Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİLİ KADIN GÖZÜYLE BELEDİYE...

SİLİVRİLİ KADINLAR BELEDİYE HİZMETLERİNİ İNCELİYOR

Silivrili kadınlar, Silivri Belediyesi’nin hizmetlerini yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi almaya devam ediyor. Mahalle mahalle devam eden gezi programı kapsamında son olarak Değirmenköy ve Çantalı kadınlar yapılan çalışmaları yakından inceledi.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivrili kadınların belediye hizmetlerini yerinde gözlemlemesine, eksik ve talepleri kendilerine aktarmalarına olanak sağlıyor. Bu kapsamda Değirmenköy ve Çanta Mahalleli kadınlar Silivri Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyerek, sosyal projelerin işleyişi hakkında bilgi aldı. Başkan Işıklar, hizmetleri incelemeye gelen kadınlarla Kale Park Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi.

 

IŞIKLAR: “BİR KADINI EĞİTİRSENİZ, GELECEK NESLİ EĞİTMİŞ OLURSUNUZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kadınlara hitaben yaptığı konuşmasında; “Burada sizleri ağırlamaktan çok mutlu olduk şeref verdiniz hoş geldiniz. Bir arada olmamızın bize güç ve moral verdiğini, ülke olarak memleket olarak sıkıntılarımız olsa da bunu aşmanın en güzel yolunun beraberce, güç birliği içinde moral değerlerimizi yüksek tutmaktan geçtiğini biliyoruz. Bu güzelim topraklarda bu memleketin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize dünya da eşi benzeri olmayan bir kurtuluş mücadelesinin ardından bu memleketin Cumhuriyetini, Laikliğini birbirine olan insan sevgisini Dünya da ilk defa birçok ülkeden çok daha önce kadına değer verip, seçme seçilme hakkını, ülkenin her tarafında çalışma dünyasında, siyasetinde, devlet yönetiminde, onu toplumun ayrılmaz bir parçası haline getirmiştir. Kadına verdiği değer ile bugün cumhuriyetimizin ayakta durmasını, aydınlık çağdaş yarınlara umutla bakmasının en önemli göstergesidir. Cumhuriyetin değerlerini koruyan kadındır. Çünkü bir insanı eğitirsiniz, ama bir kadını eğittiğinizde gelecek nesli eğitmiş olursunuz. Silivri’mizde de aynı heyecanlar ve duygular ile bu geleceği beraber planlayacağız. Aydınlık çağdaş bir yaşamı el birliği ile kuracağız. Canımızı sıkan birçok şey olsa da bizim rehberimiz bellidir. O ışığın peşinde yürüyeceğiz. Her şey daha güzel olacak daha güzel yarınlara umut ile bakacağız. Sıkı sıkı sarıldığımız değerleri hayata geçirmeye çalışacağız. Yaşam alanlarımız olacak mahalle evlerimiz devam edecek.  Silivri’yi çağdaş modern çocuklarımızı umut yaratarak burada yaşamaktan gurur duyduğunuz bir yer olmasını sağlamak için çabalıyoruz. Bu çabalarımızda bize destek verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

HİZMETLERİ GEZDİLER BİLGİ ALDILAR

Değirmenköy ve Çantalı kadınlar, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın eşi Esma Işıklar’ın eşliğinde belediye hizmetlerini ve sosyal projelerini yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kale Park Sosyal Tesisleri’nde kahvaltı ile başlayan program kapsamında Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Gıda Bankası, Kariyer İstihdam Ofisi ve Mahalle Evleri’ni gezerek çalışmaları inceleyen kadınlar, Silivri Belediyesi Çanta Gökhan Kurtulmuş Yaşlı ve Konuk Evi sakinlerini de ziyaret etti. Yapılan çalışmaları yakından inceleyen kadınlar, Başkan Işıklar ve ekibine teşekkür etti.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol