Silivri Facebook
banner88

SELİMPAŞA FESTİVALİ...

SELİMPAŞA’DA KAVUN FESTİVALİ HEYECANI

Selimpaşa’nın unutulmaya yüz tutmuş bir değeri olan Topatan Kavunu’nun yeniden üretilmesi için harekete geçen Başkan Işıklar, Selimpaşalı üreticilerle bir araya geldi. Işıklar; yoğurt, domates ve karpuzdan sonra şimdi de kavun festivali hazırlığında.

 

Silivri’nin Selimpaşa Mahallesi’nde yetişen, bir zamanlar festivali yapılan unutulmaya yüz tutmuş meşhur Topatan Kavunu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın girişimleriyle bölgede yeniden üretilmeye başlanacak. Geçtiğimiz günlerde Selimpaşalı çiftçilerle bir araya gelen Başkan Işıklar; yoğurt, domates ve karpuzdan sonra tarıma yönelik festivallerine Selimpaşa’nın meşhur Topatan Kavununu da dahil etti. İnce kabuklu olması, tadı, kokusu ve bölge toprağının iklimsel özellikleriyle farklılaşan Selimpaşa Topatan Kavununun festivalini yapmak istediğini dile getiren Başkan Işıklar, üreticilerle görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Şener Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Tarin, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Meral Türkmen Terlikçi ile Fen İşleri Müdürü Hasan Solak da katıldı.

 

IŞIKLAR; “YEREL ZENGİNLİKLERİMİZİ ELBİRLİĞİ İLE AÇIĞA ÇIKARALIM”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Selimpaşalı üreticilerle yaptığı toplantıda şunları söyledi; “İlçemizde tarımsal zenginliklerimizin hepsi yavaş yavaş yok oluyor. Son olarak Kadıköy Mahallemizde Karpuz Festivali düzenlememizin nedeni eğlence olsun diye değildi. O karpuzun Türkiye’nin en iyi karpuzu olduğunu duyuralım, üretime teşvik edelim ve bir pazar oluşturalım istemiştik, amacımıza ulaştık. Selimpaşa’da eskiden yetiştirilen, incecik kabuğu olan, pürüzsüz, mis gibi topatan kavunu maalesef kayboldu. Kavun bu bölge için müthiş bir zenginlik olabilir. Çünkü sadece burada olan iklim şartları, rüzgârı, suyu, toprak yapısı onun aromasını oluşturuyor. Aynı tadı ve lezzeti başka bir yerde tutturmanız mümkün değil. Bu Selimpaşa’ya özgü bir zenginlik. Belediyecilik yolu süpür, çöpü kaldır değil artık. Belediyecilik ilçenin sosyal ve kültürel kalkınmasını sağlamak, geleceğe yön vermektir. Bazı tespitleri yaparsanız, önemli girişimlerde bulunursunuz, bazıları hemen bazıları da 3 yıl, 5 yıl belki de 10 yıl sonra meyve verir. İlçemize dışarıdan insan gelmesini sağlamalıyız. Selimpaşa’nın bir de tarihi geçmişi var. Tüm mahallelerimizin tarihi yapısını bozmadan, eski özelliklerini modern anlayışla yorumlayarak geleceğe taşıma arzusundayız. Selimpaşa’nın da var olan zenginliklerini açığa çıkarmalı, bölgenin yerel değerleriyle kalkınmasını sağlamalıyız” dedi.

 

TARIM UYGULAMA MERKEZİ YOL GÖSTERECEK

Silivri Belediyesi’nin bölge çiftçisi ile tarımsal faaliyette bulunmak isteyen girişimcilere destek olmak amacıyla kurmuş olduğu İyi Tarım Uygulamaları Merkezi’nin Selimpaşalı üreticilere de yol göstereceğinin altını çizen Işıklar; “Gümüşyaka’da bulunan İyi Tarım Uygulamaları Merkezi’ne hep birlikte gidelim. Siz de örnek uygulamaları yerinde gözlemleyin. Tarım, teknoloji ile birlikte yapıldığında daha da verimli hale geliyor. Arkadaşlarımız doğru ekim, ilaçlama ve toprak bakımı konusunda sizlere ayrıntılı bilgiler verecekler” şeklinde konuştu. Işıklar topatan kavununun yanı sıra yine bölgenin önemli ürünlerinden olan bamyanın da yetiştiriciliği konusunda destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

 

ÜRETİCİDEN TAM DESTEK

Selimpaşalı çiftçiler Başkan Işıklar’ın önerisine tam destek vererek, bölgenin yerel değerlerini yaşatmak konusundaki çabası için teşekkür ettiler. Toplantıda festival için karşılıklı öneriler dile getirilerek fikir alışverişinde bulunuldu.

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol