Silivri Facebook
banner88

GAZETECİ DOSTLARINA MESAJ VAR...

GAZETECİ DOSTLARINA MESAJ VAR…

İYGAD'I YÖNETMEYE TALİBİM…

İSTANBUL Yerel Gazeteciler Derneği olağanüstü genel kurul toplantısı için Gazeteci Umut Veli Develi adaylığını açıkladı ve dernek üyesi gazetecilere seslendi:

Mesleğimiz için. İYGAD'da değişim ve gelişim için var mısınız?

Sevgili İYGAD üyesi meslektaşım, sevgili gazeteci dostlarım;

Bildiğiniz gibi merkezi Esenyurt'ta bulunan İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin (İYGAD) 10 Şubat 2013 Günü gerçekleşecek olağanüstü kongresinde dernek başkanlığına adaylığımı ‘İYGAD’ı Yönetmek Üzere’ başlıklı yazımda sizlere açıklamıştım.

Aradan geçen bu süreçte, bir çoğunuzla yüzyüze bazı arkadaşlarımız ile de telefon aracılığıyla görüşme imkanı buldum. İYGAD’ın dünü ve bugününü değerlendirdiğimiz bu görüşmeler umut ediyorum ki hepimiz için faydalı olmuştur.

Görüşmeler neticesinde İYGAD üyeleri arasında önemli oranda kopukluklar olduğunu gördüm. Kişisel kırgınlıklar, mesleki bağların dışındaki ilişki ve bağlar, İYGAD’ın kuruluşundan bugüne mesleğimiz ve meslek mensupları için etkin ve faydalı çok fazla bir adım atamamış olması nedeniyle İYGAD’a karşı çoğu meslektaşımın yüreği buruk, gönlü kırık.

Herkesin üzerinde anlaştığı tek nokta şu;

Bu kongre sonrasında İYGAD mutlak yeniden bir yapılanma, gelişim ve bir değişim yaşamalı.

Mesleki anlamda hem kurumlara hem de üyelerine fayda sağlayacak etkin işlevsel bir rol üstlenmeli.

Üyeleri arasındaki bağı güçlendirmeli.

Buruk yürekleri, kırık gönülleri onaracak bir yapı ortaya çıkarılmalı.

ORTAK BİR GÜÇ BİRLİĞİ oluşturacak bağı kurmada öncü olmalı.

Sevgili meslektaşım,

Değişim kolay olmayan, sancıları olan bir karardır. İnsanoğlunun en temel özelliği alışkanlıklarından vazgeçmesidir. Bugüne kadar hem mesleki hem de İYGAD’ın yapısına yönelik alışkanlıklarımızı değiştirme günü geldi.

Önümüzde iki yol var.

Ya, ortak şikayetlerimizi göreceğiz ve mensubu bulunduğumuz İYGAD’ı MESLEK ÖRGÜTÜ’ne dönüştüreceğiz, ya da bundan sonraki süreçte geçmişte yapılan ve yapılmayanlarla ilgili şikayet etmekten vazgeçeceğiz.

Ya, İYGAD’ı mensupları için aktif üretim içerisinde olan bir dernek haline getireceğiz, ya da sadece sosyal, kültürel bir dernek olarak göreceğiz.

Bu değişimi hep birlikte gerçekleştirmek için fırsat elimizde. Tüm üye arkadaşlarımızı İYGAD’ı ortak hedefler doğrultusunda hep birlikte yeniden yapılandırmaya, geliştirmeye ve değiştirmeye davet ediyorum.

Unutma ki, sen yoksan değişim eksik kalır…

Unutma ki, sen yoksan gelişim eksik kalır…

Unutma ki ortak bağımız mesleğimiz..

Senin için.

Benim için,

Bizim için,

Mesleğimiz için,

Değişim ve gelişim için var mısınız?

 

UMUT VELİ DEVELİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol