Silivri Facebook
banner88

KONSEY ÇANTA'DA TOPLANDI...

KENT KONSEYLERİ PLATFORMU SİLİVRİ’DEYDİ

Türkiye Kent Konseyleri Platformunun 8. Toplantısı’nda konuşan Başkan Işıklar; “Kent konseylerinin temel amacı; sivil bir yapı oluşturmak ve demokratik bir katılımla kenti bütünlemektir” dedi.

 

Türkiye Kent Konseyleri Platformunun 8.inci Toplantısı 14-15 Eylül 2012 tarihlerinde Silivri Kent Konseyinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tüm Türkiye’den katılan 63 adet kent konseyinin başkan ve genel sekreterleri ile milletvekilleri ve çeşitli kurumlardan gelen 230 katılımcının bulunduğu toplantıda konseylerin iç sorunları ve ülke gündemini ilgilendiren konular tartışıldı, kararlar alındı.

 

IŞIKLAR; “SOSYALİZASYON PROJELERİNİ BİRLİKTE UYGULAYACAĞIZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “Türkiye Kent Konseyleri Platformuna ev sahipliği yapmaktan onur duydum, hepiniz hoş geldiniz. Bugün Kent Konseyleri en önemli yerel ve demokratik katılımların mekanizmalarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda Kent Konseyleri kent yönetimine katılmak, kentli olmak, kentine sahip çıkma anlayışı içerisinde kentin sosyal kültürel yaşamına katkı sağlayan yapılardır. Kent Konseyleri kentin içinde bulunan her kesimden katılımı önceleyen bir yapıyı oluşturmaktadır. Temel amaç sivil bir yapı oluşturmak, demokratik bir katılımla kenti bütünlemektir. Silivri Kent Konseyi, yaşadığı bazı zorluklara rağmen son yıllarda kaydettiği aşamalar ve kurumsal anlamda atılan adımlarla önemli noktaya gelmiştir. Ben 1999 yılında Yerel Gündem 21’in kuruluşunda yer almış, kurucu genel sekreterliği yapmış biri olarak bugün daha net anlıyorum ki; Türkiye’de yaşanan özellikle yapay gündemlerle şu son günlerde içimizi yakan birçok sorunun temelinde kentleşme sorunu yatıyor. Ortak aklın kullanılmamasının sonuçlarını yaşıyoruz. İşte biz demokratik sosyalizasyon projeleriyle, insanlarımızın el ele tutuşmasını sağlayacağız. Bunu da kent konseylerimiz ile birlikte yapacağız.”

 

SİLİVRİ KENT KONSEYİ ÇALIŞMALARI ANLATILDI

Silivri Kent Konseyi Başkanı Kadir Baran ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın açılışını yaptığı toplantının ilk bölümünde; toplantıya katılan İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Tülay Kaynarca, Oktay Ekşi ve Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt birer konuşma yaptı. Ayrıca İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da toplantıda yer aldı. Silivri Kaymakamı Salih Keser’in ardından, Silivri Kent Konseyi Genel Sekreteri Sema Kurt tarafından Silivri Kent Konseyi çalışmaları sunuldu. Gündem doğrultusunda Türkiye’de Kent Konseylerinin genel durumunun değerlendirildiği bölümde, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Kartal tarafından bir sunum yapıldı ve daha etkili konsey yapılanması için tartışmalar ile çözüm önerileri görüşüldü. Platform sözcüsü Yrd. Doç. Dr. Metin Erten tarafından kuruluşundan günümüze kent konseyleri platformu süreci aktarıldıktan sonra belediye başkanlarının Belediye Kanununa uyarak kentlerinde kent konseylerini kurmalarının istenmesine karar verildi.

 

BARIŞ MESAJLARI VERİLDİ

Toplantının 2.inci gününde Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü,  Büyükşehir kapsamına giren illerde oluşacak değişiklikler hakkında bir konuşma yaptı. Ardından Yeni Afet Yasası ile ilgili Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Nadir Suğur tarafından bir sunum yapıldı. Tartışma bölümünde, afet yasası kapsamında uygulamaya konulacak olan kentsel dönüşüm projelerinin birçok açıdan sorunlu olduğu ifade edildi. Kentsel dönüşüm projelerinin ranttan uzak, sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için insan ve çevre odaklı, insanların sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçlarını gözeten; kentin kimliğini ve karakterini koruyan; katılımcı, paylaşımcı, sivil, demokratik ve sosyal açıdan bütünleştirici olması gerektiğine karar verildi. Toplantı ülkemizde ve dünyada barış mesajları ile sona erdi.

 

SİLİVRİ’Yİ GEZDİLER

Türkiye Kent Konseyleri Platformunun 8.inci toplantısına Türkiye’den katılan 63 adet kent konseyinin başkan ve genel sekreterleri, toplantı sonrası kalan zamanlarını Silivri’yi dolaşarak geçirdi. Silivri’nin tarihi yerlerini gezen konuklar, Silivri Belediyesi ile Silivri Kent Konseyi ortaklığında hayata geçirilen Botanik Park projesini takdir etti.

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol