile ilk kez paylaşıyorum. Projeyi de Mimar Erhan İşözen hazırladı. Türkiye’de birçok cemevine örnek teşkil edeceğini söyledi, ben de projeyi gerçekten çok beğendim. Sizlerin de beğeneceğine inanıyorum, hepimize hayırlı uğurlu olsun. Önce tapumuzu aldık, her şey buna dayanıyor. Cem Evi’nin arsası Silivri otobanından girdiğinizde Şerife Baldöktü Kız Meslek Lisesi’nin hemen yan tarafında kalıyor. Ulaşımı kolay, mevkii güzel ve önü de açık. Biz neye dayanarak bu cem evini vakfın kullanımına veriyoruz? Belediye Kanunu’nda Belediye Hizmet Alanları ile ilgili açıklamaların yer aldığı maddeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Kanun maddesi şu şekilde: “Yerleşmenin büyüklüğüne göre hizmet edilebilecek nitelikte, içinde sosyal tesis, kültürel tesis, halk eğitim ve idari tesis birimlerinin birlikte yer aldığı, mahalle konağı, belediyeye ait kültürel tesisler, kütüphane, bilgi-beceresi-mesleki eğitim kursları gibi eğitim ve kültür yapıları, belediyeye ait idari birim şubeleri, muhtarlık gibi yönetim yapıları, semt ölçeğinde küçük ölçekli sağlık tesisleri ve belediye birimleri yer alabilir. Ayrıca; açık alan kullanımı gerektiren kullanımlar (garaj, şantiye, su deposu vb.) ile Belediye Meclisi’nin uygun görmesi halinde kamu hizmetlerinin görülmesi, toplum ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapı ve tesisler de yer alabilir.” Dayanağımız bu madde.”  

 

“ŞİMDİDEN İLÇEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Salonda bulunan hemşerilerine Cem Evi projesini sunum eşliğinde tanıtan Başkan Işıklar, konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Binamızın çok güzel, kutsi bir görüntüsü var. İçi de çok güzel olacak. Biz burada altı dükkânlar içi cem evi olan bir yer değil, sadece Cem Evi olarak hizmet edecek bir bina olmasının daha doğru olacağını düşündük. Bunu hep birlikte yapacağız ve yaşatacağız. Çok güzel ve büyük bir Cem Evi’miz olacak. Cem Evi’nin tapu alanı 3153 metrekare, 3267 metrekare net inşaatı olacak. Brüt inşaatı 4305 metrekare ve çatı da bir kullanım alanımız olacak o da 1100 metrekare olacak. Bu proje için çok ciddi araştırmalar yapıldı, Türkiye’de ve dünyada bulunan cem evlerinden örnekler alındı. Mimarımıza da çok teşekkür ediyorum. Sizlere yakışan bir sanat eseri ortaya çıkardık. Bu hepimizin alın teri, emeği ve göz nuru olacak. Bize el uzatacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum. İnsani değerlerimizin, geleneğimizin göreneğimizin yaşatılmasına hizmet edecek Cem Evi’nin şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

Işıklar konuşmasında Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Silivri Şubesi Başkanı Tamam Köroğlu ve Alevi Kültür Derneği Silivri Şubesi Başkanı Coşkun Aksoy’a ilçede birlik beraberlik ve barış ortamını oluşturmak konusundaki katkıları için teşekkür etti. Başkan Işıklar’ın konuşmasını sık sık alkışlarla kesen Silivrili Alevi yurttaşlar, Cem Evi müjdesi için Işıklar’a teşekkürlerini dile getirdiler.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol