Silivri Facebook
banner88

FENERKÖYLÜLER KAFAYI BULDU... (Ö. BÜYÜKOĞLU)

FENERKÖY’DE UYUSTURUCU TARLASI YAKILARAK İMHA

EDİLİRKEN,TÜM KÖY HALKI KAFAYI BULDU.

 

Jandarma  komutanlığına bağlı  ekipler,son günlerde  doğu  illerimizde  uyuşturucu tarlalarına  baskın  üstüne baskın yapıyor.

PKK , bu yolla  büyük gelir elde ederken,binlerce insanı  zehirlemesini    durdurmak için  havadan  tespit  edilen  tarlalar   yakılarak  yok ediliyor.Kenevir ve Haşhaş’ın  tam (bağbozumu)toplanma ve kurutulma   zamanı.

Önümüzde ki günler,uyusturucu fiatlarında  ,kıtlık  nedeniyle  patlama  yaşanacağı  tahmin edilmekte.

Gelelim  öykümüze:

Uzağa gitmeye gerek var mı? Bir süre önce  Silivri  Fener köyün de  bir ihbar neticesi Kenevir ve haşhaş  ekildiği  ihbarını alan jandarma  baskın yaptı.Ekili  arazi  bitkileri aralarında  sadece bir tarlada değil,pek çok  tarlada  kaçak  uyusturucu ekildiği  görüldü.

Köye gelen jandarma sayısı yetmediğinden  destek kuvvet istendi.2 gün süren  arama  tarama  neticesi  yerlerinden sökülen  uyusturucu  bitkileri o kadar çoktu ki,bunların  köy stadında  yakılarak  imhasına  karar verildi.

Havalar güzel,yaz mevsimi.tüm evlerin camlari  açık.Serinlik gelsin diye.

Toplanan  binlerce kök  kenevir ve haşhaş  stadda  ateşe  verildi.

Çevreyi bir anda  keskin bir koku  ve  gözgözü görmeyen   duman kapladı.

İlk  uyku moduna  girenler,jandarma erleri oldu.Zira  bu tür  imhalarda,yakın görevlilerin  maske takması şart.

Sonra  evlerde yaşıyanlar  uyuklamaya başladı.Hiçkimse  nedenini  merak etmedi.Havanın sıcaklığı  uyku getirdi diye düşündü.

Köy stadı  ,köyün çok yakınında.Düşünebiliyormusunuz  onbinlerce kök yakılıyor  …Duman ve keskin koku  köylü tarafından ,her nefes alışta  çiğerlerine giriyor.

Köyün  ve Silivri’nin  Baş Muhtarı   Muharrem Eren çok uyanıkdır.Durumu  anlıyor.Zira  o da  bir derece  ağırlaşmış  ha uyudu  uyuyacak.Soluğu muhtarlk binsında alıyor.Cam –çerçeveyi kapatıyor  ve anonsa başlıyor.

-Köy stadında  yakılarak uyuşturucu imha  edilmektedir.Lütfen  etki  altında  kalmamak için  camlarınızı-kapılarınızı  sıkı sıkı kapatın.Yarın sabaha kadar sokağa çıkmayın…

Muharrem Muhtarın  baskından önce haberi yoktu.Bir baktı ki   köye  jeeplerle   jandarma yağıyor.Hemen en şık  elbiselerini  giyip,onları  girişte karşıladı..

Yukarda ki olay  hikaye değil.Hakikaten  duman ve kokudan  kafayı bulan sayısı   hiç te az değildi.

 

Özcan BÜYÜKO?LU

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol