Silivri Facebook
banner88

Kim kazanır?

Seçimin AKP ve CHP adaylarının etrafında dönmekte olduğunu izlemekteyiz. Bu iki partiyi MHP zorlayabilir. MHP’nin Belediye Başkanlığı aday seçimindeki titizliliği, il genel meclisi ve Belediye meclisinde de göze çarpmaktadır. Çok özverili bir şekilde hazırlanmışlar. İnsanın içinden oylar MHP’ye diyesi geliyor.

Biz,Hüseyin TURAN ve Özcan IŞIKLAR, arasındaki çekişmelerden bahsedelim. Öncelikle Sayın Hüseyin TURAN’IN artılarına ve eksilerine şöyle bir göz atalım.

Sayın Hüseyin TURAN; Hala hazırda Belediye başkanı, Halk memnun mu ? Evet, Memnun diyebiliriz. Büyükşehir destekli yapılanlar Hüseyin TURAN hanesine yazılmaktadır. İsmi Partisinin önüne çıkmıştır. Öyle olmasaydı; Arkada bekleyen ve Başkanlık konusunda kendisinden birkaç kez deneyimli adaylar içinden sıyrılamazdı. İlk dönemin hatalarına rağmen Parti yüksek konseyinden geçerli not almıştır. AKP kurmayları işi şansa bırakmayacak kadar işi sıkı tutarlar. Yapılan kamu oyu araştırmalarından çıkan isim; Hüseyin TURAN’DIR. Artılar yönünden tamamen kendi ismi ile anılmakta olup; Sayın Hüseyin TURAN’IN eksi yönleri maalesef kendi dışında gelişen olaylardan kaynaklanmaktadır. Bir takım yolsuzluk iddiaları, partisinin genel politikadaki beklentileri karşılamamaları gibi bir çok politik engelleri sayabiliriz. Seçim hazırlıklarındaki meclis üyeleri ve partisi ile uyumlu çalışmaları ayrıca bir artı oluşturmaktadır. Başarılar Dileriz.


Ne demiş Pir sultan Abdal:  Bir derdim var idi, şimdi elli oldu
                                           Şu elin attığı taş bana değmez,
                                           İlle dostun attığı gül pareler beni.

Sayın Özcan IŞIKLAR’IN Siyaset arenasındaki yolculuğunu 1983 yılından bu yana gözlemleyenlerden biriyim. Zaman, zaman ters düştüğümüz olmuştur, zaman, zaman çatıştığımız da olmuştur ve çalıştığımızda. 20 yıl önce; Onun, askerden izine geldiği gece ayağının tozu ile yaptığı hararetli konuşmayı hatırlarım. Neyse, konumuza dönersek Özcan IŞIKLAR’IN Adaylık konusundaki pozisyonu Hüseyin TURAN’IN  tam tersidir. Yani partisi, Özcan IŞIKLAR’IN önündedir. Bu, şu demektir. Tepki oyları, Özcan IŞIKLAR’A artı oy demektir.
AKP’nin eleştirilen politikası ve CHP’nin son atakları Özcan IŞIKLAR’A  artı oylardır. 20 yıllık Belediyecilik deneyimi ayrıca bir artıdır. Eksi yönleri olarak Sayın IŞIKLAR’IN Finale kadar iyi getirdiği çalışmalarını Tam finallere yakın dağılması ve takip edememesidir. Yakın çevresi bu zaafını iyi bilmesi ve  ona çok yakın destek sağlamaları gerekmektedir. Bu konuda S.Ömer ÇETİN  arka planda iyi bir toparlayıcıdır. Biraz daha asılması halinde Silivri’yi sallayabilirler. Listesinde iyi isimler var. Sıralamalar sorun olmamalıdır. 2006’daki heyecanı geri gelirse oldu bu iş. Başarılar dileriz..

PADİŞAHIM ÇOK YAŞA: Başbakanımız, Davosta; Hapşuu! Demedi. Van Minut (one Minute) dedi. Arkadan sesler geldi padişahım çok Yaşaaa. Padişahımız  1. Tayip diye yazdılar. Pekala Osmanlının, Gazzede 30 bin kişilik bir kuvvetle 85 bin kişilik bir İngiliz ordusunu hallaç pamuğu gibi atarken nasıl ola da? Birden, 72 saat içinde 29 bin kişinin şehit verilecek bir muharebeye dönüştüğünü, geri kalan  yaklaşık bin kişinin ise; birkaç Musevi köylüsü tarafından kurtarıldığını bilenler var mı?  Tarih sayfaları yazmaktadır. 15.09.1917 ruhları şad olsun.

PORTRELER:
Bu hafta ki konuğumuz Nejat ALTINKESER O bir Bilgi deryası, O,bir yürüyen kütüphane, yerel Siyasetin duayeni. Ülke siyasetinde bilir kişi, yaşamında Tibetli bir rahip kadar sade, Siyasette bir gökkuşağı kadar renkli. Siyasi tahminlerinde bir sniper gibi nokta vuruşu yapar.
O bir bilgisayar kurdudur. O bir poker surattır; ne düşündüğünü ne yapmak istediğini asla anlayamazsınız..Ben ona sordum Nejat bey Seçimleri kim alır. Cevabı aynen şu oldu. Bana sormana hiç gerek yok, içinden geçeni yazabilirsin dedi.işte bunu ancak filozoflardan duyabilirsiniz. O bir  uzay ötesi, Kuantum uzmanı, dünyadaki en ağır yükü, insan sevgisi olan
Bir kardeşimizdir.

GÜZEL SÖZLER: Tanrı; iradesini hakim kılmak için Yer yüzünde iyi insanları kullanır. Yeryüzündeki kötü insanlar ise; kendi iradelerini hakim kılmak için, Tanrıyı kullanır.
                                                                                          Giardano BRUNO

HAFTANIN ŞARKISI

BELKİ BİRGÜN GELECEKSİN
Belki bir gün geleceksin lakin vakit geçmiş olacak
Gönül hicran şarabından yudum, yudum içmiş olacak
Güzel de olsa inanmam artık seni gözlerine, bahar bitmiş olacak
Gönül hicran şarabından yudum, yudum içmiş olacak

Güfte, Beste: Şekip Ayhan Özışık

HAFTANIN FIKRASI:

200 dolar

Adam barda gördüğü güzel bir bayanla konuşmanın yollarını arıyordu. Sonunda cesaretini toplayarak kıza yaklaştı ve :
- Afedersiniz hanımefendi biraz konuşabilir miyiz acaba?
Kız birden haykırır :
- Terbiyesiz!!! Ben senin bildiğin kızlardan değilim!!!
Adam utancından yerin dibine girmiş, kıpkırmızı bir suratla yerine oturmuştur. Herkes ona bakmaktadır ve bu onu daha da rahatsız etmektedir. Bir süre sonra kız ona yaklaşır ve gülümseyerek :
- Az önceki olay için özür dilerim. Ben psikoloji öğrencisiyim ve utandırıcı durumlarda insanların nasıl davrandıklarını inceliyorum.
Bu açıklama adamın canını daha fazla sıkar ve avaz avaz bağırarak cevap verir.
- Neee? Gecesi 200 dolar mı? Deli misin sen?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol