KASIM KURBANLIKLARI... (LÜTFÜ ERTÜRK)

Aradığını bulamadın mı? Buradan keşfet!

  Kasım Kurbanlıkları

        Geçen yılda, Kasım ayı idi! Etti ediyor, gitti gidiyor derken, gidiverdi!

        Kim?

        Geçen yılın kurbanı, Abdullah Yıldırım! İstifa etmek üzere önce izine ayrılmıştı iki üç ay sonra da istifasını vermişti.

        Yine kasım ayı ve yine kurban bayramı! Aslında, bu seneki kurbana pek laf edemem, Bıçağın altına kendi yattı.

         Ne diyelim? Belediye Başkanımız kurbanlıktan iyi anlıyor, demek ki!

        Yalnız, Başkan bu sene kurbanı çifter, çifter kesiyor. (türküdeki gibi)

        Hüseyin Şahin ve yönetiminden 7 kişinin istifa ettiği söyleniyor. Bir gün evvel yerel basında çıkan haberlerde ne diyordu?

       “CHP, Kurban bayramında tek yürek”

         Nasıl tek yürek?

         Kurban bayramı bu! Yürek, böbrek, dalak, işkembe, kelle, kol, gövde ne ararsan var CHP’de! Dedik ya; başkan, bu sene islami kurallara göre kesim yapıyor. Yedi parçaya böldü kurbanı.

        
        Herkes, Yılmaz Kandemir’i de bekliyordu ama! Başkan, onun için; “onu adaklık ayırdım” diyormuş.

        Nasıl yani?

Yılmaz bey, çarşıda: “Ben kendimi feda etmeye hazırım, Selami değirmenci’nin karşına beni çıkarın, onunla ancak ben çarpışırım” diyormuş. Eh, bu durumda ne olur? Doğru, ancak adak olur!

         Dostlar, işin acı bir yanı var. CHP, Mezbahaneye döndü! Kan, gövdeyi götürüyor. Ne yazık ki; halkımıza, halahazırda tek yürek, çift böbrek hikayesi anlatılıyor. Tek adamlılığa, giden bu hareketin, tek bir adı vardır. Monarşi, o da; kansız olmaz tabi ki!

         Yalan mı? Lokantada  bifteğinizi bile; az pişmiş, biraz kanlı olsun diye istiyorsunuz!

         Yok canım, bizimkisi oldukça pişkin…

         Ne? CHP kurban kesti mi? Aşk olsun,  7 kişi bir olup, dana kurban etmişler diye duydum. Herhalde etini de; Van’a, bizzat; başkan bey, ulaştırır.
        İşte böyle, her Kasım ayında içim bir tuhaf olur benim. Tek tesellim, keserken, kurbanın gözünü bağlıyor olması! Melakenin  sesi dahi çıkmıyor billahi! Çok şükür…Hamdolsun Rabbim, verdiğin nimetlere.

        
        

 

Aradığını bulamadın mı? Buradan keşfet!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol