Silivri Facebook
banner88

KÖYLERDE SEL ETKİLİ OLDU...

IŞIKLAR SEL ALARMINA KARŞI EKİPLERİNİ HAREKETE GEÇİRDİ

Trakya’yı etkisi altına alan sağanak yağmur, Silivri’nin köylerinde de etkili oldu. Silivri Belediyesi’ne bağlı tüm ekipleri harekete geçiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar köyleri dolaştı, risk taşıyan bölgelerde önlemler alarak selzedelere sahip çıktı.

 

İki gündür Trakya’yı etkisi altına alan sağanak yağış, Silivri’nin köylerinde de hasara yol açtı. Silivri Danamandıra Köyü’nde dere taşması sonucu iki ev sular altında kalırken, çevredeki birkaç ev de su baskınlarından az oranda etkilendi. 24 Ekim Çarşamba sabahı erken saatlerde Danamandıra’ya giden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Muhtar Emrullah Çakır ve köy sakinleriyle birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

 

SEL MAĞDURLARINA IŞIKLAR DESTEĞİ

Evleri sular altında kalan köy sakinlerini ziyaret eden Başkan Işıklar, mağdur vatandaşlara destek oldu. Kurban Bayramı öncesinde yaşanan bu olayın çok üzücü olduğunu ifade eden Işıklar, can kaybı olmamasının tek teselli olduğunu söyledi.

 

YARDIMLAR AYNI GÜN ULAŞTIRILDI

Başkan Işıklar’ın ekiplerine vermiş olduğu talimat üzerine, aynı gün Danamandıra’da sel baskını yaşayan ailelere beyaz eşya, halı ve mobilya takımı gönderildi. Silivri Belediyesi yetkilileri tarafından teslim edilen yardımlarla bayramı buruk geçirmeyecek olan aileler Işıklar’a teşekkür ederek; “Bizim en zor günümüzde yanımızda oldu. Allah ondan razı olsun” dedi.

 

DERE MENFEZLERİ AÇILDI

Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün yağışın başladığı saatlerden beri aralıksız çalıştığı Danamandıra’da dere menfezleri açılarak dere yatağının temizliği gerçekleştirildi. Selde zarar gören yolların malzeme ile onarımının yapıldığı köyde, selden kaynaklanan pislik ve malzemelerin de yol üzerinden temizliği gerçekleştirildi.

 

SAYALAR KÖYÜ CAMİSİ ANONS SİSTEMİ YENİLENDİ

Sağanak yağış sırasında Sayalar Köyü Camisi’nin minaresine düşen yıldırım, caminin tüm elektrik hatlarının ve anons sisteminin yanmasına neden oldu. Danamandıra Köyü’ne yaptığı ziyaretin ardından Sayalar Köyü’ne de giden Başkan Işıklar, Muhtar Hüseyin Ece ile birlikte camide incelemelerde bulundu. Işıklar’ın talimatları üzerine caminin elektrik hattı komple değiştirilerek, yine aynı gün içinde ezan okunan anons sistemi de yenilendi.

 

ÇEVRE KÖYLERE DESTEK EKİP GÖNDERİLDİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sağanak yağış sonucu meydana gelen baskınlar nedeniyle zor durumda kalan çevre ilçelere ve köylere de destek ekip gönderdi. Silivri Belediyesi ekipleri Saray ve Çerkezköy’de çalışmalara devam ediyor.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol