Silivri Facebook
banner88

Toprak ve Oran Mimar ve Mühendislerle...

İLÇENİN GELİŞEN FONKSİYONLARI MASAYA YATIRILDI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar düzenlediği kahvaltılı toplantıda Silivrili mimar ve mühendislerle bir araya geldi. Toplantının son bölümüne CHP İstanbul 3. Bölge Vekil Adayları Erdoğan Toprak ve Umut Oran da katıldı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçenin gelişen ve büyüyen yapısını ve buna bağlı olarak değişen fonksiyonlarını paylaşmak, karşılıklı sohbette bulunmak üzere mimar ve mühendislerle bir araya geldi. Sorun ve isteklerin masaya yatırıldığı toplantıda, bölge üzerinde planlanan fonksiyonlar hakkında görüş ve düşünceler paylaşıldı. Toplantıya; CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Süheyl Kırkıcı, Rafet Keskin ve Taylan Memiş, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan,  Planlama Biriminden Sorumlu Başkan Koordinatörü Mehmet Has ile Silivrili birçok mimar ve mühendis katıldı.

“SİLİVRİ’NİN KENT DÖNÜŞÜMÜ 2009’DA PLANLANMIŞTI”
İlçenin planlama noktasındaki hareketliliğini paylaşarak, bölgenin dışa tanıtılması noktasında ortak hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Işıklar; “Silivri’nin büyüyecek yapısı, ileri teknoloji alanları, lojistik alanlar, limanı, havalimanı, raylı sistemi ile 1/100 binlik planlarda tarif edilmiş, 2009 yılı itibariyle de kente dönüşüm planı onaylanmıştı. Biz bu hareketliliği bekliyorduk. Yeni açıklanan projenin belli bir araştırma ve etüd süreci var. Hem kaynak açısından hem de yapılabilirlik açısından ekolojik ortamla dengelenmesi konusunda önemli çalışmalar yapılmalı. Her ne koşulda olursa olsun, 3.otoyolun Kınalı’da birleştiğini de varsayarsak, Silivri’nin çok ciddi bir potansiyel içerdiğini görmüş oluyoruz. Buna göre şekil almak ve bu gelişime hazır olmak noktasında hep birlikte hareket etmeliyiz. Silivri’nin kamuoyunda bu şekliyle yer almasını bir fırsata dönüştürerek, planlarımızı da koruyarak ilçemizi dışa karşı en iyi şekilde tanıtmalıyız. Bende birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunda sunumlar yaparak, ilçemizin tarımdaki, eğitimdeki, teknoloji alanındaki, hizmet sektörlerindeki öne çıkan özelliklerinin tanıtımını yapıyorum. Bu konuda hepimizin üzerimize düşen görevi yapmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

TOPRAK VE ORAN MİMAR VE MÜHENDİSLERLE BULUŞTU
Karşılıklı sohbet ederek fikirlerin paylaşıldığı toplantının son bölümüne CHP İstanbul 3. Bölge Vekil Adayları Erdoğan Toprak ve Umut Oran da katıldı. Seçim çalışmaları nedeniyle ilçede bulundukları sırada Silivrili mimar ve mühendislere de nezaket ziyareti gerçekleştiren Toprak ve Oran, yaptıkları kısa süreli ziyarette mimar ve mühendislere çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Işıklar, seçimlerin ardından Silivrili mimar ve mühendislerle daha geniş bir toplantı yapmak üzere Toprak ve Oran’dan söz aldı.

 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol