Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİLİ KADINLAR MİLYARLARCA KİŞİYE KATILDI...

SİLİVRİLİ KADINLAR ŞİDDETE KARŞI DANS ETTİ

Silivrili kadınlar 14 Şubat Sevgililer Günü’nü, Silivri Belediyesi’nin Kadına Şiddete Karşı Dans Et etkinliği kapsamında dans ederek kutladı.

 

Silivri Belediyesi, Kadın Hareketi V-Day’in 160 ülkede aynı anda yapılan ayaklanma çağrısına destek verdi. 14 Şubat günü Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, şiddet konulu panelin ardından Silivrili kadınlar, şiddete karşı çıktıklarını dans ederek gösterdiler. Tüm dünyada kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddete dikkat çekmeye çalışan V-Day hareketinin önemini vurgulayan Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici; “Bu yıl farkındalık yaratmak adına tüm dünya güzel bir çalışmaya imza attı. Biz de Silivri’den bu ayaklanmaya destek veriyoruz. Kimse sevgisiz kalmasın” dedi.

 

“ÖZGÜN KİMLİĞİYLE BAŞ EDEMEYEN ŞİDDET UYGULAR”

Silivri Belediyesi Toplum Destek Merkezi Psikoloğu Esra Erdoğan tarafından gerçekleştirilen şiddet konulu panelde, şiddete karşı çıkmak için toplumda farkındalık yaratılması gerektiğinin altı çizildi. Psikolog Erdoğan, gerçekleştirdiği panelde; “Şiddet bir baş edememe halidir. İnsanlar özgün kimliğiyle baş edemediği zaman şiddet kullanır. Konuşarak anlatarak bir isi çözemiyorsa, şiddete başvuruyor. Şiddette en büyük yarayı ruhumuz alır. Toplum olarak bu sorunu aşabilmek için,  farkındalık kazanmamız gerekiyor. Haklarımızı bilirsek şiddeti sorgulayabiliriz. Tek bir kadının başlattığı bir hareket, birçok güzel şeyin başlangıcı olarak kelebek etkisi yaratabilir. Kendinize yatırım yapın” şeklinde ifadeler kullandı.

 

KADINLAR ÇİÇEKLERLE DANS ETTİ

Silivrili kadınlar, gerçekleşen panelin ardından 14 Şubat Sevgililer Günü’nü kadına şiddete karşı dans ederek kutladı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte her yaştan kadın, ellerinde çiçeklerle birlikte dans ederek şiddete karşı olduklarına dikkat çekti.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol