Silivri Facebook
banner88

TABAKOĞLU DİLEKÇELERE KARŞI KOYAMADI...

Tabakoğlu, yeniden aday

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 2 Mart’ta yapılacak kongre öncesi, Oda üyesi esnaf ve sanatkârların imza toplayıp “Ali Tabakoğlu’nun başkanlık yarışına katılmasını istiyoruz” şeklindeki dilekleri üzerine Tabakoğlu, kararını yeniden gözden geçirdi ve adaylığını açıkladı…

“Yanlış hesap Bağdat’tan döner” özdeyişindeki gibi, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası (SİBESO) Başkanı Ali Tabakoğlu’nun “talihsiz” bir kararla, adaylıktan çekildiğini açıklaması,  Oda üyesi esnaf ve sanatkârları imza kampanyası açmak üzere harekete geçirdi.

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına, bir dilekçe ile başvuran Oda üyesi esnaf ve sanatkârlar, dilekçede şu ifadeyi kullandılar;

“Aşağıda imzaları bulunan bizler, Ali Tabakoğlu’nun adaylıktan çekilmesinden üzüntü duyduk. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası üyeleri olarak, Ali Tabakoğlu’nun,  Oda’mızın başkanlık yarışına katıldığını görmek istiyoruz.  Gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.”

Dilekçenin altına isimlerini yazıp, imzalarını atıp kaşelerini bastılar. Bu imzalı dilekçe üzerine SİBESO Başkanı Ali Tabakoğlu da kararını yeniden gözden geçirmek zorunda kaldı. Oda üyesi esnaf ve sanatkârın istekleri doğrultusunda yeniden aday olduğunu açıkladı.

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası (SİBESO) Başkanı Ali Tabakoğlu, şöyle konuştu;

“Bilindiği gibi, ‘koltuk’ veya ’başkanlık’ meraklısı olmadığımı, adaylıktan çekilerek ispatlamış bulunuyorum.

Her ne kadar adaylıktan çekildiğimi açıklamış olsam da, Odamız üyesi esnaf ve sanatkârlardan gelen yoğun istek  üzerine kararımı yeniden gözden geçirmek zorunda kaldım. Şöyle ki;

Odamız üyesi esnaf ve sanatkârlar, kaba inşaatı bitmiş olan 5 katlı oda binamızın açılışını yapmadan başkanlıktan ayrılırsam, “yanlış yorumlara” neden olabileceğini hatırlatarak, başkanlık yarışına mutlaka katılmamı istediler.

Yaptığım değerlendirmeler sonucunda, olumsuz kanaat ve dedikoduları silmek için, kaba inşaatı bitmiş olan 5 katlı oda binamızın açılışını yaptıktan sonra oda başkanlığı görevimi bırakmaya karar verdim.

Kısacası, oda başkanlığına yeniden aday olduğumu buradan ilan ediyorum.

Sizler de bilirsiniz ki, odalar “siyaset üstü” kurumlardır. Odaya her siyasi görüşten, her ideolojiden, her inançtan insanlar üye olabilir ancak, oda siyaset yapamaz. Bugüne dek, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı “siyaset üstünde” tutmaya, siyasi baskılar karşısında “dimdik” durmaya özen gösterdim. Bundan sonra da odamızın siyasetin dışında kalmasını istiyorum.

Siyası baskıları hissettiğim için, siyasi baskılara karşı koymak için yeniden adayım.

Asılsız dedikodulara ve yanlış yorumlara karşı “dimdik” durmak için yeniden adayım.

Arsasını alırken, kaba inşaatı yapılırken büyük mücadele verdiğim 5 katlı yeni oda binamızın içinin de tamamlanması ve açılış kurdelasının kesilmesi için yeniden adayım.

Esnaf ve sanatkârlarımıza yeni projeler üretmek ve onları rahatlatacak çözümler üretmek için yeniden adayım.

Hepinize saygılar sunuyorum.”

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO) Başkanı Ali Tabakoğlu, 3 dönem başkan vekilliği yaptıktan sonra 2006 yılında Oda’ya başkan seçilmiş ve 2010 yılındaki kongrede de güven tazelemişti. 2 Mart 2014’te yapılacak kongrede yeniden başkanlığa aday olacak. Tabakoğlu, arsasını satın almak için büyük uğraş verdiği, kaba inşaatı bitmiş olan 5 katlı oda binasının açılışını yapmadan, yeni binayı hizmete sokmadan başkanlıktan ayrılmayı artık düşünmüyor…

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol