Silivri Facebook
banner88

MİLLETVEKİLİ DALYAN KADINLARA MESAJ VERDİ...

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ….

 

 

Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığımız bu günde tartışılması gereken en önemli konu kadına yönelik şiddet olmalıdır. Ülkemizde kadına uygulanan şiddetin önlenmesi konusunda umutsuz olmak, bunun kültürümüzün bir parçası olduğunu kabul etmek yanlış bir düşüncedir. Gerçekten çok boyutlu bir sorun olan kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak için toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi çok önemlidir.

 Biz hükümet olarak bu konuda çok hassas davranıyoruz. Yasal düzenlemelerin yanında yönetmelikleri de çıkardık. Artık korunmak için karakola başvuran bir kadını polisimiz yüzde 100 korumakla yükümlü. Yeter ki kadınlarımız haklarını bilsinler. Biz yasal düzenlemeleri yaparak devletin kapılarını kadınlarımıza sonuna kadar açtık.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız şu an birçok proje yürütüyor. Adım Adım Anadolu, Kadınlar için iş Fırsatları Projesi ile Anadolu’yu gezerek, kadınlarımızı bilinçlendirerek ekonomik hayata çekmeye çalışıyor. Ayrıca kadınlarımız ve çocuklar için nüfusu 50 binin üzerinde ki yerlerde konukevleri açılması son hızıyla devam ediyor.

Ayrıca kadınlarımızın her geçen gün artan başarısı ortadadır. Ülkemizde kadınların iş gücüne katılımını artırmak, yeni işyerleri kurmaları ve ekonomik fırsatlar alanında kadın ve erkek arasındaki farkı azaltmak için çalışmalıyız. 2012 yılının başında yüzde 27,2 olan kadınlarımızın işgücüne katılım oranı 2012 Kasım ayında yüzde 30,2’ye çıkması yeterli olmasa da sevindiricidir. Ayrıca kadınlarımızın kendi işyerini kurabilmesi için KOSGEB Girişimcilik Kredisi devreye sokulmuş ve 30 bin lirası hibe olmak üzere 100 bin liraya kadar kredi verilmeye başlanmıştır. Çünkü kadına karşı şiddeti önlemek için kadının sosyo – ekonomik konumunun öncelikle güçlendirilmesi gerekmektedir.

 

Narin, kırılgan, evcimen kadına karşı; güçlü, kontrolcü, baskın erkek rolünün değiştirilmesi için kültürel ve zihinsel dönüşümü, toplumsal farkındalığı da gerçekleştirmemiz gerekiyor.

 

Ülkemin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, bu günün kadınlarımız için umuda açılan bir kapı olmasını temenni ediyorum.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol