Silivri Facebook
banner88

NİÇİN CHP?  TÜRKİYE İÇİN..

CHP siyaset tarihimizin içinde; zaman ,zaman açmazlara girmiş ve uzun yıllar süren bunalımlı dönemlerinden sıyrılmayı başarmıştır. Yalnız, bunu halkı ile el, ele vererek yapmıştır. Bakın, CHP de en buhranlı dönemleri 1927 ve 1935 yılları arasındadır. 1935 yılında İzmir’de bir kongre düzenlenir. CHP İzmir de model olarak bir yıl süre örgütlenecektir. Ödemiş’ten, Menemen’e,  Buca’dan Tire’ye kadar bıkmadan usanmadan CHP ve ilkeleri anlatılacaktır. Mahalle, mahalle sokak, sokak ev, ev dolaşarak her mahalleye bir CHP bürosu açarak. Sloganda şudur. İmtiyazsız, Sınıfsız, Kaynaşmış bir kitleyiz. Topluma, Sınıf yok işbölümü var ilkesi benimsetilecektir. Her CHP’li  o yılları tekrar gözden geçirmeli diye düşünüyorum.

       Silivri’de Belediye Başkan adaylarının parti içi durumlarına baktığımızda; partisi Özcan IŞIKLAR’ın önünde seyretmektedir. Çünkü oyların büyük çoğunluğu daha ziyade tepki oyları olacaktır. Özcan Işıklar bunu çok iyi kullanmalıdır. CHP parti kavramını daha da ön plana çıkarmalıdır.

AŞAĞIDAKİLERİ İYİ OKUYUN LÜTFEN..


(Bazılarınız bunların yerel seçimlerle ne ilgisi var diyebilir.)
(Bende diyorum ki; Tepkisiz toplum, etkisiz toplumdur.)
 Etkisiz toplumlar, Biat siyasetinin ensturmanıdır.
 AKP  Hükümetinin hazırlayıp meclise sunduğu Bazı Kanun maddeleri:
  1- Sosyal Güvenlilik yasası:

 Yeniden düzenlenen Sosyal Güvenlik yasasındaki emeklilik haklarınızın ne hale geldiğini öğrenmek ister misiniz. Aşağıya bakın yeterli.

Şu anda Mecliste bekleyen 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel  Sağlık sigortası yasallaşırsa, Kaybedebilecekleriniz.

Kadınlarda 58 erkeklerde 60 olan emeklilik sınırı her iki taraf için de 65 yaş sınırı gelecek. (Madde 28) (Şimdilik iptal edildi).

Emekliliğe hak kazanmak için 5000 iş günü prim ödeme 7000 iş gününe çıkarılmıştı sıkı durun şimdi 9000 iş gününe çıkarılacaktır. Madde 27

Emekli maaşları  %23 ila  % 33 arası düşürülecektir. Madde: 29

Yıpranma hakkı kalkabilir.

Aylık Geliri, 139.50 TL den fazla olan vatandaşlardan 73.- TL ila 475 .,TL genel sağlık sigortası primi ödeyecektir. Madde 88

Sadece Ayakta tedavi olununca değil; hastaneye yatınca da katılım payı alınacak ve bu 5 katına kadar çıkabilecektir. Madde 68

Hastalanan sigortalıların iş görememezlik ödeneği % 16 azalacaktır. Madde 18, 19, 80)

         
Emekli Bağ-kurluların maaşından 10 yıl süre ile % 10 genel sağlık sigortası primi kesilecek Madde 88


 Primini ödeyemeyen vatandaşlar sağlık hizmeti alamayacaklar. Hastane kapılarından dönecekler. Madde : 88 89 90

Primini ödeyemeyen çiftçinin ürününe el konulabilecek. Madde: 87

Şu anda Sadece Türkiye’de değil, benzer yasalar Dünyanın pek çok ülkesinde uygulanmaktadır. Fransa ve Yunanistan’da büyük grevler ve boykotlarla bu yasalar engellenmeye çalışılıyor. Senin, grev ve boykot yapmana gerek yok. Önünde en doğal hakkın olan seçimler var.
Eğer diyorsan ki; Yukarıdaki Sosyal güvenlik yasası tam bana göre. O zaman sosyal yaşamını da yerel seçimlerde vereceğin oylarla BIRAK ONLARA

AŞAĞIDAKİLERİ ÇOK İYİ OKUYUN, LÜTFEN!


2-Vergi usul yasası (Değişiklik)
  vergi usul kanununda bir değişiklik yapılarak. Vergi usul kanunu 40/10 maddesi eklendi. İşte bu yasa beraberinde bir çok suiistimali de
getirdi.
                          VERGİDE BAGIŞ SİSTEMİ.

Sadaka ve fitre diyerek maliye nasıl zarara uğratılabilir?
Ramazan çadırlarında yemek dağıtılması evlere gıda, kömür yardımı yapılması
bakalım nasıl yapılır? Bu kaynak nasıl yaratılır?
 
Konuyu söyle açalım; bir gelir vergisi ve kurumlar vergisi mükellefi isterse
vergisini devlete vermez, bu vergiyi bünyesinde gıda bankacılığı bulunan derneklere  isterse; %100 ünü verebilir..
Peki, bu dernekler hangileri? Biliyorsunuz Emniyet bünyesinde bir dernekler masası vardır derneklere izini bunlar verir, yani dernekler içişleri bakanlığı tarafından onaylanılarak kurulur, emniyet müdürlüğüde bunu denetler. Önce  tarikatlara bağlı olan derneklere  bünyelerinde gıda bankacılığı kurma izni verildi.  Tabi bu dernekleri içişleri bakanlığı izin vererek oldu.
     Şimdi bu dernekler vergi mükellefine gidiyor  esnaf arkadaşımıza Diyorlar ki; 100 milyar vergin çıkmış,  ona diyor ki arkadaş bu vergiyi devlete verme, ben senin vergini hallederim. Ben sana 100 milyarlık dernek adına bağış yapılmış gibi kömür, erzak temizlik maddesi faturası vereyim. Sen bunu götür maliyeye ver, vergini ödemiş olursun.

Devletle sorunun biter.

Sonra bana 100 milyarın 50 milyarını ver  diğer 50 sende kalsın diğer 50 ile de ben kömür, temizlik maddesi, gıda maddesi alacağım onu da valiliklere, kaymakamlıklara vereceğim. Bunlar fakir ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Böylelikle sende kalan 50 milyar senin kazancın, ayrıca bana verdiğin 50 milyarda fakirlere dağıtılacak buda senin zekâtın.


HADİ SAYEMDE CENNETE DE GİDECEKSİN.

 olur mu ? Olur. Halkımız her zaman mazlum yanında yer almak istemiştir.
Tabi ki malzemeler fakir halka dağıtılıyor ama hesabı kitabı olmaksızın.
  Pekala bu derneklerin dışında bir derneğe yardım etmek isterseniz ne oluyor, Örneğin Mehmetçik vakfına yada bakıma muhtaç insanlar vakfına yardım etmek istiyorsunuz? İşte o zaman yine kanunlar giriyor devreye ve yapacağın yardımın miktarı ne olursa olsun sadece 5.000.- TL’ sı verginden muaf tutuluyor. Ve sen diyorsan ki ben bu yardım hareketinin yanındayım ve de memnunum; Sosyal yaşamımın şekillenmesinde de alacağım hizmetleri yeterli bulacağım; söyleyecek sözümüz yoktur.

  AŞAĞIDAKİLERİ ÇOK, ÇOK İYİ OKUYUN, LÜTFEN!

 Emperyalizm, bir ülkeyi dağıtmak, parçalamak ve yutmak için iki önemli unsuru çok iyi kullanır. 1 Etnik Köken 2 Din faktörü.
İşte Emperyalizme kurban verdiklerimiz:
1- Bosna Hersek, 2- Afganistan, 3- Irak, 4- Filistin, 5-Gazze, sırada Suriye, İran ve Türkiye var. A parti, B parti gözetmeksizin tek bir şey diyeceğim sizlere; Kapitalizmin milliyeti yoktur. Bizim yine bir sözümüz yok sizlere ama birinin bir sözü olacak sanırım. Dinleyin bakın; ne diyor?

     Millet Fakr u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey, Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır.

Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur.
                                                                                     20.10.1927
                                                                                      Mustafa Kemal
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol