Silivri Facebook
banner88

ORTALIK RAMAZANDA KIZIŞTI... (İBRAHİM YÜCAL)

ORTALIK RAMAZANDA KIZIŞTI…

Herkese selamlar. Artık yazılarımı Silivriliyiz.com da yazacağım. Bana bu fırsatı veren Cihangir Davutoğlu’na çok teşekkür ederim.

Gelelim festivallerin ardından olanlara yaşananlara. Bu yıl 52. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali heyecanlı, olaylı, neşeli, eğlenceli vs vs vs…. Geçti. Daha sayacağım çok şey var ama neyse. Festival bitmeden son gece Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar seçime yönelik konuşmasıyla kendinin aday olacağını belli eder gibiydi. Zaten sonrası ramazan sofralarında konuşmalarında da bu düşüncemde ne kadar haklı olduğumu anladım. Daha doğrusu anladık. Seçim startının iftar sofralarında verilmesini de bir yandan haklı, bir yandan da haksız buldum.

Haklı kısmı, Silivri Belediyesinin 30 gün boyunca düzenlenen iftar yemeklerine katılan kişi sayısı yaklaşık 45bin kişi desek hadi bunların 5 bini her iftarda var olan belirli kesim diye ayıralım kalır 40bin bence ulaşılan iyi bir sonuç. Aynı şeyi AK Parti için de söyleyelim lakin onlar daha kapsamlı ve biraz daha kalabalık bir kitleye ulaştığını hesaplarsak ciddi bir kitle bence. Hani derler ya gel de bu fırsatı kaçırma diye. Ben hatırlıyorum da geçtiğimiz dönemlerde Silivri içerisinde Kaymakamlık binasının arkasında ve yanında olan iftar çadırına zorla insan götürülüyordu. Ama şimdi bir bakıyoruz toplamda 50bin kişilerden bahsediyoruz dimi. Çok ciddi bir rakam.

CHP, Ak Partiden daha önce başladı seçim çalışmalarına. Taksim Gezi Parkı yürüyüşlerinin yaşandığı süreçte Silivrili Çapulcular olarak mahalle mahalle, sokak sokak, yol keserek, pankartlar açılarak, sloganlar atılarak devam ettirdikleri eylemleri bir seçim propagandasına dönüşen ve kapasitenin her eylemde biraz daha azalmasının ardından yapılan festival ve iftarları ile çalışmalarda CHP Silivri bir tık daha önde gibi duruyor. Ancak Ak Parti Silivri’nin de hakkını yememek lazım Gezi Parkı olaylarında göstermiş oldukları sakin duruşları, ortama zarar vermeden, kimselere bir şey söylemeden Silivrili Çapulculara İlçe teşkilatlarından çiçek atarak duruşlarını ve eylemcilere gösterdikleri saygılarıyla da takdir topladılar.

Haksız bulduğum yanları ise, insanlar yaklaşık 16-17 saat oruç tutuyor. Gerek açlığın, gerek susuzluğun verdiği stres ve sinir başlarına vurmuşken daha oruçlar açılır açılmaz,  10 dakika geçmeden gerçekleşen bu konuşmalar insanları daha fazla sinirlerini bozuyor. Ben bunlara şahit oldum açıkçası…

Biraz da iftar menülerinden bahsedelim. Silivri, Silivri olalı bu kadar pilav yememiştir herhalde. Her öğünde verilen pilav, çorba ve etli yemekler şahsen beni tabiri caizse baydı. Arkadaş Japonlar bu kadar pilav yemiyorlar. Ramazan ayının son haftalarına girdiğimiz bu günlerde full pilav yemekten bıkanlar dahi oldu. Görev için bulunduğumuz ramazan sofralarında Silivri Belediyesi ve Ak Parti iftarlarının vazgeçilmez yemeği pilav bence bu ramazanı lider kapatacak gibi görünüyor. İftarlarda birkaç kez dile getirdim bu pilav konusunu. Tepkiler pilavdan başka ne olabilir şeklinde oldu. Allah aşkına bizim yemek çeşitlerimiz arasında sadece pilav mı var diye bende soruyorum?

Silivri’de bana gelen şikâyetleri de köşemden paylaşacağım.

ŞİKÂYETLER:

1) son zamanlarda gerçekleşen inşaatlar yüzünden yaşanan su kesintileri.(yeni Mahalle Bölgesi)

2) İnşaat Kamyonlarının adeta birbirileriyle yarışır şekilde hız yapmaları (yeni Mahalle Konutlar Bölgesi)

3)Silivri Genelinde her geçen gün sayısı artan sokak köpeklerinin olması( Silivri Geneli)

4) Engelli ve yaşlı Koordinasyon Merkezinin önündeki yaya şeridi işaretlerinin tamamen silinmiş olması(yeni Mahalle Konutlar bölgesi)

5)Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde gerçekleşen inşaatlar yüzünden hemen her gün sokağın kapatılması.

 

İbrahim YÜCAL

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol