Silivri Facebook
banner88

DERE KIRMIZI AKINCA... (VİDEO)

DERE KIRMIZI AKINCA BELEDİYE BALIK TUTMAYI YASAKLADI

Video, dün öğle vakti çekildi. Gümüşyaka’nın hudut komşusu SULTANKÖY’de.

Kış ayları, Sultanköy  bir sessizliğe gömülür. Belediye binası civarında  yaşam vardır.  Sitelerdeki bekçiler hariç, çevrede kimse yaşamaz. 4 Kilometrelik plaj da martılardan  başka canlı görünmez.

Bu sessizlik en çok Çorlu ve Değirmenköy’deki  büyük tekstil  fabrika  sahiplerinin  mutlu olmasına yeter de artar bile.

Bu fabrikalar tüm zehirli üstelik renkli atıklarını Sultanköy beldesine KINIKLI DERESİ aracılığıyla denize boşaltırlar.

Bu fabrikalar, şu anda Avcılar  Bel.Baş Yardımcılığı yapan, Silivri den  CHP Bel.Başkanlığı’na aday adayı olan Yavuz Çengel  8 yıl önce İstanbul il Çevre Müdürü idi.

Kendisi Silivri’li olduğundan,  KINIKLI DERE olayını bilir. Verdiği büyük mücadele ile 5 fabrikaya arka arkaya  astronomik  yazdığı cezalar neticesin de  tüm  TEKSTİL FABRİKALARINA ARITMA TESİSİ  KURDURMUŞTU.

Fabrikalar yaz ayları gelince sıkıntı başlar. Arıtma sistemini çok zor saf dışı bırakırlar. Kış geldi mi ARITMA KULLANILMAZ.

Nedeni 1: RANDIMAN YARI YARIYA DÜŞER

               2-Arıtma tesislerinde kullanılan malzemelerin pahalı olması imalat fiyatlarını  arttırır.

KINIKLI DERESİ  şu anda kıpkırmızı gece gündüz akıyor. Bu derede tatlı su levrekleri yaşardı. Fakir fukara yiyeceklerini buradan çıkartırdı. Şimdi artık balık da yok.

Sultanköy Belediyesi durumu  biliyor. Ses çıkartmıyor. Nedeni, fabrikaların bazı belediye ihtiyaçlarını karşılaması. Belediyenin en büyük korkusu  buraya  balık avlamaya  gelenler. Olur ya, vatandaş balık buldu ve tuttu. Evinde yedi. Ya sonra  zehirlenip ölürse  Belediye ile Fabrikalar dostluğu ortaya çıkacak.

Devlet baba KÖRMÜSÜN? NEDEN MANİ OLAMADIN diyecek. Sultanköy Belediyesi (3 ay sonra mahalle olacak) köprü üstüne TABELA ASTI.

“BURADA BALIK TUTMAK TEHLİKELİ VE YASAKDIR”Mesuliyeti  üzerinden attı.

Son sözümüz: İL ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ UYUYOR MU?

Özcan BÜYÜKOĞLU

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol