Silivri Facebook
banner88

SAHİL VE TERMİNAL BİRLEŞTİ MERKEZ TAKSİ OLDU...

SAHİL TAKSİ VE TERMİNAL TAKSİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI

Durak yerleri yakınlığı nedeniyle resmileşemeyen Sahil ve Terminal Taksi Durakları, Başkan Işıklar ve Şoförler Odası Başkanı Zafer Aşkın ile yapılan görüşme sonrası Merkez Taksi Durağı altında birleşme kararı aldı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Zafer Aşkın ile birlikte Sahil Taksi ve Terminal Taksi Durak esnafıyla kahvaltılı bir toplantı gerçekleştirdi. Ticari Taksi ve Taksi Dolmuş Yönergesi’nin 26. Maddesinde yer alan iki durak yerinin 250 metreden yakın olamayacağı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ruhsat alamayan Sahil Taksi ve Terminal Taksi Durakları, Merkez Taksi ismiyle tek çatı altında resmileşme kararı aldı.

AŞKIN; "BAŞKANIMIZ TAKSİCİ GİBİ DUYARLILIK GÖSTERİYOR”

Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Zafer Aşkın, gerçekleşen toplantıda; "Sahil ve Terminal Taksi Duraklarımızın sıkıntısı gündemimizde. Başkanımızla bu konuyu görüşerek sizlerle bir araya gelmek, ortak çözüm yolu bulmak istedik. Büyükşehir Belediyesi’ne ilçemizde bulunan tüm durakları resmileştirmek amacıyla müracaatta bulunduk. Bunun neticesinde ilçemizde bulunan taksi duraklarımızın bir kısmı resmileşti. Bu iki durağımızın sorunu var. Yeni düzenlemeye göre iki durak arasında 250 metre mesafe olması gerekiyor. Duraklarımız birleşirse bu sorun ortadan kalkacak. Başkanımız da bu konuda kendisi taksiciymiş, minibüs şoförüymüş gibi duyarlı davranıyor. Esnafımızın daha iyi şartlarda çalışması için bizim her zaman yanımızda..” diyerek birleşme ile ilgili konuyu gündeme getirdi.

IŞIKLAR; "AMACIMIZ VE HEDEFİMİZ ORTAK”

İki durağın birleşerek resmiyet kazanmasının doğru olacağını ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar şunları söyledi; "Otoparkla ilgili Anıtlar Kurulu’nun kararı ve Büyükşehir’in planlama sürecini bekliyoruz. Kaymakamlık binasının da Cumhuriyet dönemi eseri olarak kabul edilmiş olmasından dolayı Yer Altı Otoparkı Projemiz ile ilgili kurum görüşlerini bekleme sürecimiz devam ediyor. Sizlerin sıkıntılarınızı biliyoruz bunları çözmeye çalışıyoruz. Hepimizin niyeti de amacı da ortak. Birini diğerine ezdirmek gibi bir şey asla olamaz. Benim gönlümden geçen de iki durağımızı birleştirelim, tek bir düzen içinde bir kurumsallık kazanarak, yasal olmasını sağlayalım. Otoparkı açtığımız zaman burası taksicilere ait diye tapusuna şer koyduracağım. Taksi durağında kaç tane taksi varsa o kadar yer ayrılacak. Sizler için çok şık, ahşap ve tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir durak yeri yapacağız. Anıtlar Kurulu’ndan ilgili yazıyı alınca hemen ihaleye çıkaracağız ve yer altı otoparkını kendimiz yapacağız ve kendimiz işleteceğiz. Buradan para kazanma gibi bir derdimiz de yok. Amaç parklanmayı özendirmek.”

ORTAK KARARLA DURAKLAR BİRLEŞTİ MERKEZ TAKSİ OLDU

Karşılıklı yapılan görüşmelerin ardından her iki durak esnafının da aldığı ortak kararla, Sahil Taksi ve Terminal Taksi Duraklarının "Merkez Taksi” ismiyle tek çatı altında resmileştirilmesine karar verildi. Başkan Işıklar, yasal işlemlerin başlatıldığı birleşme kararının ardından taksici esnafı için çok şık bir durak yeri yapacağına dair söz verdi.

KARAR KAYMAKAM KESER İLE PAYLAŞILDI

Yapılan toplantının ardından Başkan Işıklar, Şoförler Odası Başkanı Zafer Aşkın ve taksici esnafıyla Silivri Kaymakamı Salih Keser’i makamında ziyaret etti. Alınan kararı memnuniyetle karşılayan Keser, hayırlı olsun diyerek esnafa bol kazançlar diledi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol