Silivri Facebook
banner88

KADIKÖY'DE NELER YAPILDI NELER YAPILACAK?

 

GELENEKSEL HALK TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın geleneksel hale getirdiği halk toplantıları devam ediyor. Kadıköy Mahallesi’nde hemşerileriyle bir araya gelen Işıklar, yapılan ve yapılacak olan çalışmaları paylaştı.

 

Silivri Belediyesi’nin gelenekselleşen halk toplantıları tüm hızıyla devam ediyor. Her mahallede yapılan çalışmaları ayrı ayrı anlatan ve bir sonraki yıllara ilişkin çalışmalar hakkında mahalle sakinlerini bilgilendiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, mahalleliden gelen soru ve taleplerle de bizzat ilgilenerek çözümler buluyor. Toplantılara Kadıköy Mahallesi ile devam eden Işıklar’a CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ile de eşlik etti.

 

IŞIKLAR; “HEDEFİMİZ AYDINLIK YARINLAR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kadıköy Mahallesi’nde gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Silivri’yi geleceğin şehri yapmak, İstanbul’un yanı başında yıldızı parlayan, iş bulup, aş üreten, refah ve huzur üreten bir şehir haline getirmek amacındayız. Zorlukları fırsata dönüştürerek, Silivri’yi aydınlık yarınlara taşımayı hedefliyoruz. İlçemizdeki her mahallemiz, her sokağımız büyüyen bir çocuk gibi her yıl değişiyor. Bir ilçede herkes değer yaratır, önemli olan bu zenginliği nasıl dağıttığı! Halkın birebir katılımını sağlayamadığınız sürece, kent rantı adil dağılmaz. Eğer bir iktidarı sorgulayamıyorsanız, denetleyemiyorsanız, yönetime katılım gösteremiyorsanız o sizin için çalışan bir iktidar değildir çünkü içinde siz yoksunuz, insan yok. Biz Mahalle Konseylerimiz ile her mahallemizde düzenli toplantılar yaparak, o mahallenin eksikleri ile ilgili projeler üretip hayata geçiriyoruz. Yaptığımız her çalışmanın özünde insan var. Kadıköy Mahallemize yaptığımız hizmetler de bununla sınırla kalmayacak. Gelişme ve ekonomik zenginlik bölgeye dalga, dalga yayılacak. İlk defa bu sene yaptığımız Karpuz Festivali ile yapmak istediğimiz üreticilerin sesinin duyulması ve var olan bu zenginliğin tanınmasıydı. Bunu zenginliğe çevirmek, emeğini yok pahasına tarlada bırakmamak amacımız. Domatesiyle, karpuzuyla, yoğurduyla, çiçekçiliği ile müthiş bir tarım zenginliğine sahip ilçemizin değerlerini tüm Türkiye duysun istiyoruz.” 2013 yılında Kadıköy’de yapılması planlanan projeleri de sunum eşliğinde paylaşan Işıklar, ardından vatandaşların soru ve taleplerini dinledi.

 

KADIKÖY MAHALLESİ’NE NELER YAPILDI?

 

Fen İşleri Müdürlüğü

Silivri Belediyesi tarafından Kadıköy Mahallesi’nde meydan projesi kapsamında, 160 m granit bordür imalatı, 115 m² granit küp taş imalatı, 275 m² granit plak kaldırım imalatı, 4 adet aydınlatma direği imalatı yapıldı. 2012 yılı Mahalle genelinde 341.000 m² greyder ile malzemesiz reglaj, 5.965 m² tuvenan malzeme ile olmak üzere toplam 342.790 m² yol iyileştirilmesi yapıldı. Ayrıca muhtelif cadde ve sokaklarda toplam 300.000 m² alanda iş makinası ile kar küremesi yapıldı. Kar yağışlarında gece ekipleri bölgede 24 saat kar küreme çalışması gerçekleştirdi. Yol bakım tamir çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan zamanlarda beton parke taşı tamirleri yapıldı. Mahalleye 400 kişi kapasiteli Kadıköy Düğün Salonu ve Sosyal Tesis kazandırıldı. Öğrencilerin okullarından arta kalan zamanlarda vakit geçirebileceği, ödevleri konusunda yardım alabileceği Silivri Belediyesi İnternet Evi oluşturuldu.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Silivri Belediyesi tarafından Kadıköy Mahallesi’nde meydan düzenleme Atatürk Büstü yapım çalışması gerçekleştirildi. 350 metrekare granit plak taş döşeme çalışması ile sert zemin yapılan alanda, 210 metrekare beton parke taşı çalışmasıyla da otopark alanı oluşturuldu. Rulo çim döşeme çalışmasıyla yeşillendirilen toplam 1000 metrekare olan meydan da, çeşitli bitki ve çalı grubu dikimi yapıldı. Meydan üzerinde Atatürk Büstü oluşturuldu.

 

NELER YAPILACAK?

 

Silivri Belediyesi 2013 yatırım programı kapsamında Kadıköy Mahallesi, mahalle içi yollarında 3000 metrekare parke taşı tamiratı, 1000 metre bordür tamiratı ve 500 metre yağmur oluğu tamiratı yapılacak. Tarla yollarında 10 bin ton stabilize malzeme ve 5 bin ton mekanik malzeme ile yol iyileştirme çalışması gerçekleşecek. Kadıköy Mahallesi Olcay Özcan Caddesi’nde, Silivri genelinde gerçekleştirilen meydan düzenleme çalışmalarının bir benzeri yapılacak. Kadıköy Bağları Caddesi çocuk parkında düzenleme çalışması gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol