Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ'DE BEYAZAY DOĞDU...

            TÜRKİYE BEYAZAY DERNEĞİ SİLİVRİ ŞUBESİ  

SİLİVRİMİZE HAYIRLI OLSUN

    Türkiye Beyazay Derneği  Silivri Şube Başkanlığını  İsmail TUNA yürütecek , Yönetim Kurulu Üyeleri

N. Meral TUNA ve Bülent GÜNDÜZ’den oluşuyor.

 

     Genel Başkanlığını Lokman AYVA’nın yaptığı  Beyazay 2007 yılında , kamu yararına çalışan dernek statüsüne kavuşması ile birlikte köklü bir değişim sürecini de başlatmış oldu. Derneğin ismi Türkiye Beyazay Derneği olarak değiştirildi. Hedef kitlesine görme engellilerin yanı sıra tüm engel grubunu da katarak hizmet alanını genişletti.

   Yaptığı faaliyetlerle engelliler tarafından büyük beğeni toplayan Beyazay, İstanbul sınırlarını aşarak Anadolu’daki engellilerin de umut ışığı oldu. Kısa sürede hızla büyüyen Beyazay; Antalya, İzmir, Erzurum, Sivas ve Ankara’da birbiri ardına şubeler açmaya başladı. Bugün faaliyette olan Türkiye genelinde 27, yurtdışında 3 şubesi ile Beyazay, ülkemizde yaşayan engelliler için olduğu kadar ülke sınırları dışında da yardım bekleyen engellilerin yaşam kaynağı oldu.

  Beyazay;  Eğitim Her Engeli Aşar projesinin yanı sıra, Körlüğün Geleceği, Sınır Tanımayan Engelliler Turkuaz, Engelli Kariyeri, Mobilişi(ti)m ve Kitap Sevenler projelerini de yürütüyor.     Değişen şartlara paralel olarak yurt genelinde yürüttüğü projelerin yanı sıra, AB kapsamında uluslararası proje çalışmalarını da faaliyetleri arasına katmış bulunmaktadır.

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol