Silivri Facebook
banner88

Silivri Heyetinden Kırım Temasları...

Ukrayna- Kırım Özerk Cumhuriyeti’ne ziyarette bulunan Silivri heyeti, ziyaretin ikinci ve üçüncü günlerinde tarihi ve turistik yerleri dolaşarak, bir dizi ziyarette bulundu.

İki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda bir bağ kurmak adına Ukrayna- Kırım Özerk Cumhuriyeti’ne ziyarette bulunan Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile beraberindeki heyet, ziyaretleri kapsamında önemli temaslarda bulundu. Silivri- Simferepol Kardeş Şehir protokolü için ön görüşmenin yapıldığı ziyaretin ikinci ve üçüncü günlerinde tarihi ve turistik yerler de dolaşıldı. Silivri heyeti gerçekleştirdiği ziyaretlerde oldukça sıcak karşılandı.

BELEDİYELER ARASI KARDEŞLİK İÇİN İLK ADIM ATILDI
İlk ziyaretini Ukrayna- Kırım Özerk Cumhuriyeti Simferopol Belediye Başkanı Viktor Ageev’e yapan Silivri heyeti, burada iki belediye arasında imzalanması planlanan Kardeş Şehir protokolü için önemli bir adım attı. Kaymakam Demirkol ve Başkan Işıklar, Silivri’yi tanıttıkları konuşmalarının ardından, iki ülkenin yıllardır devam eden dostluklarını iki belediye arasında daha da güçlendirmek istediklerini dile getirdiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Simferopol Belediye Başkanı Viktor Ageev, Silivri ile kardeş şehir olmanın bölgesine önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, özellikle sanayi ve tarım alanında çok şey öğreneceklerinin altını çizdi. Ziyaret sonunda karşılıklı hediyeler takdim edilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi. Işıklar, Kırım Özerk Cumhuriyeti yerel televizyon kanallarının da kardeş şehir ziyareti hakkındaki sorularını yanıtladı.

KIRIM GAZETESİ’NE ZİYARET
Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile beraberindeki bir grup heyet, Ukrayna- Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin en yüksek trajlı gazetesi olan Kırım’ın Gerçeği Gazetesi’nin Kurucular Konseyi Başkanı ve Baş Redaktörü olan Mihail Baharev’i ziyaret etti. Silivrili yerel basın mensuplarından Hürhaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Uygun ve Silivriliyiz.Com Haber Sitesi İmtiyaz Sahibi Cihangir Davutoğlu’nun da yer aldığı ziyarette, basının önemine vurgu yapan Başkan Işıklar, Baharev’e Silivri Belediyesi tarafından çıkartılan bültenden hediye etti.

ÜNİVERSİTE REKTÖRÜNDEN SÜRPRİZ KARŞILAMA
Ülkede yaşayan Tatar Türklerinin ağırlıkla olduğu bir okul olan Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi’ni ziyaret eden Silivrili heyet, burada Rektör Fevzi Yakubov’un yakın ilgisiyle karşılaştı. Rektör Yakubov, yöresel kıyafet ve yöresel bebek üretilen üniversite atölyelerini gezdirerek, yapılan çalışmalar ve verilen eğitimlerle ilgili bilgi verdi. Silivri ekibi için özel bir karşılama hazırlayan üniversite öğrencileri, kısa bir keman resitali sundu. Öğrencilerin Türkçe parçalar seslendirmesi ise büyük beğeni topladı. Sürpriz karşılama karşısında oldukça mutlu olan Kaymakam Demirkol ve Başkan Işıklar, kısa birer konuşma yaparak, Rektör Yakubov’a bu jesti için teşekkür etti. Üniversitenin atölye çalışmalarını ilgiyle inceleyen Başkan Işıklar, kendilerine küçük bir keman resitali veren ve Türkçe şarkılar seslendiren ekibi, bu yıl 50.’si gerçekleştirilecek Silivri Belediyesi Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ne davet etti.

PARLEMENTO VE KIRIM TATARI MECLİSİNE ZİYARET
Silivri ekibi son ziyaretlerini Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu Başkan Yardımcısı Grigoriy Joffe ile Kırım Tatar Millî Meclisi Başkanı, Kırım Tatarı halkının Milli Önderi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na yaptı. Özellikle Kırım’da yaşayan Türkler ile ilgili görüşmelerin yapıldığı ziyaretlerde, karşılıklı hediye takdimi gerçekleşti.

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol