Silivri Facebook
banner88

IŞIKLAR'DAN MUHASEBECİLERE ÖZEL GECE...

IŞIKLAR’DAN MUHASEBECİLERE ÖZEL GECE

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 1 Mart Muhasebeciler Günü nedeniyle ilçe genelinde hizmet veren tüm muhasebecilerle düzenlediği yemekli gecede bir araya geldi.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 1 Mart Muhasebeciler Günü nedeniyle Silivri genelinde aktif faaliyette bulunan muhasebeciler için yemek düzenledi. İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Silivri İlçe Temsilciliği ortaklığında düzenlenen geceye CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Silivri Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Yücegök ve Lütfü Vardar, Silivri Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Orhan, Sosyal Güvenlik Kurumu Silivri Şube Müdürü Mümin Uluocak, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Zafer Aşkın, Silivri Belediyesi Eski Başkanı Selami Değirmenci, Beylikdüzü Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Yetkin Çavdar, İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Silivri İlçe Temsilcisi Saadet Gençoğlu ile Silivrili birçok muhasebeci ve mali müşavir katıldı.

 

IŞIKLAR; “DAHA İYİ ŞARTLARDA HİZMET VERMENİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Muhasebeciler günü ile ilgili derlenen bir yazıyı, konuşmasında paylaşmak istediğini belirten Başkan Işıklar, şunları söyledi; “Ülke genelinde, Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununun verdiği yetkiye istinaden hizmet veren meslek mensuplarının günü olarak kabul edilen 1 Mart “Muhasebeciler Günü” olarak kutlanmaktadır. Toplumun en küçük yapısı olan aileden başlayıp, iş hayatını, yerel yönetimleri, devletin tüm organlarını, eğitimden sağlığa, güvenlikten tarıma kadar toplumun her kademesini hayati derecede ilgilendiren muhasebe mesleği, günümüzde en çok önem verilen meslek olmuştur. Özellikle insan topluluklarının tarih sahnesine çıktığı zamanla birlikte başlayan hesaplama düşüncesi, çağlar boyunca çeşitli aşamalardan geçerek bu gün adına muhasebe dediğimiz bir sistem ve meslek haline gelmiştir. Bu sisteme gerekli önemi gösteren ve bu sistemin kurallarını iyi bir şekilde uygulayan toplumlar hiç şüphesiz bu gün dünyamızın gelişmiş toplumları arasında yer almışlardır. Ticaret, sanayi ve hizmet sektörünün defterlerini tutan, finansal tablolarını hazırlayan, bunların yanı sıra muhasebe ile ilgili konularda inceleme, tahlil, denetim, bilirkişilik ve tahkim işleri yapan sizlerin mesleğinizi en iyi şartlarda yapabilmeniz için yerel yönetim olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çabalıyoruz. Ülke ekonomisinin kalkınmasında önemli katkıları olan siz değerli serbest muhasebeci ve mali müşavirlerimize, mesleki sorumluluk bilinciyle verdiğiniz değerli hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyor, konuşmamı sizlerden biri olan muhasebeci-edebiyatçı Asım Bezirci’nin muhasebe tarifi ile bitirmek istiyorum;

“…Ölçülü davranmayı, yanlıştan korkmayı, belgeye dayanmayı aklını kullanmayı duyguculuğa kapılmamayı ve gerçekçi, düzenli, dengeli, tutarlı olmayı muhasebe öğretti bana. Savunduğum ve uygulamaya uğraştığım nesnel, bilimsel eleştiri anlayışımın güçlenmesine yardım etti. Az şey mi bu.” Geceye katılan konuklarının Muhasebeciler Günü’nü kutlayan Işıklar, İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Silivri İlçe Temsilcisi Saadet Gençoğlu’na da uyum içindeki çalışmaları ve işbirlikleri için teşekkür etti.

GENÇOĞLU; “BELEDİYE BAŞKANIMIZ HİZMET İÇİN YARIŞIYOR”

İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Silivri İlçe Temsilcisi Saadet Gençoğlu da gecede gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “Belediye Başkanımız bizlere hizmet etmek için bizimle yarışıyor. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yaşadığımız tüm zorluklar ve sıkıntılara rağmen, bu akşam hesap kitap yapmayı bir kenara bırakarak hayatın muhasebesini tutacağız. Haftamız kutlu olsun değerli arkadaşlarım. Bu gecenin gerçekleşmesine katkı sağlayan ve her zaman bizlerin yanında olan Belediye Başkanımıza ve ekibine şükranlarımı sunuyorum.” Gençoğlu, Başkan Işıklar’a ilgi ve destekleri için teşekkür plaketi takdim etti. Mesleğe yeni başlayan ve yıllarını bu mesleğe adamış muhasebecilere belge ve şiltlerinin takdim edildiği gecede Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Fasıl Ekibi sahne alarak, konuklara müzik ziyafeti yaşattı.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol