Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ DEMOKRASİ PLATFORMU BASIN BÜLTENİ...
SİLİVRİ KAMOYUNA ve HALKIMIZA

Bizler  Anadolu ve Rumeli’nin farklı bölgelerinden gelerek Silivri’ye yerleşmiş Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarıyız.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik – sosyal sorunların yol açtığı iş-ekmek talebi  ile iç ve dış göçler ile yurtlarımızdan koparak yeni yerlerde  yaşam alanları kurmak zorunda bırakılmış insanlarız.

Özetle yukarıda saydığımız sebeplerin yol açtığı göçler, önceki gelenle sonraki gelenlerin;  örf-adet-gelenek –yaşam alışkanlıkları-komşuluk dayanışması –giyim kuşam-eğitim-inanç –dil vb. farklılıkların çeşitli sorunlar yaşanmasına neden olduğu hepimizin yaşadığı ve bildiği bir gerçektir.  Bunun en açık göstergesi aynı ilçe sınırlarında ayrı mahalle ve mekanlarda yaşadığımız halde, hemşeri dernek örgütlenmeleriyle birlik içinde ayrılığı yaşadığımızın önemli  bir göstergedir.

İş hayatında - Alışveriş ortamlarında, çarşıda pazarda ‘Merhabalaşmadan’ kalabalıkların arasında görünmez olarak ve  her birimiz diğerinin ötekisi olarak önyargılarımızla yaşayıp gidiyoruz. Aslında hep beraber çokluk içinde azlığı ve en önemlisi ‘yalnızlığı’ yaşıyoruz. Bu örnekleri herkes kendi bakışı ve yaşadıklarıyla çoğaltabilir.

Bizler Silivri’de örgütü olan, Sosyal - Kültürel – Yardımlaşma ve Dayanışma temelinde var olan dernek-parti-sendika-sivil toplum kuruluşu –çevre oluşumu inanç  grupları ve bireylerden gelenlerin ortak akıl ve dayanışması ile, bir imece ruhuyla Silivri Demokrasi Platformu’nun  kolaylaştırıcılığında, yöre derneklerinin inisiyatifinde Anadolu ve Rumeli Kültürler Buluşması Festivalini  Mayısın son veya Haziran 2014 birinci haftasında  yapmak üzere ortak karar almış bulunuyoruz.

Bu nedenle;

Silivri’de yaşayan tüm komşularımızın;

·                    Örf ve adetlerini,

·                    Yemek Kültürlerini,

·                    Giyim Kuşamlarını,

·                    Bölgesel ürün ve elişi becerilerini,

·                    Folklörlerini,

·                    Yerel çalgı, ozan ve aşıklarını, şiir, mani ve avazların nefeslerin yanında oyunlarıyla birlikte Kültürel panel ve söyleşilerle;

·                    Bir Silivri’lilik kültürü oluşturmaya, önyargılarımızı yıkmaya, komşularımızla dostluk, kardeşlik ve hoşgörü ortamı oluşmasına, toplumsal barışın gelişmesine katkı sunmayı çocuklarımıza, bugüne ve yarınlara barış, sevgi ve hoşgörünün egemen olduğu demokratik bir ortamın oluşmasına katkı sağlamanın bir yurttaşlık ve insanlık görevi olduğuna inanıyoruz.

Bu nedenle tüm Silivri  halkına hiç ayrımsız Anadolu ve Rumeli Kültürler Buluşması Festivali’ne katkı sağlamaya,  öneri sunmaya,  oluşacak çalışma gruplarında görev almaya davet ediyoruz.

SİLİVRİ DEMOKRASİ PLATFORMU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol