Silivri Facebook
banner88

ADAYLAR, ADAYLAR, ADAYLAR... (İBRAHİM YUCAL)

ADAYLAR, ADAYLAR, ADAYLAR… (İBRAHİM YUCAL)

2014 Yerel seçimlerine az bir süre kala Silivri’de ortalık haddinden fazla kızışmaya ve yavaş yavaş seçimlerde Belediye Başkanı aday adayları ve Belediye Meclis Üyesi aday adayları kendilerini iyiden iyiye göstermeye başladı. Açıkçası her gün bilumum çarşı meydanında bulunan ve insanların muhabbetlerine daim olan birisi olarak açıkçası seçimler çok ateşli ve can yakıcı şekilde geçecek diyebilirim. Geçtiğimiz hafta düzenlenen organizasyonlara değinmem gerekirse, CHP’nin Garden Et Lokantasında düzenlediği ve Davetiye satılarak seçim propagandasını yaptığı hatta CHP Milletvekili Muharrem İnce’nin adeta TBMM’de konuşma yapar gibi konuşma yapması haftaya damgasını vuracak derken, akabinde organizasyona katılan halen Şişli Belediye Başkanı ve olası CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Mustafa Sarıgül katıldığında, CHP Silivri Gençlik Kolları hayatlarında ilk defa Mustafa Sarıgül’ü görmüşler ki ortalığı yıkıp geçirdiler. Ne arkadaşlarına, ağabeylerine, ne parti büyüklerine, basın mensuplarına aldırmadan adeta kırıp geçtiler ve sonrası Sarıgül’ün Helikopteri falan filan. Helikopter demişken düşündürücü değil mi?

Çok mu zor Silivri’ye araçla geliş gidiş?

Benim bildiğim kadarıyla halen Silivri Birlik otobüsleri geliyor, hatta otogardan bile araç var Silivri’ye ki, helikopter ile gelmeyi planlayan Sayın Mustafa Sarıgül Silivri’yi, Türkiye’nin ücra bir köşesi zannediyor. Kaldı ki kendi aracı ile de gelebilir… Aman habersiz gelmesin yoksa CHP Gençlik Kolları Garden de böyle karşıladıysa adamcağızı Silivri’de parçalarlar alimallah…

Gelelim Ak Parti’nin Mega Sarayda ücretsiz, davetiyesiz gerçekleştirdiği aday tanıtımı organizasyona…

Diyebilirim ki aynı yüzler bile gördüm her 2 organizasyonda. Hatta öyle ki bayrak sallayan ve atkı takanlar bile vardı. Neyse konuyu değiştirmeden devam edeyim. Ak Parti Gençlik Kolları, CHP’nin Gençlik Kolları gibi değildi. Nedenini ise genç olmamaları olabilir diye düşünüyorum. Yaşları CHP deki gençlerden fazla olduğu için daha olgunlardı. Ancak Belediye Başkan Aday Adaylarının Konuşmalarıydı dikkatleri çeken. Alfabetik sıra ile gittiği için İlk ve son çıkan biraz dezavantajlıydı. Özellikle dikkatleri çeken zaman olarak 3-4 dakika oluşu ve o zamanın aday adayları tarafından aşılmasıydı. Örnek verecek olursak Emrah Maşalacı, Tahir Sert, Hüsnü Yaşar Yalman ve Ahmet Yağcıoğlu zamanı doğru kullandılar ama diğer aday adayları zamanı biraz aştılar. Belediye Başkanı aday adaylarının konuşmaları, birlik ve beraberlik halindeki duruşları örnek teşkil etti. Özellikle halen daha Silivri Belediye Meclis Üyeleri’nin kapıda karşılamaları çok güzel bir davranıştı. Özellikle değinmek istiyorum her aday adayı konuşmalarını gerçekleştirdiğinde diğer aday adaylarını dikkatli dinleyişi ve alkışlamaları güzel bir görüntü oluşturdu.

Buradan son bir not yazmak istiyorum. Seçimler falan derken Silivri de bugünlerde havaların yağışlı oluşu ve yolların adeta göl oluşu da dikkatlerden kaçmıyor.  Hizmetler yine kesildi. Çarşı meydanının ve sahilin çamur içinde oluşu bizi geriye ve eskiye götürüyor.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol