Silivri Facebook
banner88

MUHTEŞEM KONSER DİNLEYENLERİ MEST ETTİ...

FATİH SULTAN MEHMET KOROSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER

Silivri Belediyesi Kutlu Doğum Haftası’nda sahne alan Boşnak, Sırp ve Hırvat öğrencilerden oluşan Saraybosna Fatih Sultan Mehmet Korosu; Boşnakça, İngilizce, Arapça ve Türkçe ilahi ve şarkılarıyla medeniyetler arasında dostluk köprüsü kurarak sevgi ve barış mesajları verdi.

 

Silivri Belediyesi’nin Silivri İlçe Müftülüğü ile birlikte organize ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında sahne alan Bosna Hersek Cumhuriyeti Saraybosna Stari Grad Belediyesi’nin Fatih Sultan Mehmet Korosu, Silivrililere unutulmayacak bir gece yaşattı. Silivri Belediyesi’nin kardeş şehri olan Stari Grad Belediyesi’nin Fatih Sultan Mehmet Korosu, Şef Mehmet Bayraktareviç önderliğinde Boşnakça, İngilizce, Arapça ve Türkçe ilahi ve şarkılar seslendirdi. Çaldıkları enstrümanlar ile de katılımcılara müzik ziyafeti yaşatan koroya, Silivrililer de eşlik etti.

 

IŞIKLAR MEDENİYETLER ARASINDAKİ DOSTLUĞA DİKKAT ÇEKTİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleşen programda yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Bu koroda Sırp, Boşnak ve Hırvat var. Bu demek oluyor ki Ortodoks, Katolik ve Müslümanlardan oluşan bir ekip, farklı dillerde ilahi okuyor. Saraybosna Osmanlı kültürünü koruyan en önemli şehirlerden bir tanesi. Kültürümüzü binasıyla, hayatıyla, yaşantısıyla koruyan yer çok az. Aynı Türk şehri gibi kafeleri ve camileri ile ünlüdür. Fatih Sultan Mehmet Korosu 2003 yılında 15 kişi olarak çalışmalara başlamış, daha sonra sayıları 150 kişiye kadar ulaşmış. Sekiz yaştan, on beş yaşa kadar oluşan bir topluluk. Bu koronun gelmesinde yardımcı olan kardeş şehrimiz Saraybosna Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacı Bayriç’e teşekkür ediyorum. 25 yaşındaki genç Fatih’in dine, inanca bakışını o hoş görüyü temsil eden bu koronun konserini beğeneceğinize inanıyor, sevgiler saygılar sunuyorum.” Yoğun katılımla gerçekleşen konserin sonunda Başkan Işıklar Şef Mehmet Bayraktareviç’e plaket ve çiçek takdim ederek Kutlu Doğum Haftası etkinlik programına katkıları için teşekkür etti.

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol