Silivri Facebook
banner88

DURMUŞOĞLU OLAYI... (ÖZCAN BÜYÜKOĞLU)

YAKLAŞIK  10 YILI  GEÇTİ…. 400 BİN TL  DE, ARSA DA  HAZIR… HALA NE BEKLENİYOR.

 Selami Değirmenci; Silivri’nin halk pazarını meclis kararı ile yıktı. Arsayı da, dükkan karşılığı  DURMUŞOĞLU  firmasına devretti.

İşi alan firma toprak altında otopark yapmak için 18 mt temel çukuru kazınca iş Arap saçına döndü.

Temel çukurunda aylarca boşaltılmasına rağmen  bitmeyen su nedeniyle, Silivri’nin  en sağlam binası olarak gösterilen  eski  Emniyet Müdürlüğü binasında  hayati  çatlaklar oluştu. Oysa, meşhur 17 Ağustos 1999  depremi  binada hasar yaratmamıştı. Yanda ki 3 iş hanında da İÇERİ GİRMEK TEHLİKELİDİR  levhaları asılınca, korku ve  tehlike arttı. Onlarca iş yeri sahibi  ,ekmek teknesi  dükkanlarını boşalttı.

Devlet baba  olaya  el koydu.  DURMUŞOĞLU  firmasına  tazminat davası açtı. Dava uzadıkça uzadı. Bilirkişi olarak   görev yapacak  4 Teknik  Üniversite prof.ine  rapor ücreti 10.500 TL temin edilemediği gerekçesiyle, ertelendi, ertelendi… 

Emniyet Md.lüğü binası  arka bitişik binadan ayrıldı. 30 cm bir ayrılık. Odalarda  önemli  çatlaklar oluştu. Üt kat duvarlarda  patlamalar oldu.

Md.lük de büro hizmeti gören sayısı 60 ı aşan polis  korku  içinde işe gelip gidiyorlardı.O tarihlerde   Silivri Emniyetinin bağlı olduğu  İst.Emniyet Md.lüğünde  ,İL EM.Md.Yardımcısı bir fikir ortaya attı.Tüm çatlak yerler sıvandı,badana edildi ve moraller düzeltilmeye çalışıldı.Fotoğraflar sıva ve badana oluşumundan 1 ay sonra çekilmiştir.

Uzun süren duruşmalardan sonra mahkemeden karar çıktı. Emniyet Md.lük  binasının  güçlendirilmesi için 307 bin TL  Durmuşoğlu firmasından  tahsil edilecekdi.

Kararı  DEVLET BABA  az bulduğundan, DURMUŞOĞLU firması ise çok bulduğundan temyiz etti.

Mal Müdürlüğü temyiz etmesine rağmen, 307 bin TL için mahkeme kararını içra takibine koydu.

Çevre de  EMNİYET BİNASININ  TAHLİYE  EDİLMESİ   o kadar çok konuşuldu ki,nihayet  E-5  üzerinde  yeni  binaya  kira karşılığı  taşınıldı.Hem de yenilir-yutulur kira değil.Bugüne kadar ödenen kira ile  inanın yeni bir bina  inşa edilir  ve polis dostlar  oraya  taşınırdı.

Bu esnada eski Bel.Baş. Hüseyin Turan bir açıklama yaptı.

“-Güzel ve mevkii yerde arsayı  valiliğe  hibe ettik. Ancak  İl Özel İdaresi Emniyet Md.lük bina yapması yetkisi yok. Binayı Özel idare yapacak ve Kira karşılığı Emniyete devredecek.

Sonradan  görevi devralan Özcan Işıklar  da  kolları sıvadı   arsa bulundu…

1 veya 1.5 yıl  oldu. 400 Bin TL   masraf  ödenmesi  karşılığında  dava sonuçlandı. Para Mal Müdürlüğüne ödendi.

Bugün  bakıyoruz, polis dostlar   hala  kiralık yerdeler. Eski binada  kocaman asma bir kilit. İçinde fareler cirit atıyor.

400 bin TL  ile  dört dörtlük  güçlendirme yapılır mı?

Silivri de  havada  şayialar  dolaşıyor. Her  kafadan  bir ses çıkıyor.

Kim ne derse desin. Umurumuz da değil. Ama, Polis dostlarımız  bir an önce : sağlam  ve kendi binalarında hizmet vermelerini  bekliyoruz.

Özcan BÜYÜKOĞLU

 

Fotoğraflar: Sıva ve boyadan sonraki  çatlamalardır. Özeldir.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol