Silivri Facebook
banner88

KINALI TEPE SİTESİ IŞIKLAR'I AĞIRLADI...

KINALI TEPE SİTESİ IŞIKLAR’I AĞIRLADI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kınalı Tepe Sitesi sakinleriyle birlikte iftar yaptı. Tüm site sakinlerinin katıldığı iftar yemeğinde Kınalı Tepe Sitesi Yönetimi Başkan Işıklar’a yaptığı hizmetler için teşekkür etti.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yoğun Ramazan programına rağmen davet edildiği iftar yemeklerine katılmayı ihmal etmiyor. Çanta Kınalı Tepe Sitesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde ağırlanan Başkan Işıklar, tüm site sakinleriyle bir araya geldi. CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve İlçe Yöneticileri, Çanta Muhtarları Ömer Ercan ve Hasan Susulu’nun da katıldığı iftar yemeğinde Başkan Işıklar’ı site Başkanı Şuayip Kurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Aydede, Melih Bağdatlı, Zafer Ergüven ve Bülent Kopuz karşıladı.

 

IŞIKLAR; “BİZE BIRAKILAN MİRASI SONSUZA KADAR AYAKTA TUTACAĞIZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, iftarın ardından yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “İlçemiz 9 belediyenin kapanması ile 35 mahallesi olan, 900 km karelik bir alana yayılmış ve 42 km sahili ile birçok ilden daha büyük yüz ölçümü olan devasa bir yer haline geldi. Öncelikle ramazan ayının kutsiyeti ile beraberlik içerisinde bu organizasyonu yapan yönetime çok teşekkür ederim. Burada yılın belli aylarında olsa da bir arada olmayı hedefleyen ve burada barış ve huzur içinde bizim değerlerimizi de koruyarak yaşatmayı ilke edinmiş bir yapı görüyorum. Böyle bir Silivri var zaten ve bu Silivri’nin çok önemli bir parçasısınız. Bizim güzelliğimiz de bu; kutsiyeti aynı coşku ve heyecanla kutlayabiliyor olmamız. Kapalısı, açığı, yaşlısı, genci, doğulusu, batılısı, Çerkez’i, Alevi’si hep bir arada, ayrımları kenara koyup Cumhuriyetin ortak değerlerine sahip çıkıyoruz. İşte bizim özlediğimiz, son zamanlarda içimizi karartan birçok olayın çaresi ve panzehri bu. Bu memleketi kuranlar o gün hangi cesareti gösterdiyse biz de aynı cesareti gösterebilecek durumdayız. Çünkü onların bize bıraktığı miras dimdik ayaktadır. Silivri’mizde bu değerlerin öncelikle kendi bölgemizde sağlam ayakta durması birinci ilkemiz. Hiçbir ayrım gözetmeden dayanışmayı, katılımı kaynak ve imkânları kullanmayı bu büyük coğrafyayı daha yaşanır ve çağdaş yapmayı hedefledik.”

 

“VARLIĞINIZ İLÇEMİZE DEĞER KATACAK”

Silivrili yazlıkçıların yaz kış ilçede oturabilir durumda olmaları yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Işıklar; “Kapanan beldelerin getirdiği iş yükü ve sizin beklentileriniz beklediğiniz süratte olmayabilir ama çağdaş, modern bir Silivri’de yaşama ideali bizim aklımızdan çıkmayacaktır. 4 yılda Silivri çok daha yaşanır ve çağdaş, insana önem veren, insanı inceleştiren bir anlayış ile yönetiliyor. Sorunlarımızı masada beraber çözeceğiz. Farklılıklarımızı zenginlik sayacağız. Birbirimizin yaşam alanlarına saygı göstererek, ortak bir direnci kaybetmeden, Atatürk Cumhuriyetini, laikliği hiçbir zaman bir tarafa koymayacağız. İlçemizi önemine uygun bir şekilde üniversiteleri, silikon vadisi, parkaları ile özellikle bilişim teknolojilerinin gelişmesi konusunda çok önemli çabalarımız var. Sizlerin burada sadece yaz aylarında değil, yaz kış burada oturmanızı ve Silivri’nin ekonomik, sosyal yapısına çok daha fazla katkı yapmanızı istiyoruz. Biliyoruz ki varlığınız buraya çok değer katacak. Onun için sizleri burada sürekli oturtmak, beraberce yaşamak, buradaki konutunuzun birinci önceliğiniz olmasını istiyoruz.  Maalesef kış nüfusu ile aldığımız olanak ile yaz nüfusuna da hizmet etmek zorundayız. Bunu aşmanın bir yolu şu şekilde; eskiden nakil ikamet ile yapılan nüfus değişimi şimdi 2 dakikanızı alıyor. Nüfus Müdürlüğüne gidip ‘benim birinci adresim burası, ikinci adresim İstanbul olsun’ dediğinizde iki adresinizi de kullanabiliyorsunuz. Buna özen göstereceğinizi, bu yaşadığınız yere sürekli yaşanır hale gelmesi konusunda destek vereceğinize inanıyorum. İki dakikanızı Silivri’nin geleceğine ayırmanızı rica ediyorum. Bu mübarek ayda Allah tuttuğunuz oruçları, ettiğiniz duaları kabul etsin. Yaklaşmakta olan bayramınızı da şimdiden kutluyorum” dedi.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol