Silivri Facebook
banner88

VURAL SÖNMEZ:

SİLİVRİ AK PARTİ Kurucu Üyesi ve 2014 yılı belediye başkan aday adayı Mimar Vural Sönmez, yöresel derneklerle ilgili belediye başkanının uygulamasını kendi projesinin kötü bir kopyası olduğunu söyledi…

 

Mimar Vural Sönmez, projesinin projenin uygulama yetkisinin kendisine ait olduğunu söyledi.

 

İşte Mimar Vural Sönmez’in açıklaması:

 

Değerli Basın Mensubu Arkadaşlarım.

Silivri Belediyesinin sitesinde "Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri’de ilk kez gerçekleşecek olan...." ibaresiyle tanıtımı yapılan; Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali etkinliği, 2014 Yerel Seçim Kampanyamda yer verdiğim "Hemşehri Dernekleri Oryantasyon Eğitim Projesi" 'nin "görünürlük "kısmının kötü bir kopyasıdır.  

Bunu fark edersiniz diye bekledim. Fakat sizler fark etmeyince kendimi bu mektubu göndermek zorunda hissettim. Ekte benim projemin vuralsonmez.com sayfasında paylaştığım broşürü de gönderiyorum.

Bu projemizin Yerel Seçim Kampanya döneminde kısa sunumunu yine yerel medyamızda verdiğim röportajda şu cümlelerle yapmıştım:

"İkini önemli sosyal dönüşüm projemiz ise Hemşeri Dernekleri Oryantasyon Merkezi . Bu da tüm hemşeri derneklerinin aktivistlerinin hem kendi dernekleri için he de diğer derneklerin komisyonlarıyla birlikte sosyo ekonomik ve sosyo kültürel projeler yapabilmesi için ortak platform olacak. Bugün maalesef bir çok dernek ofis kirasını ödeyemiyor. Birçoğu en basit giderlerini karşılayamıyor, aktivite yapamıyor. Ama biliyoruz ki olanak verilse çok güzel etkinlikler yaparak Silivri’nin kültürüne, sanatına, ekonomisine canlılık katacak. Hemşeri Dernekleri Oryantasyon Projesi’nde belediye bu alana doğal proje paydaşı olarak katılacak." ( http://vuralsonmez.com/roportaj.html  ) 

Sayın Belediye başkanı etik davranıp projenin telifli bir proje olduğunu kabul ederse tüm projenin detaylarını faaliyet tablosunu bütçesi ile beraber kendisine sunarım.  Hatta bu projeye Silivri Kentsel Gelişim Derneği olarak eşlik ederiz. Her zaman söylediğim gibi bizler seçim sürecinde Silivrimizin eksiklerini giderecek projeler hazırlayıp tüm Türkiye ile paylaştık. En büyük arzum da bu projelerin hayata geçirilmesi. Bahsi geçen projeden farklı olarak hazırladığımız tüm projelerin tüm detaylarını Silivrideki yöneticilerimizle paylaşmaktan mutluluk duyarım.

Ayrıca bizim hazırladığımız proje 5 parçadan oluşmaktadır. İlk 4 parça Silivrimizin gerçek ihtiyacı olan istihdam odaklı eylemleri içermektedir, son parça ise PCM dili ile 'Görünürlük' yani sahne / şov kısmı. Sayın Başkan, sadece sahne - şov kısmını alarak Silivrimizn kaynaklarını boşa harcıyor, projemize yazık ediyor. Çünkü bizim hazırladığımız proje kendi kendini finanse edebilen bir projedir. Oysa uygulama projeden çok başkanın kampanyasına dönüşmüştür.
Not: Bu proje 2010 İstanbul Kültür Başkenti Programına İstanbul beyefendisi İstanbul hanımefendisi olarak sunulmuş bir proje olup 2010  kültür programında teknik yeterliliği kabul edilmiş bir proje olup uygulama yetkisi bana aittir.  Kampanyamızda bu nedenle kullanılmıştır. Ülkemizde ilk defa bu alanda önemli bir çalışma ortaya çıkarılmıştır.
Sayın Işıklar'ın bildiği gibi, sadece son kısmını alıp festivale yaptığı bu projenin tamamında, oto finansla, Silivri'nin ve Hemşehri Derneklerimizin maddi kaynaklara erişimleri amaçlanıyordu. Projeyi kırparak sadece son kısmındaki sahne etkinliklerini kopyalayıp, festival adı altında sunması, Derneklerin, Silivri halkının ve kendi seçmeninin dahi kabul edemeyeceği bir kolaycılıktır. 

Kaldı ki biz bu projeyi Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim konusunda da gerekli girişimleri başlatmıştık. BU girişim sayesinde Silivrimiz, ülke genelinde, özgün bir sosyal projeyle adını duyurma şansı yakalamıştır. Anladığımız kadarıyla Sayın Başkan ve ekibinin işin sadece festival ve şov tarafına yönelip, belediye kaynaklarıyla reklam yapma alışkanlığı, bu dönemde de devam etmektedir.  Hemşehri derneklerimiz, somut ve nitelikli, maddi ve manevi yardım alabilecekleri bir programdam da mahrum kalmaktadır. Sayın Başkan, projenin tamamını bilseler, sadece sahne kısmına katılmak bir yana hesap soracakları bir kampanyada, hemşehri derneklerinin iyi niyetini sömürmektedir. Silivri'de ve ülkemizde Hemşehri Dernekleri, önemli sosyal bir konudur. Bu alana yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının "IŞIK" tutması gerekir. Ama Özcan IŞIKLAR, her zamanki gibi ışığını, sağlam altyapı ve üst yapı yatırımlarına yönelmeyi seçmemiştir. Işığını kalem pillerden almayı tercih etmektedir.
Sayın Başkan, her yıl yaptığı gibi yazlıkçı komşularımızı festivallerle eğlendirmiş ve İstanbul'a uğurlamıştır. Aynı hızla, yaz tatilinin son haftasında da bu festivali alel acele yürürlüğe koymuştur. Biz de yaz bitimi yine alt-üstyapı sorunları ile başbaşa kalarak sonbahar ve kışı Silivri'de yaşayacağız.
Hemşehri Dernekleri Silivri için çok önemli sosyal bir konudur. Acil ve önemli entegrasyon, oryantasyon sorunları bulunmaktadır. "Hem siz eğlenin, hem bizi eğlendirin" belediyeciliği ile Silivri "oyalanmaktadır" 

Siz değerli Basın mensuplarının, bu konunun Silivri halkı ve katılımcı hemşehri dernekleri adına takipçisi olacaklarına olan inancımı belirtmek istiyorum. 2014 yerel seçim kampanya döneminde ortaya konulan bu projeler, seçim sonrasında da bilimsel ve teknik gereklerine uyularak uygulanması gereken atolye çalışmalarıdır. İstanbul'un diğer ilçeleriyle girdiği gelişmişlik yarışını adım adım kaybeden Silivri için bu projeler zorunludur. Silivri'nin şovla değil projelerle kalkınması için Siz değerli Medya Mensuplarının duyarlılığı, kilit öneme sahiptir.

Saygılarımla
Mimar Vural Sönmez

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol