Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ'DE

SİLİVRİ’DE “HADİSE’Lİ” FESTİVAL GECESİ

Silivri Belediyesi 52. Yoğurt Festivali’nin dördüncü gününde sahne alan Hadise kendisini izlemeye gelen Silivrilileri coşturdu. Onbinlerce kişi Hadise konseri için festival alanındaydı.

 

52. Silivri Yoğurt Festivali’nin dördüncü gün sahne programına, onbinlerce kişi katıldı. Hadise’yi görmek izleyenler konser alanını doldururken, sahilde adım atacak yer kalmadı. Söylediği şarkılarla Silivrilileri coşturan Hadise, dans şovu ve sahne kostümüyle göz doldurdu. Gece geç saatlere kadar devam eden sahne programında, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Yunanistan ve Rusya’dan gelen Halk Oyunları Ekipleri dans gösterisi yaptı. Festivalin sunuculuğunu her yıl olduğu gibi bu yıl da Ömer Sebahattin Çetin üstlendi.

 

IŞIKLAR; “ASLANLI YOLDAN ANITKABİR’E YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; “52.sini başlattığımız bu kültürel festivalimiz aslında yarım yüzyıldır aynı heyecan ve coşkuyla devam ediyor. Binlerce yıldır ev sahibi olduğumuz Anadolu’muzun ve Trakya’mızın kültürel değerlerini yaşatarak tüm değerlerimize tek vücut olarak sahip çıkacağız. İşte bölgemizde yoğurdun böyle bir anlamı var. Binlerce yıldır süre gelen bu lezzet bizim kültürümüzün çimentosudur. Silivri’de yoğurt festivali olarak kutlanırken, Değirmenköy’de domates, Kadıköy’de karpuz, Selimpaşa’da kavun, Ortaköy’de börek olarak bölgemizin üretimlerini zenginliklerini emeklerini tanıtmayı duyurmayı amaçlıyoruz.

Festivallerin çok önemli diğer amacı da moral değerlerimizi yüksek tutmak bir arada olmak Cumhuriyete demokrasiye aydınlık yaşama olan inançlarımızı tazelemek gibi bir misyonumuzda var. Silivri insanının sıcaklığını, hoşgörüsünü halelerle dalga dalga her yerine yaymak amacındayız. Biliyoruz ki biz bu ülkeye, bu Cumhuriyete umudumuzu korudukça aydınlık yarınlara ulaşacağımızdan hiç şüphemiz yok. Umut aydınlık insanın rüyasıdır.

Bu Cumhuriyeti kurarken onu gençliğe emanet eden büyük önderin ne kadar haklı olduğunu bu son zamanlarda daha iyi anladık. Ve Silivri’den yüksek sesle moral değerlerimizi her gün arttırarak farklılıklarımızı zenginlik sayarak eşitliği adaleti sevgiyi barışı toplumumuzun kılcal damarlarına kadar doldurarak diyeceğiz ki; 90 yıldır kazandığımız bizi var eden değerleri yok etmek isteyenler bu toprakları koparıp bizi karanlık coğrafyaların içine sokmaya çalışanlar, sizi görüyoruz kim olduğunuzu biliyoruz. Biz ezan sesine, bayrağımızın ayına yıldızına, Silivri’mizin kırlarında açan bir çiçeğine bile teslim oluruz ama size teslim olmayız.

Bu Cumhuriyete bağlı, demokrasisinden umudunu kesmemiş, evinde işinde olan sessiz çoğunluk sizi de duyuyoruz ve yanınızdayız. Tertemiz vicdanlarınızla aslanlı yoldan Anıtkabir’e yürümeye devam edeceğiz!.”

 

HADİSE ONBİNLERİ COŞTURDU

52. Yoğurt Festivali’nin 4. Günü finalinde sahne alan Hadise, Silivrilileri doyasıya coşturdu. İngilizce ve Türkçe seslendirdiği şarkılara onbinler eşlik ederken, Hadise’nin dans şovu da büyük alkış aldı. Yoğun bir kalabalığın yaşandığı sahilde Hadise’yi görmek isteyen hayranları konseri balkonlardan, pencerelerden ve çatılardan izledi.

 

SİLİVRİ YOĞURDUNA BAYILDI

Silivri Belediyesi başkanı Özcan Işıklar Hadise’ye Silivri’nin meşhur yoğurdunu ve eski yoğurt satıcılarını simgeleyen Yoğurtçu Heykeli’ni takdim etti. Silivri yoğurdunu tadan Hadise “Bayıldım, mutlaka bu yoğurttan evime götürmek istiyorum” dedi. Gece boyunca programı izlemeye gelen herkese Silivri Yoğurdu ikram edildi.

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol