Silivri Facebook
banner88

BU TOPRAKLAR YETERİ KADAR KANA DOYMADI MI?
BU TOPRAKLAR YETERİ KADAR KANA DOYMADI MI?
HAYTAP SİLİVRİ TEMSİLCİLİĞİ - BASIN TOPLANTISI
"GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜM YASASINA 5199 KERE HAYIR"
23 EYLÜL PAZAR - SAAT 14.00
SİLİVRİ SAHİL-ERSEVEN SİTESİ-NİLÜFER CAFE
TÜM CAN DOSTLARI DAVETLİDİR
 
Sevgili Arkadaslar,

Asagidaki yaziyi bireysel olarak istediginiz degisikligi yaparak hem yerel hem de ulusal medyaya yollayin. Ozellikle kose yazarlarina TEK TEK ISIM yazarak yollamaniz daha da etkili olacaktir.
Kanun daha cikmadan, belediyelerin ACEMI HAYDUTLARI KEDI-KOPEKLERIMIZI AVLAMAYA ciktiklari bilgileri gelmeye basladi.
Felaket kapida. Yazilari tek tek dagitin, tum eylemlere katilin. "Sokakta su kadar kedim var su kadar kopegim var besledigim, zamanim yok gelemem katilamam" gibi mazeretler olmasin. Cunku eger toplu olmazsak, eylemlere katilmazsak, bu gunlerde ki beslemelerimiz kedi ve kopeklerimize SON GOREVLERIMIZ olacak.
Bir onemli husus daha, 3-4 gunluk gozlemlerim neticesinde, disarda ki insanlara "Sokakta kedi kopek kalmayacak" dendiginde, cok buyuk cogunluk bundan memnun oluyor. Belediyelerin canlarimizi balla borekle besleyeceklerini saniyor ve yasayi destekler konusuyorlar. Halbuki aci gercek olan "Belediyeler kedi kopeklerimizi oldurecekler, hayat parki vs aldatmaca, katliamlar kapida" dendiginde herkes irkiliyor ve buna tepki gosteriyor. Lutfen soylemlerinizde buna dikkat edin. Ana SOYLEM OLDURULMELERI olacak. Kamuoyu destegine siddetle ihtiyacimiz var.
Allah biz bir avuc insanin ve o agzi dili olmayan gariban hayvanlarimizin yardimcisi olsun, icine itildigimiz bu caresizlik anaforundan da hepimizi SELAMETLE kurtarsin.
Selam ve sevgilerimle Nesrin Citirik.


http://www.dohayko.org/turkiyede-hayvanlar/2260-degerli-basin-mensuplari-oldurulmesi-planlanan-kedi-ve-kopeklerin-hayatlarini-kurtarmak-icin-destek.html

Degerli Basin Mensuplari,

TBMM ye sunulan "5199 Sayili Hayvanlari Koruma Kanunu Degisiklik Teklifi" cok acik bir sekilde disarda HIC KEDI-KOPEK kalmamasini hukme baglamistir. Sokaklarda, koylerde, ciftliklerde, beldelerde, yaylalarda "milyonlarca kedi ve kopek" var. Belediyelerin bunlari canli olarak toplama ekipleri yok, toplanan hayvanlara bakim ve tedavi imkanlari ise hiç yok. Dolayisiyla bu hayvanlarin hepsi TOPLAMA adi altinda OLDURULECEKTİR. Bu yasa teklifi KEDI ve KOPEKLERI YOK ETMEK icin hazirlanmistir, bu bir KATLIAM YASASI olacaktir.
Cunku:
1. 2004 yilinda cikan kanunda hukme baglamis olmasina ragmen, binlerce belediye "Kisirlastirma" yapmadigi gibi bir "bakimevi" bile kurmamistir.
2. Belediyeler bakimevinde ki 50-100 hayvana dahi bakici ve veteriner veremez ve onlari aclik ve susuzluga mahkum ederken, "milyonlarca" hayvan topladiginda,"onbinlerce bakiciyi, binlerce veteriner hekimi" istihdam etmeyecegi ve bir gunluk yemekleri bile trilyonlar tutan onbinlerce kedi-kopegin besleme maliyetini karsilamayacagi icin, kolay yol olan "oldurmeyi" sececektir.
3. Kediler, yaradilislari geregi yakalanmasi imkansiz olan hayvanlardir. Yuzbinlerce kediyi de "canli" toplayamadiklari icin, oldurecekleri aciktir.
4. Pitbull ve diger tehlikeli hayvanlar icin "3 ay icinde bakimevlerine teslim etmek zorundalar" ibaresi yasa teklifine konmus. Sehirlerin %90 inda hala daha bakimevi yokken bu hayvanlar HANGI bakimevine konacaktir?
Belediyelere sokaklardan tum "kedi ve kopekleri" toplama ve gozlerden uzak olarak YOK ETME imkani veren bu yasa teklifi, toplanan milyonlarca hayvanin "Dogal Hayat Parklarina" konacagi kandirmacasini da icermektedir.
50 kopek için bile bakimevi kurmayan belediyeler, onbinlerce hayvanin konacagi parklari da olusturmayacaklar ve kolay yol olarak oldureceklerdir.
TBMM ye yollanan bu yasa teklifinin geri alinmasi, Veteriner Hekim Odalari, Fakulteler, Bilim Adamlari ve gonullu kuruluslarin da gorusleri alinarak, diger sakincali maddelerin de gorusulerek "Turkiye'nin ve hayatin gerceklerine" uygun olarak yeniden hazirlanmasi talebimizi Basbakanlik ve ilgili resmi kurumlara ilettik.
Degerli Basin Mensuplari, milyonlarca KEDI-KOPEGIN oldurulmesine seyirci kalinmamasi icin desteginizi bekliyoruz. Saygilarimizla...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol