Silivri Facebook
banner88

BEYAZ MASA HAVALAR ORADA NASIL? (Ö. BÜYÜKOĞLU)

 İ.B.B.B  BEYAZ MASA  Gn.Md.ü  beyefendi: HAVALAR ORADA NASIL?

Şu an Başbakanlık görevini  yürüten Sn. Tayyip  Erdoğan, İst.Büyükşehir Bel. Başkanı olduğu gün, halkın  dertlerine  destek olma, çabuklaştırmak  amacıyla BEYAZ MASA  teşkilatını hizmete soktu.

BEYAZ MASA  kurulduğu  günlerde, vatandaşa  hakikaten, inanılmaz   büyük  faydaları oldu. Vatandaş  dilekçe ile  derdini BEYAZ MASA  görevlilerine   bildiriyor, ilgili  merci de  anında  vatandaşın  (eğer haklı ise) dileğini  yerine getiriyordu.

Gün  geldi...İşte O GÜN, BUGÜN… BEYAZ MASA  nın sadece sembolik  adı kaldı. Hiçbir müdürlük  BEYAZ MASA'dan gelen dilekçe   havalelerini   dikkate almaz oldu. Aynen  benim başıma gelen olayda olduğu gibi.

Olayla, Silivri Mezarlıklar Müdürü Yavuz ÇENGEL  kardeşimle , bir  ilişkisi yoktur.

İst. Büyük Şehir Belediyesi  Mezarlıklar  Md.lüğüne bağlı  tarihi bir mezarlık ta babam-annem ve 59 yıl önce vefat eden ablamın  mezarı bulunmaktadır.7 yıldır  Tekirdağ'da yaşadığım için  kabristanı sık ziyaret edemiyorum.

Geçtiğimiz  Nisan ayın da ziyaret ettim. Kabrin başında bulunan  isim yazılı mermerler   hava şartları nedeniyle siyahlaşmışdı. Beyazlatılması gerekiyordu. Limon suyu artı karbonat karışımı  mermeri beyazlatırmış iddiası üzerine, mezarlıkta  yaptığım deneyim  netice vermedi.

Ben, mezar başındayken  çevremde bazı kişiler  dolaşmaya başladı. Sonradan öğrendim ki, bu dolaşan kişiler  ÖZEL MEZAR BAKICILARI   ve  DUA OKUYANLAR sınıfına giriyormuş..İstersen bu kişilerle ,  anlaşma yapıyorsun. Belirli bir aylık ödüyorsun. Aile mezarlığına , sahibi yokken , sahip çıkılıyor.

Önce, mezar taşını   kaç paraya  beyazlatırsınız diye  sordum.En ucuzu 200 TL istedi. Kabul etmedim. İpler ondan sonra koptu. Zira, o para ile mezarın tüm mermerleri  yenilenirdi.

Elimde  getirdiğim  temizlik malzemeleri, çapa, vs. devamlı  lazım olur gerekçesiyle  mezarlık da  bulunması zor bir yere sakladım.Üzerini  taşlarla kapadım ve eve döndüm.

Aradan geçen 2 hafta sonra seyyar akülü matkap ucuna montaj ettiğim tel fırça ile mermerlerin temizleneceğini öğrenerek kabristana geldim.

Mezarlıktan  geri götürmediğim , değeri  pahalı olmayan  malzemeler  buhar olup uçmuştu. Çevrede ne kadar kağıt-bez-plastik su kapları ve öte beri varsa bizim mezarlığın çevresine yığılmış olması beni üzdü.

Anlaşılan, anlaşamadığım   ÖZEL EKİP  elamanları benden intikam  almışlardı.Ablamın  mezarının  dibinden  büyüyen  35 cm genişliğinde ki  sıradan bir ağaç  kabrin mermerlerini 5-6 cm yerinde oynatmış olması  beni daha da üzdü.Günlerden cumartesi . Nöbetçi bir görevli bulurum diye mezarlık müdüriyetine gittim.

Santralda nöbetci olan Mehdi bey adlı genç bana yardımcı oldu. Kalem kağıt verdi. Durumu anlatan bir dilekçe yazdım.Ayrıca bir güvenlik görevlisi ile mezar başına dönüp,ağaçın verdiği zararı fotoğrafladık.

Aradan geçen 10 gün sonra 0.216.5865511  telefonla,Mezarlık Md.Mv Ahmet Bekçi beye ulaşmak istedim. En azından 5 kez , Sekreteri Turan  bey, her arayışımda  "Ağaçın kesildiğini, çevrenin temizlendiğini  ama Md.Mv lerinin  çok meşgul olduğu için  konuşturamayacağını  açıklaması içime kurt düşürttü.

Birer hafta   ara ile olayı anlatan  3 dilekceyi e-mail olarak İst.Büyükşehir Bel.BEYAZ MASA  merkezine yolladım.

Başvuru No:  1984757      Güvenlik No: 49279

Başvuru No:  2032681       Güvenlik No: 84779

Başvuru No:  2038807       Güvenlik No:46413

Her başvuruda cevap olarak ,YENİ Başvuru No ve Güvenlik No.su belirtiliyor ve dilekçemin  ilgili mercie yollandığını açıklıyordu.

Bu arada ilk yazdığım dilekçemin  ortadan kayıp olduğunu öğrendim, BEYAZ MASA  yaptığı hizmetten   dolayı benim memnun olup olmadığım  soruyor olması beni  isyan  ettirdi. Zira, sekreter Turan beyin, telefonda ki açıklamaları hayal mahsulu idi. Ne ağaç kesilmiş-ne çevre temizlenmiş ve ne de ÖZEL  MEZAR BAKICILARI  ve DUA OKUYUCULARI Hk.işlem yapılmıştı.

Benim ısrarlı takibim sonrası , cep telefonum  İst. Bel.Mezarlıklar Md.lüğü Halkla ilişkiler müdürüne verilmiş ki,beni aradı.

Durumu sözlü olarak naklettim. Yeniden  dilekçe yazmamı rica etti.Olayı bizzat takip edeceğini de belirtti.

Aradan 2 ay geçti. Önceki gün  İst.Büyükşehir Bel. Bahçeler ve Temizlik Md.lüğünden aradılar. Ağaç kesilecek ve çevre temizlenecek.

Gelelim  ÖZEL MEZAR BAKICILARI ve DUA OKUYUCULARINA.

Mezarlıkların  girişinde küme halinde bekliyorlar. Mezarlığa gelenlerin peşine takılıyorlar. Vatandaş ile  pazarlığa oturuyorlar. Anlaşabilirlerse mesele yok. Anlaşamazlarsa her türlü kötülük bekle.

Adeta  bir çete. Yeni bir kimse  içlerine giremiyor. Kendi kendilerine beyliklerini ilan etmişler.Sadece BAYRAKLARI YOK.

Üstelik Mezarlıklar md.lüğü emrin de motosikletli güvenlik birimleri var. Aile mezarlığımız, Sn Başbakan'ın aile mezarlığından kuş ucuşu 175 mt uzaklıkda

Son kabristan  ziyaretim de, benim isyanıma şahit olan başka bir ziyaretci aynen şunu anlattı:

"-5 ay önce  aile mezarlığıma 5 adet gül fidesi ektim.1 ay sonra geldiğimde, gül fideleri kökünden sökülerek yok olmuş. Kime derdimi anlatayım ki?"

Yukarda  açıkladığım nedenlerden dolayı BEYAZ MASA'nın sorumlusu  beyefendiye HAVALAR ORADA NASIL? diye soruyorum….

Özcan BÜYÜKO?LU

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol