Silivri Facebook
banner88

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI...

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ SERGİ İLE BAŞLADI

Silivri Belediyesi ile Silivri Müftülüğü ortaklığında 15-20 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisi’nin açılışı ile başladı.

 

Son peygamber Hz. Muhammed’in doğum gününü kapsayan hafta boyunca ilan edilen Kutlu Doğum Haftası, Silivri’de farklı etkinliklerle kutlanacak. Silivri Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl ilk kez Silivri Müftülüğü ile birlikte organize ettiği program, bu yıl da Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisi’nin açılışı ile başladı. Silivri Belediyesi Nikâh ve Toplantı Salonu’nda gerçekleşen serginin açılış programına; Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Silivri İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum ve kamu kurumu temsilcileri ile birçok vatandaş katıldı.

 

ÇATMAKAŞ; “İSLAM; ÖTEKİLEŞTİRMEYİ REDDEDEN BİR DİNDİR”

Gerçekleşen açılış programında ilk konuşmayı gerçekleştiren Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İnsan; onurludur şereflidir, saygıya değerdir dini meşrebi ne olursa olsun, insan olması sebebiyle değerlidir. Dinimizde insanları incitmek yok, kırmak yok, gönüllere nüfus etmek var. İnsanın mezhebi ne olursa olsun, bir insanın kökeni ne olursa olsun İslam dini; ırkçılığı, ayrımcılığı, ötekileştirmeyi reddeden bir dindir. Hepimizin kardeş olduğunu, bütün Müslümanların kardeş olduğunu insanlarımıza anlatmaya çalışacağız. Bu serginin açılmasında hiçbir desteğini esirgemeyen belediye başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum.”

 

IŞIKLAR; “KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLAMALARIMIZ HAYIRLI OLSUN”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise, konuşmasında şunları söyledi; “Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in Miladi Takvime göre 20 Nisana denk gelen doğum gününü de içine alan bu haftayı Kutlu Doğum Haftası olarak kutluyoruz. Bu yıl aynı zamanda Kuranın nüzulünün 1403. yıldönümünü de yaşıyoruz. 1403 yıl önce Tekvir Suresi’nin “Kur’an şüphesiz değerli, güçlü ve arşın sahibi katında itibarlı, meleklerce itaat edilen güvenilir bir elçinin getirdiği sözdür” ayetleriyle övülen Peygamberimize vahiy olunmaya başlandı. “Yaratan Rabbin adıyla oku” diyen ilk ayetiyle Hazreti Muhammed’i bir yüce makama yükselten Kuranı Kerim’in geçmişten geleceğe tüm insanlığı kucaklayan rahmet, şifa, akıl, ahlak, kardeşlik ve barış mesajı ışığı altında sizlere sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Bu güzel açılışımızda sizlerle beraber bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum, Sayın Kaymakamımızı, İlçe Müftümüzü, siyasi parti temsilcilerimizi, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizi, basın mensuplarımızı, saygıdeğer konuklarımızı ve siz değerli kardeşlerimi en içten sevgilerle, saygılarla selamlıyorum. Kutsal Emanetler Sergisi ile başlayan Kutlu Doğum Haftası kutlamalarımız hayırlı olsun.” Başkan Işıklar konuşmasında 17 Nisan Çarşamba saat 20.00’de Silivri Sahili’nde kardeş şehrimiz Saraybosna Starigrad’ın Fatih Sultan Mehmet İlahi Korosu konserine de tüm Silivrilileri davet etti.

KESER; “HERKESİ KUCAKLAYAN BİR DİNİN MENSUPLARIYIZ”

Silivri Kaymakamı Salih Keser, gerçekleştirdiği konuşmasında; “Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla müftülüğümüzün ve belediyemizin hazırlamış olduğu bir haftalık etkinlikte buluşacağız. Dini anlatmamıza gerek yok, din adamlarımız anlatıyorlar. Kişi nasıl olursa olsun, fiziki yapısı nasıl olursa olsun önemli olan insan olması. Anadolu topraklarında Hacı Bektaşi’yi, Yunus Emre’yi yetiştiren bu millet, kendi inançlarından başka inançlara da değer vermiştir. İnsana eşit duran, herkesi, her zaman sevgi ve saygıyla kucaklayan bir dinin mensuplarıyız.”

 

KUTSAL EMANETLERİN FOTOĞRAFLARI SERGİLENDİ

Silivri Belediyesi Nikâh ve Toplantı Salonu’nda açılan Kutsal Emanetlerin Fotoğraf Sergisi açılışında, konuklara lokma tatlısı ikram edildi. Silivrililer tarafından yoğun ilgi gören sergi, 15- 20 Nisan tarihleri arasında açık kalacak.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol