Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİLİ BALIKÇILARIN YÜZÜ GÜLDÜ...

SİLİVRİLİ BALIKÇILARIN YÜZÜ GÜLDÜ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, verdiği söz üzerine balıkların soğuk tutularak, depolanmasını sağlayacak Buz Üretim Makinesi alarak Silivrili balıkçıların kullanımına tahsis etti.

İlçede balıkçılık sektörünün yaşatılması ve Silivrili balıkçıların daha iyi şartlarda çalışmasına yönelik birçok hizmet veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, balıkçılardan gelen talep üzerine Buz Üretim Makinesi alarak Silivri Balıkçılar Kooperatifi’nin kullanımına tahsis etti. Dalgakıran Mevkii’nde gerçekleşen teslim törenine; CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu veİlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Hasan Güven, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürüİkram Kayapınar, İlçe Şub Müdürü Mecit Bayar, Belediye Başkan Yardımcıları, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, Silivri Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Zafer Güler ile Silivrili balıkçılar katıldı.

IŞIKLAR; “BALIK VE DENİZ KÜLTÜRÜ OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, tesisin teslim töreninde yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Bu yapılan tesisin önemi çok büyük. Silivri bir deniz kenti, balıkçılığı ve bağcılığıyla geçmişinde büyük ekonomik gelişmeler kat etmiş sahil kasabasıydı. Ancak ne yazık ki Marmara denizindeki kirlilik balıkçılığın azalmasına ve yok olmaya yüz tutmasına sebep oldu. Yakın bir zamanda başlanan deniz temizliği ve diğer çalışmalarla denizdeki balık çeşidinin çoğalmasında iyi bir gelişme var. Balıkçılık sektörünün Silivri’de geldiği durumu düşünürsek; gece geçmeye korkulan o eski halinden alarak, oturulup yemek yenebilen, deniz kültürünün, balıkçılık sektörünün yaşatıldığı,balıktan ekmek yemenin, para kazanabilmenin de mümkün olduğu bu günlere getirerek bölgede önemli bir canlanma yarattık. Balık ve deniz kültürü bir sahil kasabasının olmazsa olmazıdır, buradaki yaşam biçimi denize göre biçimlendirilir. Allah vergisi olan bu nimetin ilçemize olan faydasını artırmak için bu tesisi açarak, kooperatifimizin kullanımına tahsis ediyoruz. Bu tesis günde yaklaşık 5 ton buz üreterek balıkçı esnafımıza hizmet verecek.”

BAŞKANDAN BALIKÇI HEYKELİ MÜJDESİ

Başkan Işıklar, Silivri’de balıkçılığa emek verenlerin ve geçmişte bu sektöre hizmet edenlerin anısına balık satış noktalarını bulunduğu alana Balıkçı Heykeli dikileceğini müjdeledi. Nazım Hikmet heykelini hazırlayan Silivrili heykeltıraş Kemal Tufanoğlu’nun hazırlıklara başladığı BalıkçıHeykeli yakın bir zamanda dikilerek açılışı gerçekleştirilecek.

GÜLER IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR ETTİ

Yapılan teslim töreninde Silivri Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Zafer Güler, Başkan Işıklar’a Silivrili balıkçılara kazandırdığı tesis için teşekkür ederek plaket takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol