Silivri Facebook
banner88

MICROSOFT SİLİVRİ BELEDİYESİ’Nİ DÜNYAYA DUYURDU...

MICROSOFT SİLİVRİ BELEDİYESİ’Nİ DÜNYAYA DUYURDU

Microsoft Silivri Belediyesi’nin hayata geçirdiği zaman ve mekân kavramını ortadan kaldıran Lync Server hizmetinin ardından, kamu kaynaklarının kontrollü ve tasarruflu kullanımına örnek teşkil eden Hyper- v Windows Server çalışmasını da dünyaya duyurdu.

 

İlçe genelinde teknolojik uygulamalarla ilkleri hayata geçiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bilişim teknolojileriyle uyum içinde sürdürdüğü belediye hizmetleriyle örnek gösterilmeye devam ediyor. Zaman ve mekân kavramını ortadan kaldıran Lync Server hizmeti ile Microsoft’un başarı hikâyeleri arasında yer alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şimdi de özel bulut (PrivateCloud) çözümleriyle kontrol ve enerji tasarrufu sağlayan Hyper- v Windows Server çalışmasıyla örnek gösterildi.

 

HYPER-V PRİVATE CLOUD

Silivri Belediyesi, teknolojinin baş döndüren hızını kamu kaynaklarını koruma çabasıyla yakından takip ediyor. 2013 Yılı içerisinde Microsoft Ürün ailesi ile Silivri Belediyesi kendi özel bilişim sistemini oluşturdu. 25 adet fiziksel ortamda çalışan sunucu sadece 3 adet sunucu üzerine taşınarak bunun sonucunda kontrol, soğutma ve ciddi bir enerji tasarrufu sağlandı. Silivri Belediyesi System Center ailesinin tüm bileşenlerini uçtan uca kullanarak kendi içinde IT süreçlerini de otomatize etti. PrivateCloud yapısı dahilinde Tier3 bir sistem odası inşa edilerek tüm UPS ve iklimlendirme cihazları aktif/aktif yedekli tasarlanarak sistemin sürekliliği sağlandı. Sistem odası 7/24 ortam izleme sistemi, sıcaklık, su, nem, voltaj ve yangın sensörleri ile donatıldı. Sistem odasına olası durumlarda SMS, telefon araması, e-posta gibi yöntemlerle ilgilileri haberdar edebilme ve yangın anında tam otomatik söndürebilme ve haber verebilme özelliğine sahip Siemens Sinorix ™ 227 ( FM200 ) gazlı yangın söndürme sistemi de kuruldu. Proje kapsamında Turkcell SuperOnline ile yapılan sözleşme ile iş kritik veriler her gün Turkcell veri merkezlerine yedeklenmekte ve 2 katmanlı koruma sağlanmaktadır.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol