Silivri Facebook
banner88

GARİP BİR AŞK HİKÂYESİ (3. KISIM)

Sevda “Anlattığından da güzelmiş burası ve tahminlerimin üzerinde seviyorlar seni” derken Dimitri lafa girdi, “Güzel kızım o bizim 20 yıl önce oğlumuz oldu ölene kadar da öyle kalacak ve sende artık bizim kızımız oldun” dedi.  .Tam ben bir oğlunuz daha olacak yakında diyecektim ki Sevda lafı ağzıma tıkadı “gecemizi mahvetme şimdi” deyiverdi. Ne demek istedi bu şimdi derken Apostol’ün kemanının nağmeleri herkesi susturmuştu
Dimitri “Hadi bize Müsaade toparlan bakalım Apostol Efendi misafirler yorgun” diyerek izin istedi
Hadi Kızlar sizde yatın artık ben buraları toplarım dediğimde. “Bizimde uykumuz yok oturmak istiyoruz, tamam mı ağır ağbi?”  dedi Sevda. Pınar da “hım, ağır ağbi ha  güzel” demişti
O zaman siz kalın ben yatıyorum diyerek odama giderken Sevda arkamdan “ sen oldun sen oldun kaçıyorsun değil mi diye bağırıyordu.

—Saat 14.00 ve biz öğle yemeğinde kızların yerleşme işini yoluna koymaya çalışıyorduk. Sevda “Dimitri amca bu evi bize mi verdi şimdi”.Pınar “evet bundan böyle adalıyız.”dedi Pekâlâ kızlar Resmi görüşmelerin dışında her şey tamam gibi ben Pazar günü döneceğim. Sizde pazartesi günü kaymakamlığa gider; tanışır durumunuzu anlatırsınız. Herhalde, Salı günü de dönersiniz. Çünkü ben pazar günü döneceğim izinim  bu kadar dedim demesine de ..
“Valla gitmek isteyen gider tutan yok lakin ne zaman döneceğime ben karar veririm”diye kükremez mi bizimkisi. “Minik Fare kükredi” dedim. Pınar gülerek “ yok, bence bir aslan miyav dedi.”  İkimize birden saldırdı. Gözgöze gelmiştik, göz altındaki morluklar daha belirgindi yüzü daha beyazdı. Dimitri “Sen akşamlık balık vursana kızlarıma sütte balık yapayım. Hadi bende senle geleyim yoksa kaytarırsın” “Kızlar sizde merkez’e gidip dolaşın minibüs neredeyse gelir.”

Dimitri ile yıldız koyuna geldiğimizde “dur bre evlat biraz dinlenelim” dedi. Dimitri dinlenirken bende dalmak için hazırlıklarımı yapıyordum.”Talat beyden  habersiz geldin değil mi? Duymasın geldiğini bozulacak” diye konuşmaya başlayınca muhakkak arkasından başka bir şey gelecektir. Demeye kalmadı.”Beni yanlış anlayamayasın be kuzum, seni çok iyi tanırım şüphem olmaz senden ama Sevda kızımız sana sevdalıdır diye düşünürüm be Lütfüm. Tam 80 yıldır yaşarım bu hayatı her bir taşına ayrı, ayrı  basmışımdır yaşamın. Gizler sevdasını senden bilir senin evli olduğunu susar o yüzden. Yoksa Haykıracak sevgisini sana. “Sen ne söylüyorsun Dimitri amca onun sevdiği askerdedir o’da yakında buraya gelecek yerleşecek” dedim. Dimitri  “Orasını bilemem hem sevdalıdır, hem de hastadır, hem de çok hasta” dedi. Bende denize dalacak hal mi kalmıştı ne diyordu bu ihtiyar, kendimi toparlamaya çalıştım en iyisi dalmaktı yani oradan kaçmak gibi olacaktı. “ Yapma Dimitri yoksa Apostol’e inanacağım şarap seni bozmuş dedim. Cevabını geciktirmedi koca Dimitri “Rakı da seni kör etmiş” dedi.

Suyun altındaydım, balıklar önümden gelip geçiyor ben onları seyrediyordum niçin daldığımı da  unutmuştum nefes almak için çıktığımda Dimitri oltasındaki karagözü gösteriyordu gülerek. Sanki takma kafana şimdi işini yapmalısın diyordu. Denize daldığımda Sevda’nın gözleri geliyor gözümün önüne. Gözaltları geliyordu bu duygular içinde iki sarpa bir sivri burun karagöz ,bir tanede Lagos vurmuştum Dimitri nin yapacağı sütte balık en iyi lagos dan olurdu.Buna çok sevindi.Saat 19,00 gibi eve döndük hanımefendiler daha gelmemişlerdi.

—Sen masayı hazırla yavaş, yavaş ben balık işini hallederim. Bakalım yemişler mi böyle bir balık?
—Ben Apostol’u çağıracağım dedim.
—Ohi be pedimu. (hayır, be oğlum)
—ama kızlar isterse?
—endaxi, endaxi.(tamam, tamam)

Şimdi herkes masada manzaraya takılmış bir vaziyette. Balığın lezzeti de işin içine girmiş
Çıt yok, apostol kemanını akort ederken bu akşam sirtaki var diyordu.
Dimitri “bu akşam onlara sirtaki öğreteceğim” diyerek gözlerimin içine bakıyor ve gülüyordu

Ay, Somotraki adasının üzerinde tepsi gibi parlıyordu. Apostol’ün kemanı en güzel sirtaki havalarını çalmaya başladığında, Dimitri vakur bir eda ile Pınarın Karşısına geçmiş onu dansa davet ediyor,. bir yandan da bana hadi bre kaldır popo nu, bak bayan yalnız kaldı diyordu. Şimdi dört kişi ay altında sirtaki yapıyorduk. Bu gece robot gibiydim ne derlerse onu yapıyordum, kaç sefer dans ettik bilemiyordum. Şimdi benden başka herkes mutlu idi ve ben acılar içinde kıvranıyordum aklıma Deniz geliyordu. Dimitri, kafamı karmakarışık etmişti haklımıydı acaba? Çünkü Sevda koluma girmiş, omzumda yatıyordu, mutlu bir şekilde. Pınar gözlerini Sevda’ya dikmiş adeta gözleriyle konuşuyordular ve esrarlı bir gülümseme vardı Pınar’ın gözlerinde. Birden Dimitri ve Apostol’ün olmadıklarını fark ettim. Kalkmak için hamle yapacaktım ki, Sevda kolumu sıkarak,  “ ortamı bozma” diye fısıldadı

Sabah konuşacaktım kendisiyle ne yapıyordu bu kız? Bir yandan da beni, Dimitri nin söyledikleri mi etkiledi diye düşünüyor Sevda’ya haksızlık etmekten ona mahcup olmaktan da korkuyordum. Konuşmayı İstanbul’da yapardım. Nasıl olsa? Yarın buradan gidecektim

—Sevda ben yarın gidiyorum, hafta içi de siz dönersiniz.

Bunu söylerken sesim boğuk çıkmıştı,.zaten cevapta alamamıştım.Tekrar etsem mi? Diye düşündüm anında vazgeçtim söylemiştim işte; gidecektim.

Saat 06,00, adanın en güzel saatleri binlerce saka kuşu Dimitri’nin evinin arkasındaki tepe’ye
Şakıyarak inip kalkıyordular. Bu sesler bizimkileri uyandırmadan çıkmalıydım.

Silivri’deydim. İşe başlamıştım aynı gün Postacı kapıdan seslendi “Mektubun var” iç geçirerek aldım mektubu evet Deniz ‘di kısa ve anlamlı bir nottu sadece.

“Hey orada kimse yok mu? Hayırsızlar beni burada unuttunuz. Bende buradan sıkıldım gidiyorum. Dağıtım olduk, Hakkâri yi çektim. Sevda’nın yeni telefon numarası ne? Yeni adresimi yakında yazarım. Kendinize iyi bakın”  Kardeşin Deniz

Akşam iş çıkışı yalnız başıma indim sahile. Bu gece beni kimse bulmamalı diyerek Rober’de içmeye karar verdim. Henüz kimseler yoktu rober yalnız başına içiyordu.

Yanına oturdum ve içtiğinden bana da ver dedim. Televizyon haberleri veriyordu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol