Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ ORMAN KORUMA GÖREVLİLERİNİN BAŞINA GELENLER... (Ö. BÜYÜKOĞLU)

SİLİVRİ ORMAN KORUMA GÖREVLİLERİNİN BAŞINA GELENLER…

PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMEDİ…

 

Türkiye’de, orman  koruma  görevlileri  sadece  ağaçlarla  ve yangınla ilgilenmez.. Bir diğer görevleri de, yasak sürelerde   avlanan, genellikle avlanma ruhsatı almamış  veya  alması mümkün olmayan   avcılarla mücadelesi..

Silivri orman bakımından,  Çatalca ve Sarıyer’den sonra gelmekte.

Türkiye de istatistiklere göre 1000 kişi de 3 kişinin avlanma müsaadesine karşılık 6 kişi  avlanma müsaadesi olmadan, üstelik  av yasağı sürelerin de ruhsatsız tüfeklerle  avlanmaları.

Silivri’de  başlarında 1 şef tamamı 6 kişilik  ORMAN KORUMA ve YANGIN  MÜDAHALE ekibi mevcut. Bu ekibin elinde, olay tarihinde çalışır vaziyette 1 adet kamyonetleri ve telsizleri vardı.

Allah korusun bir orman yangınında yaptıkları ilk iş, aynen vatandaşın yaptığı gibi  itfaiyeye  telefonla yardım istemek.

Bugünkü durumları hakkında yeni bilgi sahibi değilim.

Bu ekip İstanbul’da nam salmıştı. Kimsenin gözünün yaşına bakmıyor, kaçak ve ruhsatsız avlanmalarda olaya el koyup tüfekleri topluyorlar ve adalete  suçluları teslim ediyorlardı. Silivri Kaymakamlık Binası’nın  en alt katında

adli emanetlerin  muhafaza  edildiği   odada, artık  tüfek  koyacak yer kalmamıştı.

Öyle bir durum oldu ki, av tezkeresi olan dahi, korku paniği ile avlanmaya Silivri de çıkamıyordu.

Ekip, hem orman için de devriye nöbeti yapıyor, hem de her rastladığı avcının  belgelerine bakıyor  ve hatta  kaç hayvan vurmuş  av çantasını kontrol ediyordu. Zira  bazı  hayvanların vurulması yasak olduğu gibi, bazı hayvanların vurulması da sayı ile sınırlandırılmıştı.

Yine böyle bir yaz sabahı. Orman koruma  görevlileri  devriyeden dönmüş ve de av yasağı olduğu   bir ay. Ormanın kuytu bir yerinde zulaya yatmış, tüfek sesi bekliyorlar.

Bir anda arka arkaya tüfekler patlıyor. Orman çın çın ötüyor. Üstelik avlanma yasağı var.

Bizim orman ekibi  sirenini  çala çala  tüfek sesinin  geldiği yöne  son sürat  gidiyor.500 Metre  gittikten   sonra , kamyonet  hedef alınarak  , dört bir  tarafından  görevlilere  ateş açılıyor.

Kamyonet delik deşik. Yapacak ilk iş  KAÇMAK. Başka  kurtuluş yolu yok.. Manevra yaparak  resmi plakalı araç  ormandan  çıkıyor.

Allah’tan yaralanan görevli yok. Epey maddi hasar var. O günden sonra eski baskı kalkıyor.

Adli emanetteki  tüfekler  sahipleri  tarafından alınmayınca, devlet tarafından satılıyor  ve oda  boşalıyor… Bu olay da Silivri de  bir anı olarak   kalıyor.

Özcan BÜYÜKOĞLU

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol