Silivri Facebook
banner88

bay (Z)'ye Mektuplar

 

Sevgili Z, bu size ikinci mektubum! Önceki mektubum yerel seçim öncesi idi ve sizin CHP Silivri ilçe örgütüne verdiğiniz desteğin ne kadar önemli olduğundan, CHP ilçe örgütünün seçimlere daha başka bir kuvvetle asılacağından ve sizin desteğinizin zaferi getireceğinden bahsetmiştim. Sizin de bana;  bu konuda telkinleriniz olmuş, Destek istemiştiniz.
 
           Ben, gazetemde Niçin CHP? Türkiye için! Başlıklı bir yazıyı kaleme almıştım. Bu yazıda; halkımızın pek bilgilendirilmediği üç soruna değinmiş ve hükümeti eleştirmiştik. Bunlardan biri Gıda Bankacılığı ile ilgiliydi! Yani, Vergide Bağış sistemi olarak nitelendirilen CHP’ninde mecliste dile getirdiği CHP Genel başkanı Sayın Deniz Baykal’a Bir trilyon lira tazminat ile dava açıldığı bir konuyu işlemiştim.
 
Ne diyordu genel başkan;
Gıda Bankacılığı adı altında kurulan bu yardım derneklerinin asıl amacı sosyal devleti zayıflatmaktır. 
Sonuç: Dava hala sürüyor, kaybederse gitti bir trilyon!
 
             Diyeceksiniz ki; Benimle ne ilgisi var bütün bunların? Evet, var dolaylı olarak var. Bu gün desteğinizi verdiğiniz Silivri Belediyesi; mecliste kapatılmaları için önerge verilen Gıda Bankacılığı adı altında özel bir kanunla kurulmuş yardım derneklerinin bir şubesini açmak için hazırlık yapmaktadır. 
 
             Bu konuyu aşağıda tekrar birlikte irdeleyelim bakalım neymiş Gıda Bankacılığı:
 
AŞAĞIDAKİLERİ ÇOK İYİ OKUYUN, LÜTFEN!

2-Vergi usul yasası (Değişiklik)
  vergi usul kanununda bir değişiklik yapılarak. Vergi usul kanunu 40/10 maddesi eklendi. İşte bu yasa beraberinde birçok suiistimali de getirdi.
                         

 VERGİDE BAGIŞ SİSTEMİ.
Sadaka ve fitre diyerek maliye nasıl zarara uğratılabilir?
Ramazan çadırlarında yemek dağıtılması evlere gıda, kömür yardımı yapılması
bakalım nasıl yapılır? Bu kaynak nasıl yaratılır?
 
Konuyu söyle açalım; bir gelir vergisi ve kurumlar vergisi mükellefi isterse
vergisini devlete vermez, bu vergiyi bünyesinde gıda bankacılığı bulunan derneklere  isterse; %100 ünü verebilir..
Peki, bu dernekler hangileri? Biliyorsunuz Emniyet bünyesinde bir dernekler masası vardır derneklere izini bunlar verir, yani dernekler içişleri bakanlığı tarafından onaylanılarak kurulur, emniyet müdürlüğü de bunu denetler. Önce  tarikatlara bağlı olan derneklere  bünyelerinde gıda bankacılığı kurma izni verildi.  Tabi bu dernekleri içişleri bakanlığı izin vererek oldu.
     Şimdi bu dernekler vergi mükellefine gidiyor  esnaf arkadaşımıza Diyorlar ki; 100 milyar vergin çıkmış,  ona diyor ki arkadaş bu vergiyi devlete verme, ben senin vergini hallederim. Ben sana 100 milyarlık dernek adına bağış yapılmış gibi kömür, erzak temizlik maddesi faturası vereyim. Sen bunu götür maliyeye ver, vergini ödemiş olursun.
Devletle sorunun biter.
Sonra bana 100 milyarın 50 milyarını ver  diğer 50 sende kalsın diğer 50 ile de ben kömür, temizlik maddesi, gıda maddesi alacağım onu da valiliklere, kaymakamlıklara vereceğim. Bunlar fakir ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Böylelikle sende kalan 50 milyar senin kazancın, ayrıca bana verdiğin 50 milyarda fakirlere dağıtılacak buda senin zekâtın.

HADİ SAYEMDE CENNETE DE GİDECEKSİN.

 olur mu ? Olur. Halkımız her zaman mazlum yanında yer almak istemiştir.
Tabi ki malzemeler fakir halka dağıtılıyor ama hesabı kitabı olmaksızın.

 
  Pekala bu derneklerin dışında bir derneğe yardım etmek isterseniz ne oluyor, Örneğin Mehmetçik vakfına ya da bakıma muhtaç insanlar vakfına yardım etmek istiyorsunuz? İşte o zaman yine kanunlar giriyor devreye ve yapacağın yardımın miktarı ne olursa olsun sadece 5.000.- TL’ sı verginden muaf tutuluyor. Ve sen diyorsan ki ben bu yardım hareketinin yanındayım ve de memnunum; Sosyal yaşamımın şekillenmesinde de alacağım hizmetleri yeterli bulacağım; söyleyecek sözümüz yoktur.
Diye yazmıştık!

Şimdi biz bunları yazdık, Niçin CHP? Türkiye için dedik.

Bilader kalkıp sormazlar mı adama! Demezler mi? Demek ki adamlar doğru yapıyorlarmış. Bir taraftan karşı geleceksin,yargılanacaksın, aynı davadan!!! Bir taraftan da aynı kanunlardan yararlanacaksın! Yok, böyle bir şey! Şimdi davaya bakan yargıç ne karar vermeli sizce?

Nerede kaldı Sosyal devlet anlayışın?

Bir Anekdot:

Kadın pazara çıkarken kocasına soruyor eve ne alayım diye? Adam bilmiş bir tavırla cevap veriyor; dur! Diyor karısına. “Bulguru pirinci el feneri derneği, makarna ile kuru fasulyeyi kız kulesi derneğinden alırız. Ee, bak sırada; Orada kim var derneği, Burada kimse yok derneği, Mutfakta biri mi var derneği, Dayan yiğidim geliyoruz dernekleri var. Gördün mü senin pazara gitmene gerek kalmadı hanım, hepsi kapında zaten.”

Güzel de bir isminiz var. Tarihte de sizin baş harfinizle başlayan olağan üstü kahramanlar var sayın Bay Z !!!  hepside halk kahramanı ve direnişlerin kahramanları
Zapata, Zorro, vb

Şimdi soruyorum size Bay ( Z  ) Bizler, Ne kadar CHP liyiz, ya da CHP’den ne kadar ilerideyiz.                                                                                                                                                Unutma! Hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Bütün bunları sana niye mi yazdım?
Kim bilir! En inandırıcı hikâye’yi senden dinlerim diye herhalde. Sağlıcakla kal


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol