Silivri Facebook
banner88

ORTAKÖY DAHA YAŞANIR OLACAK...

IŞIKLAR ORTAKÖYLÜ HEMŞERİLERİYLE BULUŞTU

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın mahallelerde gerçekleştirdiği halk toplantıları devam ediyor. Işıklar her yıl yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları hemşerileriyle paylaşıyor.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mahalle Konseyi Halk Toplantıları kapsamında Büyükçavuşlu, Çanta ve Değirmenköy’ün ardından Ortaköy Mahallesi’nde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Silivri genelinde ve Ortaköy’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Işıklar, 2013 yılında yapılması planlanan projeler hakkında da mahalle sakinlerinin görüşlerini aldı.

 

IŞIKLAR; “İÇİNDE İNSAN OLMAYAN YATIRIMIN GELECEĞİ YOKTUR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ortaköy Mahallesi halk toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “Her yıl geleneksel olarak yaptığımız halk toplarımıza hoş geldiniz. Her yıl, bir önceki yıl boyunca yapılanları anlatmaya ve yapılması planlanan projelerimizi sizlerle paylaşmaya geliyoruz. Silivri’de ilk kez böyle bir gelenek oluştu. Kendi imkânlarımızla tüm mahallelerimize yatırım yapıyoruz ve öncesinde bunu sizlerle paylaşıyoruz, görüşlerinizi alıyoruz. Belde belediyelerinin kapanmasının ardından şimdi de 13 köy teslim alacağız. Devasa bir şehri yönetmek ile karşı karşıyayız. Bir kenti bal peteği gibi koza koza birleştirmek istiyorsanız, her yerine eşit mesafede yatırım yapacaksınız. Amacımız tek bir fotoğrafla çağdaş ve modern bir ilçe yaratmak. Bunu da adil yönetim anlayışıyla, açık ve saydam bir şekilde, cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak yapıyoruz. Ortaköy’ü daha değerli, daha yaşanır yapmak istiyoruz. Bir yatırım yaptığınızda çevresine dalga, dalga değer ve zenginlik katıyor. Ortaköy daha yaşanır olacak; burada iş bulma imkânı ve umudu, çocuklarımızın eğitimini daha iyi şartlarda olmasını, sporla, kültürle, sanatla, kadınlarımızın boş vakitlerini değerlendirebileceği, üretim yapabileceği ortamlar yaratacağız. Bunların hepsinin özünde insan var, insana ait olmayan onun çevresini güzelleştirmeyen hiçbir yatırımın sonu ve geleceği yoktur.”  Konuşmasının ardından 2013 yılında Ortaköy’de yapılması planlanan projeleri paylaşan Işıklar, ardından vatandaşların soru ve taleplerini dinledi.

 

ORTAKÖY MAHALLESİ’NDE NELER YAPILDI?

 

Fen İşleri Müdürlüğü

Silivri Belediyesi tarafından Ortaköy Mahallesi’nde, 2011 yılında başlayan 2012 yılı nisan ayı içerisinde tamamlanan Hürriyet Caddesi, Güney Caddesi ve 1. Sokak ile Ortaköy Meydanı’nda 1520 metre granit bordür, 2.800 m² granit plak kaldırım 4150 m² granit, bazalt ve mermer küp taş yol imalatları gerçekleştirildi. Silivri Caddesi, Hürriyet Caddeleri’nde 3.350 m² mineral yüzeyli beton parke taşı kaldırım, 2.180 metre yol bordürü, 2.400 ton asfalt serilmesi, 730 metre yağmursuyu hattı, 80 adet yağmursuyu ızgarası ile toplam 59 adet aydınlatma direği imalatı yapıldı.

2012 yılında yapılan çalışmalarda Cumhuriyet Caddesi’nde 2.650 m² mineral yüzeyli beton parke taşı kaldırım, 3.030 metre beton yol bordürü, 1.800 ton asfalt serilmesi, 22 adet aydınlatma direği imalatı gerçekleştirildi. Doğu Sokak, Güneş Sokak, Ergun Sokak, Hakan Sokak, İsimsiz Dar Ara Sokaklarda 600 m² granit plak kaldırım, 500 metre granit bordür, 2.150 m² granit – bazalt ve mermer küp taş 52 adet aydınlatma direği imalatı, Yavuz Selim Caddesi’nde de 244,460 ton asfalt serilimi imalatı yapıldı.

Mahalle genelinde yapılan diğer çalışmalar ile Atatürk Caddesi ve Sokullu Sokakta toplam 222 metre yağmursuyu hat imalatı, Cumhuriyet Caddesi, Kurtuluş Caddesi, Doğa Sokak, Hürriyet Caddesi’nde toplam 320 m² yol sandık asfalt yama, 8679 m2 beton parke taşı tamir ve bakım işi, 2012 metre yağmur oluğu ve bordür tamir işi, 9075 m2 yeni yol açılması, 204.610 m² yolda iş makinası ile kar küremesi, 115.220 m² yolda tuzlama çalışması, 330 m² asfalt kırığı; 2.700 m² balast malzeme; 239.000 m² greyder ile malzemesiz reglaj, 67.560 m² tuvenan malzeme; 1.098 m² stabilize malzeme ile olmak üzere toplam 314.688 m² yol iyileştirilme çalışmaları yapıldı.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Silivri Belediyesi tarafından Ortaköy Mahallesi meydan düzenleme çalışmaları kapsamında yıkılan kooperatif binası, muhtarlık binası, samanlık olarak kullanılan bir ahır ve iki katlı yığma binanın ardından meydana kazandırılan alanlarda çevre düzenleme çalışmaları yapılarak, alana 1100 metrekare rulo çim döşemesi gerçekleştirildi. 500 adet bitki dikiminin yapıldığı meydana 35 adet ağaç dikimi de yapıldı. Kent mobilyası montajı da yapılan Ortaköy Mahallesi meydan düzenlemeleri kapsamında, Atatürk Anıtı ve çevresinde yapılan peyzaj düzenlemeleriyle mahalleye modern bir anıt kazandırıldı. Ortaköy Sezin Öztaş İlköğretim Okulu ve Ortaköy Çay Bahçesi’ne kent mobilyası ve çöp kovası montajı yapıldı.

 

NELER YAPILACAK?

 

Silivri Belediyesi 2013 yatırım programı kapsamında Ortaköy Mahallesi’nde İlaldı Sokak, Dostlar Sokak        ve Kardelen Sokak’ta 2400 ton asfalt kaplama çalışması gerçekleştirilecek. Manolya Sokak’ta 723 ton asfalt kaplama çalışması yapılacak. Sanayi Bulvarı’nda, 1038 ton asfalt kaplama ve 960 metrekare tretuvar yapımı gerçekleşecek. Sokullu Caddesi’nde 779 ton, Kurtuluş Caddesi’nde 374 ton asfalt kaplama çalışması gerçekleştirilecek. Mahallede bulunan Kahraman Sokak Spor Alanı düzenlenerek, Basketbol ve Voleybol Sahaları yapılacak. Yeşil alan ve çevre düzenlemeleri de yapılacak Kahraman Sokak Spor Alanı Düzenlemesi ile mevcut alan atıl durumundan kurtularak mahalleye kazandırılacak.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol