Silivri Facebook
banner88

TEŞEKKÜRLER SİLİVRİ... (İBRAHİM YUCAL)

TEŞEKKÜRLER SİLİVRİ…

 

Bu hafta Silivri açısından çok hareketli geçti. Özellikle geçtiğimiz hafta Pazar günü Ak Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Tahir Sert’i ilk defa bizim açıklamamız ortalığı oldukça kızıştırdı ve meşgul etti. Bizim haberimizden sonra herkes aniden haberimize tepki gösterdi. Olumlu da oldu olumsuzda ancak olumsuzlar ve Tahir Sert’i belli ki aday olmasını istemeyenler Sosyal Ağ aracılığı ile tepki gösterdiler. Bu ne anlama geliyordu acaba? Neydi bu panik? Neydi bu hareketler? Neden adayı kabullenemiyorlar?

 

Vallahi neydi, nedendi bilemem ama bildiğim tek şey Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatında bazı isimlerin bulunduğu makama yakışmadığı ve daha basın toplantısında nasıl konuşacağı ve basın mensuplarıyla arasının nasıl olacağı konusunda bildiği hiç bir şey yok. Tamam sen iyi bir esnaf olabilirsin, çok iyi bir halı saha futbolcusu da olabilirsin, hatta çok iyi bir parti üyesi de olabilirsin ama asla iyi bir siyasetçi olamazsın. Herkes buradan kimden bahsettiğimi biliyor. Beni aday tanıtım basın toplantısında alenen tehdit ettin ve beni aşağılamaya çalıştın. Kusura bakmayın ama bulunduğunuz makama yakışmıyorsunuz beyefendi. Madem eleştiriye açık değilsin, madem konuşma yapamıyorsun, git az önce saydığım başarılı olduğun işleri gerçekleştir. Bırak o makama yakışan insanlar gelsin ve bu işi gerçekleştirsin. Benim işim gazetecilik. Ben sabah akşam demeden gezer haber ararım ve haber yaparım. Haberi bulur ve vatandaşa haber olarak sunarım. Evet biz herkese haber atlattık ve ilk olarak adayı silivriliyiz.com olarak vatandaşlara bildirdik. Ardından da Sayın Tahir Sert ile röportaj yaptık ve aday olduğunun ilk röportajını gerçekleştirdik. Ama bazı isimler bu olaya aşırı tepki gösterdiler. Tamam! Herhangi bir açıklama yoktu, ne genel merkezden ne de İstanbul merkezden herhangi yazılı bir açıklama yoktu. Lakin arkadaş hani aday kim olursa olsun benimsenecekti! Sen bu haberin yalan olduğunu, inanmadığını belirtiyorsun ama o senin aday adayın değilmiydi? Az önce dediğim gibi hiçbir yerden açıklama olmamıştı size. Peki açıkladığın ve iddia ettiğin gibi anket yapılacaktı. Bekledim araştırdım ve bu yayılan haberin de hiçbir şekilde aslı astarı yoktu. Bunu bir haberci değil de koskoca Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatının ileri derece bir yöneticisi yapmıştı ve haberimizi yalanlamıştı. Bu yaptığı hareketi sorduğumda hatalı olan ben miyim? Benim hatam şuanda iddiamızı (onlara göre) Adayın Tahir Sert’i açıklamamızdı. Çünkü onun istediği ve desteklediği aday adayı, Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatından Silivri Belediye Başkan adayı olmamıştı. Bana anlamıyorsun dedi! Açıkçası sen anlatamıyorsun! Hatta konuştuklarından kimse bir şey anlamıyor. Bana bunu anlatacağın şeklinde imalı bir laf konuştun. İstediğiniz zaman heryerde bunu bana açıklayabilirsiniz. Bana ne sizin badana boya yaptığınız, hatta Ak Parti Silivriye kendi iş yerinizi kiralamanızdan, bizi ilgilendirmez. İnşallah kendinizi geliştirir ve başka bir zaman, başka bir ortamda kendinizi bize daha iyi ifade edersiniz. Şunu söylemeden geçmeyeceğim, bugünkü konuşamanızı ve hakaretlerinizi canlı yayından bütün silivrililer izledi. İnşallah İl Merkezden de izlemişlerdir ki gereken ne olursa yapılır ve insanların eleştirisini almış olursunuz.

 

Buradan özellikle bu zorlu günlerde herzaman yanımda olan ve beni yapıcı eleştirileriyle işime daha konsantre olmamı sağlayan değerli ağabeyim Cihangir Davutoğlu’na çok teşekkür ederim. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol