Silivri Facebook
banner88

ÖĞRENCİLER SAĞLIKLI BESLENMENİN YOLUNU BULDU...

 

ÖĞRENCİLER RUŞEYMLİ EKMEĞİ ÇOK SEVDİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın obezite ile mücadele ve çocukların sağlıklı beslenmesi amacıyla İstanbul Kantinciler Esnaf Odası ile imzaladığı işbirliği protokolünün ardından, ilçedeki okul kantinlerinde ruşeymli ekmek satışı başladı.

 

Belediyeye ait fırınlarda Ruşeymli Ekmek üreterek, okullarda öğrencilerin sağlıklı ekmek tüketmesi için girişimde bulunan ilk yerel yönetici olan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Türkiye’de bir ilk olan projeyi hayata geçirdi. İlçe protokolü, basın mensupları ve okul müdürlerine yaptığı tanıtım toplantısının ardından son olarak İstanbul Kantinciler Esnaf Odası ile işbirliği protokolü imzalayan Başkan Işıklar, okul kantinlerinde ruşeymli ekmek satışını başlattı.

 

ÇOCUKLAR ÇOK SEVDİ

Özellikle ilköğretim okullarının hedef kitlesi olduğu projede, küçük yaştaki çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılması amaçlanıyor. İlçe genelinde ilk etapta 30 ilköğretim okuluna düzenli dağıtımı başlatılan ruşeymli ekmek ile yapılan sandviç ve tostlar, öğrenciler tarafından beğenildi. Ruşeymli ekmeğin tadını çok sevdiklerini söyleyen öğrenciler, katkı maddesi olmayan, yüksek oranda vitamin ve mineral içeren sağlıklı ekmeklerle besleniyor.

 

IŞIKLAR; “AMACIMIZ YAYGINLAŞMASINI SAĞLAMAK”

“Çocuklarımıza beslenme alışkanlıklarını küçük yaşta kazandırarak, onlara sağlıklı ekmek tüketimini aşılamak istiyoruz” diyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Amacımız bu projenin tanıtılması ve ruşeymli ekmek tüketimini teşvik etmek. Talep yaratalım ve bu pazarda özendirici olalım istiyoruz. Yeter ki bu sağlıklı ekmeği çocuklarımızda alışkanlık haline getirelim. Çocuklarımızı küçük yaşta daha sağlıklı olan lifli ekmek tüketimine alıştırarak, sosyal bir sorumluluğu yerine getirmeyi amaçlıyoruz. Ruşeymli ekmeği daha da yaygınlaştırarak tüm okullarımızda dağıtımını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

RUŞEYM NEDİR?

Ruşeym, buğdayın embriyosudur. Ruşeym buğday başağının alt kısmında bulunur ve buğdayın tüm besin değerlerini taşır. Ruşeymin besleyici değeri çok yüksektir, tam bir minarel ve vitamin deposudur. Bunun yanında birçok hastalığı önlemede etkili aminoasit ve omega 3-6-9 yağ asitleri içerir. ”Doğanın altın sırrı” olarak sunulan ruşeym, lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin maddesidir. Ruşeym her yaş için tüketimi önerilen, Avrupa ülkelerinde tüketimi yaygın olan önemli bir besin maddesidir.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol