Silivri Facebook
banner88

TEK GÜNDEM OY ÇOKLUĞU...

TEK GÜNDEM OY ÇOKLUĞUYLA KARARA BAĞLANDI

Silivri Belediye Meclisi’nin İller Bankası’ndan alınan kredinin artışı ve uzatılmasını görüştüğü olağanüstü meclis toplantısı, oy çokluğu ile karara bağlandı.

 

Silivri Belediye Meclisi 15/07/2013 Pazartesi Günü olağanüstü toplanarak, İller Bankası’ndan alınan kredinin artışı ve uzatılmasını görüştü. Meclisin tek gündem maddesi muhalefet gurubunun ret oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

- Silivri Belediye Meclisi’nin 15.07.2013 tarihli olağanüstü toplantısı I. Birleşiminin I. Oturumunda Silivri genelinde yol ve tretuvar yapım işi için İller Bankasından alınan krediden % 20 iş artışı ile süre uzatımının kullanılması konusunda alınmış bulunan 05/11/2012 tarih ve 93 sayılı meclis kararının geçerliliği oy çokluğu ile kabul edilerek meclisten geçti. Belediyemiz 2012 yılı yatırım programında bulunan asfalt, beton ile ağaçlandırma ve kent mobilyaları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yardım alınmasının görüşülmesi ile ilgili oy çokluğu ile karar alınan meclis kararında şu ifadelere yer verildi; “Yol ve tretuvar yapım işinde kullanılmak üzere; İller Bankası A.Ş.’den 03.05.2012 tarih ve 12/161 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile 10.000.000,00-(On milyon) TL tutarında kredi tahsis edilmiştir. Aynı iş için İller Bankası A.Ş.’den 3.012.183,32- (Üç milyon onikibin yüzseksenüç TL, otuziki kuruş) TL ek kredi kullanılmasına, Krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin, İlleri Bankası A.Ş.’ce teminat olarak alınacak belediyemiz çevre temizlik vergisi, elektrik ve havagazı tüketim vergisi, işgal harcı ve kira gelirlerinden ve İller Bankası A.Ş. ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal paylarımızın mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından karşılanmasına,  kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanmaması halinde, bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, İller Bankası A.Ş’ce talep edildiği takdirde aynı şartlarda ve talep tarihinde İller Bankası A.Ş. adına ipotek veya rehin edilmesine, İller Bankası A.Ş.’ce belediyemize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, belediyemiz mülkiyetindeki her türlü gayrimenkulü İller Bankası A.Ş.ye ipotek vermeye, belediyemizin her türlü gelir, hak ve alacaklarını İller Bankası A.Ş.’ye terhin ve temlik etmeye, belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası A.Ş.’ye rehin vermeye, İller Bankası A.Ş.’nin mevcut mevzuatı ve bunda meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde, 5393 Sayılı Belediye Kanunun 68. Maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanının yetkili kılınmasına karar verilmiştir.”       

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol