Silivri Facebook
banner88

DEĞİRMENCİ 200 KİŞİYLE ANKARA'YA YOLA ÇIKIYOR...

“ÖRGÜT İRADESİ HİÇE SAYILAMAZ”

Genel Merkez tarafından atanmış mevcut belediye başkan adayı ve ilçe başkanının basın üzerinden açıklamalarına beyanımızdır.

Basına yansıyan demeçlere göre temayülden çıkan sandık sonuçlarının göz ardı edilerek sıralama ve sonuçlarının bağlayıcı olmadığı, ilçe başkanı ve belediye başkanının ön seçimden çıkan sonuçlardan aday olan arkadaşlarımız sıralamalarını ve mevcudiyetlerini yok sayacağı, hatta değiştireceği beyanı verilmektedir. Yine aldığımız duyumlara göre atanmış belediye başkan adayının, seçilmiş olan bizlerle çalışmak istemediği, bu konuda Genel Merkezde kapalı kapılar arasında görüşmeler yaptığı malumumuzdur. Bu tamamen küçük olsun benim olsun mantığının bir tezahürü olup örgütü ve sandığı yok sayan, sandıktan çıkan adayları kabul etmeyen, demokrasiden nasibini almamış, ben yaptım oldu anlayışının bir yansımasıdır.

Türkiye de tek örneği olan, Genel Başkanımızın ısrarla üzerinde durduğu ön seçimdeki örgüt iradesi ve hakkının yenmemesi adına,  belediye başkanı ve ilçe başkanına rağmen 9-0’lık bir sonuç karşısında, sandıktan çıkan bu iradeye; Genel Merkezin ve Genel Başkanımızın da duyarlı davranarak bizlere sahip çıkacağına inanıyoruz.

Bizler ilçe örgütünün ve partililerimizin en son özgür iradesiyle seçtiği en meşru seçilmiş meclis üyesi adaylarıyız. Bizim sıralamamızda ve sayımızda yapılacak olası bir değişiklik örgüt iradesinin ve meşruluğunun hiçe sayılmasıdır.

Üzerine basarak hatırlatalım ki; İlçe kurulları kongre delegasyonuyla seçilir ancak bizler tüm üyelerin oylarıyla seçilmiş ve sıralanmış, sayıları ve sıraları Genel Merkez tarafından yayınlanmış genelgeye göre onaylanmış, meşru meclis üyesi adaylarıyız. Ön seçimde çıkan sıralama ve sayı; Cumhuriyet Halk Patisi Silivri ilçe teşkilatı üyelerinin şeref ve namusudur. Buna gölge düşürecek bir tasarrufu şimdiden kınadığımızı ve kabul etmeyeceğimizi beyan ederiz.

Örgüt iradesinin şekillenen yapısını ve bu yapıya ismini veren belediye başkan adayımız Selami Değirmenci’ye yapılan haksızlığı beyan etmek üzere bu akşam saat 12’de belediye meclis üyesi adayları olarak Ankara’ya gidiyoruz.

Saygılarımızla.

SELAMİ DEĞİRMENCİ’NİN KONUŞMASI

Selami Değirmenci; Cumhuriyet Halk Partisi'nin 19 Meclis Üyesi var.16+ 3 ü var. Biz bunu neye göre yaptık Biz aday olursak minimum 21 tane adayız diye hesap ettik. Dolayısıyla bizim bu dokuzuncu sıradaki arkadaşımızın seçilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi'nin 21 Meclis üyesi çıkarması lazım. Dolayısıyla onun arkasındakiler zaten yok. Öyle 9-5 gibi bir oran yok. Türkiye’de başka bir örneği yok karşımızda bütün ekonomik gücüyle Belediye var. Kamunun kaynaklarını kendi propagandasına harcadı. Bizim demokrat anlayışımıza yakışmayan bir tavır bu. Karşınızda Belediye var. Karşınızda Kadın Kolları var. Karşınızda Gençlik Kolları var. Kadın Kollarından 1 tek arkadaşımız var içimizde. Her şey karşıyken 9-0 kaybediyorlar. Bunun bir anlamı olmalı halkın nezdinde. Umut Oran şunu demiş bunu demiş. Özel bağlantılarla neler yapmış, o özel bağlantılara 19 Şubat'tan sonra gireriz. Biz örgüt iradesine saygı istiyoruz. Bütün mesele bu. Biz aday olsaydık ta onun listesi çıksaydı biz mecburduk onlarla çalışmaya. Bu akşam yaklaşık 200 arkadaşımızla Ankara'ya gidiyoruz. Amacımız örgüt iradesine saygıyı, genel merkez nezdinde sesimizi duyurmak. Buna kulak verilmesini istiyoruz. Biz özel ilişkilerden hoşlanmıyoruz. Halkımızı güveniyoruz. Partililerimize güveniyoruz. Belediye Ekibi gibi çok önemli bir konuda bu ekip kazandı. Buradaki mesajı anlamayanın 30 Mart'ta başarı beklemesi mümkün değil.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol