Silivri Facebook
banner88

İŞTE! FESTİVAL TURNUVALARININ ŞAMPİYONLARI...

FESTİVALİN SPOR TURNUVALARINA İLGİ YOĞUNDU

Silivri Belediyesi 52. Silivri Yoğurt Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Satranç, Tavla, Plaj Voleybolu, Briç, Futbol ve Basketbol turnuvaları yoğun katılımlarla gerçekleşti. Ulusal - Uluslararası Köpek Irk Standartları yarışmasına da ilgi yoğundu.

 

Silivri Belediyesi Yoğurt Festivali kapsamında her yıl yoğun katılımla gerçekleşen spor turnuvaları bu yıl yine kıyasıya bir rekabete ev sahipliği yaptı. Satranç, Tavla, Plaj Voleybolu, Briç, Futbol ve Basketbol turnuvalarının yanı sıra yine festival kapsamında Ulusal- Uluslararası Köpek Irk Standartları yarışması gerçekleştirildi. Başkan Işıklar spor turnuvalarını ziyaret ederek katılımcılara başarılar diledi.

 

 

SATRANÇ TURNUVASINA İLGİ YOĞUNDU

Festival kapsamında gerçekleşen bir başka turnuva olan Satranç Turnuvası da, Silivri Belediyesi Kale Park Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Görme engelli sporcuların da yarıştığı toplam 150 kişinin katıldığı turnuvaya, ülke genelinde farklı illerden katılımlar gerçekleşti. Üç gün boyunca katılımcıların yoğun dikkat harcadığı turnuvanın sonunda birinciye Samsung Galaxy S4, ikinciye İpad 2 ve üçüncüye de Fotoğraf Makinesi hediye edildi. Turnuvada dereceye girenler şu şekilde;

1. Eren Erdal Gür (İstanbul)

2. Arom Babek (İstanbul)

3. Burak Uysal (İstanbul)

 

BASKETBOL TURNUVASINA REKOR KATILIM

Silivri Belediyesi’nin gelenekselleşen Basketbol Turnuvası’nın bu yıl festival kapsamında 18.si gerçekleşti. Geçen yıl 58 takımın yarıştığı turnuvada bu yıl 60 takım yarıştı. Erseven Sitesi’nin sahil tarafında 3 gün boyunca yapılan turnuva oldukça çekişmeli geçti. Final gecesi, Silivrili kız basketbol takımı gösteri maçı yaparak turnuvaya renk kattı. Turnuvada birinci olan takıma 1.500,00 TL, ikinci olan takıma 1.000,00 TL ve üçüncü olan takımada 500,00 TL hediye çeki verildi.

Büyükler Kategorisinde dereceye giren takımlar;

1.Aküp

2.Felfena

3.Zenci Mahallesindeki Solaryumcular

 

Küçükler Kategorisinde dereceye giren takımlar;

1.Felfelfena

2.Zenciler

3.Victoria Secret

 

PLAJ VOLEYBOLUNDA 20 TAKIM YARIŞTI

52. Silivri Yoğurt Festivali kapsamında bu yıl ilk kez Plaj Voleybolu Turnuvası da gerçekleştirildi. 5-6 Temmuz tarihlerinde Kumluk Mevkii’nde düzenlenen Plaj Voleybolu Turnuvası’nda yarışmalar kadın ve erkek olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlendi. 20 takımın mücadele ettiği turnuvada her iki kategoride de birinci olan takıma 1.000 TL, ikinci olan takıma 500,00 TL ve üçüncü olan takıma da 250,00 TL hediye çeki verildi.

Kadınlar Kategorisinde dereceye giren takımlar;

1.Çapulcular

2.Silivri Kasaba

3.Bahçelievler Spor

 

Erkekler Kategorisinde dereceye giren takımlar;

1.Direngezi

2.Black House

3.İtfaiye

 

BRİÇ TURNUVASI DA İLK KEZ GERÇEKLEŞTİ

Silivri Belediyesi Yoğurt Festivali kapsamında bu yıl ilk kez Briç Turnuvası da gerçekleşti. Nikâh ve Sergi Salonu’nda gerçekleşen turnuvada 12 masada toplam 48 kişi yarıştı. Briç Federasyonu Yetkililerinin de katıldığı turnuvada dereceye girenlere kupa hediye edildi. Turnuvada dereceye girenler şu şekilde;

1.Zafer Kebabcı / Faruk Onur 

2. Vahap Yener / Mehmet Öztaş

3. Abdullah Karacık / Şerafettin Ekici

 

VETERANLAR ÖDÜLLERİNİ SAHNEDE ALDI

Silivri Belediyesi ve Silivri Kulüpler Birliği ortaklığında organize edilen Veteran Futbol Turnuvası’nın ödül töreni festival sahnesinde gerçekleşti. 18 Haziran – 5 Temmuz tarihleri arasında 15 takımın katılımıyla düzenlenen Veteran Futbol Turnuvası’nda 1. Silivrispor, 2. Mimarsinanspor ve üçüncü Kadıköyspor oldu. Dereceye giren ilk üç takıma kupa ve madalyaları Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Candemir Yılmam ve CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu tarafından hediye edildi.

 

KÖPEK IRKLARI 6. KEZ SİLİVRİ’DE

Ulusal- Uluslararası Köpek Irk Standartları yarışması, Silivri Belediyesi ile Türkiye Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu işbirliğiyle 6. Kez Silivri’de gerçekleşti. Yoğurt Festivali kapsamında Kavaklı Stadı’nda gerçekleşen yarışmaya 16 ülkeden yaklaşık 650 köpek katıldı. Ukrayna, Romanya, Moldova, Bulgaristan, İsveç, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Sırbistan, İtalya, Rusya, Azerbaycan, Moğolistan, Belarus ve Türkiye’den gelen konuklar organizasyondan çok memnun oldukların dile getirerek Başkan Işıklar’a teşekkür etti. Köpeklerin gösterileri katılımcılar ve mahalle sakinleri tarafından ilgiyle izlendi.

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol