Silivri Facebook
banner88

SELİMPAŞALILAR IŞIKLAR'A TEŞEKKÜR ETTİ...

SELİMPAŞALILAR PLAN TOPLANTISINDA IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Işıklar, Silivri Merkez planlarının ardından Selimpaşa’nın askıya çıkan 1/5000’lik planları ile ilgili olarak da vatandaşları bilgilendirme toplantılarına başladı.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, askıya çıkarılan Silivri Selimpaşa, Ortaköy, Kavaklı TEM Otoyolu Güneyi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili olarak bilgilendirme toplantılarına başladı. Geçtiğimiz haftasonu teknik ekibiyle birlikte Selimpaşa Düğün Salonu’nda toplantı düzenleyen Başkan Işıklar, planı değerlendirerek itiraz edilecek başlıkları Selimpaşalılarla birlikte tespit etti. Mahalle ve site sakinleri, plan hakkında bilgi vererek sorularını yanıtlayan Başkan Işıklar’a; “Belediyenin bizim yanımızda olduğunu gördük, bu toplantıyı düzenlediğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

 

IŞIKLAR; “MAĞDUR BIRAKILDIĞINIZ KONULARA İTİRAZ EDECEĞİZ”

Silivri Selimpaşa, Ortaköy, Kavaklı TEM Otoyolu Güneyi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Işıklar şunları söyledi; “1/5000’lik planların bölgeye birçok fonksiyon getirmesi beklentisi içindeydik. Özellikle İstanbul’un tarihinde ilk defa 100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı makro düzeydeki bir plan, bir kent anayasası oluşturulduktan sonra ki beklentimiz de bu doğrultudaydı. 100 binlik planda Silivri’de 10 yıl içerisinde 2023 yılı itibari ile 1.550.000 nüfus öngörüsü var, Selimpaşa bölgesinde ise yaklaşık 400 bini geçen bir nüfus planlanmıştı. 100 binlik planla tarif edilen büyüklükler, 5000’lik planda var mı yok mu bunları konuşacağız. Bunun yanı sıra, Silivri Merkez planlarında olduğu gibi, Selimpaşa 5000’lik planın bir aylık askı süreci içerisinde bilgilendirme toplantıları yaparak, vatandaşlarımızın mağdur durumda bırakıldıkları plan bölgelerinde itiraz edilecek konuları sizlerle beraber tespit edeceğiz. Ardından toplanan itirazları Büyükşehir’e ileteceğiz.

 

“100 BİNLİK PLAN İLE 5000’LİK PLAN ARASINDA ÇELİŞKİ VAR”

İstanbul’un 1/100 binlik planında Bakırköy’ün, Kartal’ın gelişimi, yerleşim düzeni, ulaşımı nasılsa Silivri içinde aynısı düşünülmüştü. Hava alanı, otogar, en önemli eğitim bilişim teknoloji alanları, tarım teknolojileri, lojistik hizmetler bunların hepsi 100 binlik plan içerisinde Silivri için öngörülen yerler. 100 binlik planda 400 bin nüfus olmasına rağmen, 5000’lik planda Selimpaşa nüfusunun 240 bine düşürüldüğünü gördük. 160 bine yakın bir nüfus yoğunluk azalması var. Bu da 40 bin konut demektir. İki plan arasında büyük bir çelişki var.

 

“MERKEZ PLANA YAPTIĞIMIZ İTİRAZLARI BURADA DA YAPACAĞIZ”

Silivri Merkez plandaki sıkıntımızı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdik. Planlama Birimimizde toplanan itiraz dilekçeleriyle birlikte, kendi itirazlarımızı da başlıklar halinde sıralayarak Büyükşehir’e ilettik. Aynı sıkıntıyı burada da görüyoruz, Selimpaşa merkezinde blok nizam 4 kat imarlı yerlere emsal oranı verilerek, Silivri’de olduğu gibi inşaat oranları düşürüldü. Merkez planları için yaptığımız itirazların aynısını burada da yapacağız. Planlara baktığımızda bu plan Büyükşehir Belediyesi’nde gurubu bulunan ve bulunmayan diğer bütün partilerin oy birliği ile geçmiştir. Ancak biz binayı dıştan gördük, içinde ne var şimdi sizlerle birlikte göreceğiz.

 

“ÜÇ TALEBİMİZ İBB TARAFINDAN PLANA İŞLETİLDİ”

İlk kez burada açıklıyorum, planla ilgili olarak İBB’ye yaptığımız üç talebimiz de planlara işletildi. İlki; Kadir Has Üniversitesi sınırları içerisinde bulunan, yaklaşık 23 bin 500 metrekare alanı Selimpaşa halkımızın spor ihtiyaçlarını karşılamak üzere spor alanı olarak planlara işlenmesiydi. Bizim ısrarımız ve takibimiz sonucunda, planlara işletildi. Şimdi 23 bin 500 metrekarelik kısmı biz güzel bir kompleks olarak düzenleyerek, sizlerin kullanımına açacağız. İkinci önerimiz de yurt oldu. Yine Kadir Has Üniversite sınırları içerisinde öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılaması için 2700 metrekare alan da yurt lejantı ile planlara işlendi. En önemli yerimizin kullanım hakkını verdiysek, kullanımının da hakka, hukuka uygun olmasını, Selimpaşa’ya bir katkısı olmasını istiyoruz. Planda jandarma arkası yurt yeri olarak işlendi. Üçüncü talebimiz; 8 kilometre olan Selimpaşa raksında artık yol kenarına konut yapılmamasıydı. Buna ısrarla riayet edilmesini, burada çarpık yapılaşmaya sebep olduğunu söyledik. Ticaret fonksiyonlarının özellikle E-5’in iki tarafına da yapılarak, Selimpaşa’yı günü birlik turizm ile canlandırmak, İstanbul’un yanı başında olan mahallemizde hizmet sektörlerinin gelişmesini istedik. Üç tane önerimiz, Büyükşehir ile uyum içerisinde taleplerimiz haklı görülerek planlara işlendi.

 

“MÜLKİYET HAKKI OLDU BİTTİYE GETİRİLEMEZ”

Biz kimseyle kavga etmek, kimseyi eleştirmek amacında değiliz. Siyasi boyut içerisinde olmayacağız, olmamız da doğru değil. Mal mülk üzerinden hesap yapmak, umut içerisinde bırakıp, sonra umutsuzluğa itmek bir siyasi anlayışla günü birlik rant getirebilir. Gelip burada 7- 8 katın müjdelerini vererek, insanları beklenti içerisine sokup, bugün yoğunluk düşüşünü izah edemez durumda olmadık çok şükür. Silivri Belediyesi olarak gerekli itirazın yapılmasını sizlerle birlikte görüşerek, sizlerin görüşlerini alarak, itirazların nerede yoğunlaşacağını tespit ederek, mağduriyeti nasıl kaldırırız diye Büyükşehir’e iletmek için buradayız. Yıllardır emeğini biriktirerek sahip olduğu evini, anayasanın vazgeçilmez saydığı mülk edinme hakkını kimse oldu bittiyle kimsenin elinden alamaz.

 

“KAÇAK BİNA MUAMELESİ YAPMAK DOĞRU DEĞİL”

Önemli olan mağduriyet yaratmadan, uygulanabilir bir plan oluşturmak. Bu yerlerin hiçbiri kaçak değil, imarı, iskânı, ruhsatı olan yerler. Kaçak bina yapmış muamelesi yapmak doğru değil. Plan hakkı koruyan bir anlayışla tekrar düzenlenmeli. Selimpaşa, yapacağımız çalışmalarla daha yaşanır bir hale gelecek. Meydanlarıyla, spor alanlarıyla, yürüyüş parkurları ve sahil şeridiyle Selimpaşa hak ettiği güzelliğe ve değere kavuşacak.

 

HAS VE KIRKICI TEKNİK BİLGİLER VERDİ

Silivri Belediyesi Planlamadan Sorumlu Başkan Koordinatörü Mehmet Has ile CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda İmar Komisyonu Üyesi Süheyl Kırkıcı plan ile ilgili bilgiler vererek, itirazların nasıl yapılacağı yönünde gelen soruları yanıtladı.

 

SELİMPAŞALILAR; “KARAMSARLIĞIMIZI DAĞITTINIZ”

Selimpaşa sakinleri planla ilgili soruları hakkında Işıklar ve ekibinden bilgi aldı. Başkan Işıklar’a düzenlediği toplantı ve verdiği bilgiler için teşekkür eden vatandaşlar; “Size bu toplantı için teşekkür ediyoruz. Belediyenin bizim yanımızda olduğunu gördük, bu toplantıyı düzenlediğiniz için teşekkür ederiz. Karamsarlığımızı bir nebze olsun dağıttınız. İtirazlarımızı dilekçe yazarak bildireceğiz” dediler.

 

TOPLANTILAR DEVAM EDECEK

Silivri Selimpaşa, Ortaköy, Kavaklı TEM Otoyolu Güneyi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili olarak bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini, sitelerde de toplantılar gerçekleştireceğini söyleyen Işıklar, itirazlar ile ilgili teknik desteğin Silivri Belediyesi Planlama Müdürlüğü’nden de alınabileceğine dikkat çekerek; “İtirazınızı ister bize, isterseniz de Büyükşehir’e yapabilirsiniz. Biz sizden dilekçenizi alıyoruz, size teslim alındı belgesi veriyoruz. Toplanan itirazları da Büyükşehir’e ileteceğiz. 2 Mayıs’a kadar devam edecek itiraz süresi bitene kadar Belediyemiz teknik personeli haftasonu da sizler için hizmet verecek. İtiraz etmek istediğiniz konular hakkında personelimizden teknik destek alabilirsiniz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol