Silivri Facebook
banner88

BAŞARI+LAR= BAŞARISIZLAR... (İBRAHİM YUCAL)

BAŞARI+LAR= BAŞARISIZLAR

Geçtiğimiz hafta yazdığım köşe dolayısıyla düzelen olaylar ve farkındalıklar yaşandığı için çok mutluyum. Örneğin İsmet kardeşimizin artık sporuna layık olduğu yerden devam edecek olması ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın spora verdiği önemi bir kez daha gördüm. Ben zamanında Boks yaparken Eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan da bana yardım etmişti hemen aklıma o geldi.

Neyse ben devamı gelecek demiştim ve edeyim. Allah’ım ne olacak bu Piri Mehmet Paşa İlkokulunun arka tarafındaki inşaat?

Arkadaş oradan kardeşlerimiz, çocuklarımız, yeğenlerimiz geçerken hiç mi merak edilmiyor? Durmadan yol üzerinde küf pas içerisinde demirler, çiviler, teller bu ne arkadaş? Buraya bir an önce müdahale edilmesi gerekiyor…

Gelelim Kasaplar Sokağındaki yıkılan eski binanın çevresine. Sokakta boşalan alan adeta tehlike saçıyor. Çevresinde bulunan işletmelerin camları leş gibi oluyor hava şartları ağır ve serin olduğu günlerde. Etrafı açık ooohhh valllaaa… Bir de etrafında küçük masalar çay ocaklarının. Değmeyin keyfe… Önlem şart acil önlem hem de…

Yıkılan Eski Devlet Hastanesinin olduğu bölgeyi dile getirmek istiyorum. Orası ne olarak kullanılıyor hala anlamış değilim. Sabah 09.00 dan itibaren Kent Konseyi imza topluyor, akşam 18.00 dan sonra kokoreç dükkanı olarak devam ediliyor. Silivri Zabıtasının baş tacı ekipleri bunları sadece ben mi görüyorum acaba anlamış değilim?

Silivri Yeni Mahallede bulunan Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde okuyan kardeşlerimiz her gün Aliye Can Anaokulu’nun oraya kadar servisle gelip yaklaşık 600 metre bir bayır çıkarak okullarına gidiyor. Bu çocuklar yağmur yağdığında da aynı yolu yürüyor, havalar soğukken de. Size soruyorum eeeyyyyy ahaaalliiiii; zenginsen servise bin, fakirsen tabanvay mantığı hala 2013 yılında da mı işliyor? Belli ki o okulda kodaman kesimden bir ailenin çocuğu okumuyor, yoksa şimdiden oraya konutlar hattı devreye girmişti.

Silivri Şerife Baldöktü Sağlık Ocağı Taşınıyor yakında yeni binasına. Peki, bina nerede bilen var mı? Millet Hastanesinin yanından yukarıya Dere Sokağın başındaki alana yapılıyor bu sağlık ocağı. Arkadaş şunu düşünen var mı acaba, Engelli Şehvar Teyze o bayırdan nasıl çıkacak? Ayakları yürümeyen engelli Pelin Kardeşimiz o bayırı tek başına nasıl çıkacak? Kiptaş Konutlarından o sağlık ocağına cebinde parası olmayan vatandaş oraya havalar kötü olduğunda nasıl ulaşacak? Şunu söyleyeyim o bölgeye minibüs hattı yok. Yaklaşık 400 metre aşağıda yol kenarında bırakılacak ve o bayır çıkılacak arkadaş! Kimse düşünmez cebinde para olmayan Behçet amcayı, hamile Selin kardeşimizi… Altında gıcır gıcır parlayan araçlarıyla klimalar açık ooooooooohhhhhhhhh deymeyin keyfimize…

Bu arada buradan Silivrispor Yönetimine de birkaç kelam etmek istiyorum. Silivrispor 3. Lige çıktığında en çok sevinenler arasındaydım. O zaman ki yönetim basınla organizeli ve seviyeli bir anlayışta çalışıyordu. İşler kötü gitti MAALESEF Başkan Mustafa Saral istifa etti ve yerine İhsan Atun geldi. !!!! Geldi mi acaba? Hala düşünüyorum vallahi. Şahsı muhteremi bir defa Mektebim Okullarında düzenlenen törende gördüm? Sponsor olan Mektebim Okulları Bahçesinde, yeni okula başlayan çocuklar gibi yüzünden gülücükler eksik olmuyordu. Hatta gazeteci ablalara da forma yaptıracağız, voleybol takımı ile maçlar falan peehhte peh peh…  Neyse ben konuma geleyim. Geçtiğimiz günlerde Silivri Belediyesi’nde Sevgili ve bir o kadar önemli bir insan olan Süleyman Gencoğluna rastladım. Kendisine sitem ettim. “Süleyman ağabey bizi Voleybol takımı maçlarına ve Silivrispor aktivitelerine çağırmadığın için teşekkür ederim” diye sitem dolu bir cümle kullandım. Ve aradan yarım saat sonra Silivrispor’da çalışan bir Bayan, Meydan Gazetesi Muhabir arkadaşım Servet’in telefonundan bana ulaştı. Bayan son derece laubali bir sesle bana “ İbrahim bey bundan sonra Süleyman Bey’i rahatsız etmeyin, biz size ulaşırız!” gibi bir cümle kullandı. Arkadaş ne çabuk unuttunuz eski günleri. Şunu buradan hatırlatayım Silivrispor kimsenin babasının malı değil. Ooohhh taraftarı hor gör, takım zaten beraberlik takımı oldu, stat dolu, KASABA hazır, halktan destek tam, ama yöneticiler kıyak Allaha şükür. Geçtiğimiz hafta Silivri Stadında oynanan maçta aileleri gördüm. Kadın erkek, genç yaşlı, çoluk çocuk stada gelen Silivrililer mecbur mu sizin yüzünüzden boynu bükük ayrılmaya stattan. Bence koltuk sevdanızı bir an önce bırakın. Hatta o görevi de bırakın bence. Bu Silivrispor sizin önderliğinize yakışmıyor bence. Biraz taraftara sahip çıkın ya da onların size maç sonundaki tezahüratını hatırlatayım,”İSTİFA ETMEDEN BURDAN ÇIKMAYIN!

Devamı gelecek…………

    

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol