Silivri Facebook
banner88

TÜVTÜRK HABERİMİZE CEVAP VERDİ...

Sayın G. Cihangir Davutoğlu,

www.silivriliyiz.com adlı internet sitesinde 1 Temmuz 2014 günü “ Araç Muayenede Vatandaşa Eziyet” başlığıyla yayınlanan yazı ile ilgili iç incelememiz tamamlanmış olup, aşağıdaki açıklamayı dikkatinize sunmak isteriz,

-      Türkiye’de periyodik araç muayene hizmeti vermeye yetkili tek kuruluş olan TÜVTÜRK,  bu hizmeti, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ilgili kanun ve yönetmelikleri kapsamında vermektedir.

 

-      Yazınızda bahsi geçen 34 AP 0636 plaka no’lu araç, TÜVTÜRK Silivri Alipaşa İstasyonu’na, ilk kez 29 Mayıs 2014 tarihinde gelmiştir. Aracın, yapılan ilk muayenesinde, “Ön, arka kemerler doğru monte edilmemiş”, El freni; Frenleme etkisi yeterli değil,Ön cam yıkama sistemi çalışmıyor,” “Geri vites lambası fonksiyonunu yerine getirmiyor,Fren lambaları tamamen yanmıyor”  maddelerinden Ağır Kusurlu olduğu belirlenmiş ve araç ilk muayeneden kalmıştır. Bunun yanı sıra araçta ayrıca 13 adet de Hafif Kusur tespit edilmiştir. 

 

-      30 Mayıs 2014 tarihinde, ücretsiz muayene tekrarına gelen araçta yapılan ikinci muayenede, emniyet kemeri dışında, tüm kusurlarını giderdiği belirlenmiştir. Araç, “Sol arka emniyet kemerinin monte edilmemesi” nedeniyle ağır kusurlu olarak ikinci muayenesinden de kalmıştır.

 

-      TÜVTÜRK’ün tabi olduğu resmi yönetmeliklere istinaden, muayenesi yapılan araçlar muayeneden geçemedikleri takdirde, 1 ay içinde gelecekleri ikinci muayeneden ücret alınmamaktadır. Ancak ikinci muayeneden de kalmaları durumunda, bir sonraki muayenede ücret alınmaktadır. 

 

-      Özellikle vurgulamak isteriz ki kanun veya yönetmelikler ile belirtilen konularda, TÜVTÜRK çalışanlarının herhangi bir yorum yapması veya yönlendirici ifadeler kullanması kurum değerlerimizle ve ilgili mevzuatlarla bağdaşmamaktadır. 

 

-      Araç belirtilen kusurunu gidererek 02.07.2014 tarihinde muayeneden geçmiştir.  

 

-      Son olarak, yazınızda dikkat çektiğiniz elektrik direğiyle ilgili olarak, BEDAŞ aranarak gerekli bilgilendirmenin yapıldığını bilgilerinize sunarız,

 

Saygılarımızla

TÜVTÜRK A.Ş

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol