Silivri Facebook
banner88

İHH SİLİVRİ BASIN AÇIKLAMASI...

İHH SİLİVRİ BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ.

İHH Silivri Şubesi Başkanı Mikail Yıldırım, son günlerdeki Kilis olayları ile alakalı bir basın bülteni yayınladı. Bu zamana kadar dünyanın her bölgesine yardım toplayan İHH Silivri Şubesi geçtiğimiz haftalarda 2 Tır dolusu malzeme yardımını da Silivrili hayırseverler sayesinde ulaştırdı.

İHH SİLİVRİ ŞUBESİNİN BASIN AÇIKLAMASI;

Kime? Neye? Nereye? Hizmet ?

14.01.2014 sabaha karşı 06:20 sularında Kilis emniyetinden olmayan, nereden olduğu belli olmayan Terörle Mücadele Ekibi olduğunu söyleyen emniyet mensupları tarafından arama kararı göstermeksizin Vakfımızın Suriye halkına yardımlarının koordine edildiği Kilis Ofisimize hukuksuz bir operasyon düzenlenmiştir.

İHH personeli olup Kilis ofisimizde çalışan bir kişi ile ilgili olarak yapıldığı söylenen operasyon her ne hikmetse kişinin evine değil de İHH ofisine gelinmiş ve İHH’nın bilgisayarlarına el konulmuştur.

İHH ofisinde ve aynı yerde bulunan Katar Kızılay’ına ait olan mekanlarda yapılan usulsüz aramalarda personel dışarı çıkartılarak hiçbir personelin üçüncü bir gözün görmediği şekilde şahit olmadığı şekilde aramalar yapılmıştır.

İHH’ya ve Katar Kızılay’ına ait olan bilgisayarlara hukuksuzca el konulmuştur. Avukatlarımız tarafından yapılan itirazlara rağmen usuli işlemler gerçekleşmemiştir.

Kurumumuz bu saatten itibaren bu usulsüzlükle oluşan eklenebilecek aleyhe hususların da kaybolacak lehe hususların da sorumluluğunu işbu emniyet amirlerine ve savcıya yüklemiştir.

Bu operasyonun uygulanma şekli çok net bir şekilde göstermektedir ki uzun süredir İHH’yı El Kaide ile irtibatlandırma çabası bu aşamaya kadar ulaşmıştır. Direkt İHH ya tüm planlamalara rağmen suç atamayanlar bir İHH personelini hedef alarak ve bu personelin üzerinden İHH’yı bağlantılandırmaya çalışmaktadır.

Buradan ilan ederiz ki ;

İHH Suriye halkına yardım etmekten, mazlumların yanında olmaktan asla vazgeçmeyecektir. Daha bugün Kuveyt’te Suriye halkına yapılacak yardımların görüşüldüğü uluslararası koordinasyon toplantısında orada bulunan Başkanımız Bülent Yıldırım, Suriye için bu yıl ki yardım hedefini 50 milyon dolar olarak açıklamıştır.

İHH 20 yıllık ve Türkiye halkı ile beraber dünyanın dört bir yanındaki vicdanların yetimlerin kurumudur. Hiçbir örgüte, hiçbir devlete, hiçbir hükümete bağlı değildir. İradesi de idaresi de kendi yönetim kuruluna aittir. Mavi Marmara’dan sonra İHH İsrail, Neoconlar, Suriye’ye yardımın kesilmesini isteyenler ve bunların yerel işbirlikçileri tarafından hedef alınmıştı. İHH hakkında bu operasyonla ve bu hukuksuzluklara imza atanlar da bu amaca hizmet etmektedirler. İsrail dışişleri bakanı Liberman’ın “İHH İsrail için büyük bir tehlikedir” derken esasen bunu net bir şekilde açıklamıştır.

Neye kime nereye hizmet ettiği açık olan bu operasyona karşı her tür hukuk yoluna başvuracağımız gibi yardımlardan hiçbir şekilde geri durmayacağımız da buradan ilan ediyoruz.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol