Silivri Facebook
banner88

SÜTKARDEŞLER

           Özcan IŞIKLAR, Siyasette Tıpkı bir orkestra elemanı gibidir. Orkestranın çaldığı parçaya uyum gösterir, onun orada olduğunu görür ve izlersiniz ama ne söylediğini ya da ne enstrüman çaldığını hissetmezsiniz.

           Ne diyor kendisi de; “Ben kendisini hissettirmeyen bir başkan olmak istiyorum.”

Vallahi haklı!!!  Bu güne kadar kendisini o kadar hissettirmedi ki; Belediye Yönetiminde kendisinden başka herkesi hissettik ama Başkanı bir türlü hissedemiyoruz. Varlığı, yokluğu bir.

           Sayın Başkan,  seçimi kazandığınız geceyi lütfen bir hatırlayın! Halk, sokaklarda sizin isminizi haykırıyordu ve ne diyordular? Büyük başkan,  büyük başkan!!

           Kendisini hissettirmeyen bir başkan, nasıl büyük olur? Dön, bir tarihe bak istersen. Hissedilemeyen liderlerden nasıl bahseder? İki satır, Sadece iki satırda geçiştirir. Bu liderlerin siyasi yaşamları çok kısa sürer. Neden mi? Çünkü halkı onu hak ettiği yere çabucak ulaştırır.

            Yılmaz KANDEMİR, Siyasette orkestranın assolisti gibi davranır ama ne söylediğini
Anlayamazsınız. Şarkının nakarat bölümünde herkesle beraber bağırır ama solist çıkışını bir türlü gerçekleştiremez.  Belediyenin beyni olması beklenirken; yaptığı veznedarlıktan öte bir şey değil.

             Seçim öncesi halkla ilişkileri en kuvvetli adaydı. Şimdi Halktan kaçar oldu. Topu taca atmada üstüne yok. Geleceğini harcayan mirasyediler gibi.

             Sayın Kandemir, kendinizi şimdi anlatamazsanız bir daha hiç anlatamayacaksınız demektir. Sizin, şu an tüm yaptıklarınızı zaten kadrolu memurlar yapıyor. Makamınıza geleni başka birine asla gönderme. Yetkisizliğinizin bir göstergesi olur. Güven kaybedersiniz.

             Bunları niçin yazdım biliyor musunuz? Dışarıda binlerce konuşmanın yüzlerce eleştirinin ve tepkilerin özetiydi bu yazdıklarım. Sizleri seviyoruz.

            
HAFTANIN TALİHSİZLİĞİ
      
            Belediye Başkanlığı 100 günde neler yapıldığını anlatacak bir basın toplantısı organize ediyor. Organizasyon yok, Halkla ilişkiler yok, İletişim yok, yok, yok işte! Rica etseydiniz Size bu konuda S.Ömer ÇETİN yardımcı olabilirdi. Niçin bu arkadaşın bilgi birikiminden yararlanılmaz anlamıyorum. Tüm bu olumsuzluklar olabilir anlayabilirim! Anlayamadığım ise; İlgisizlikten yakınıp toplantıyı terk edip protesto eden gazeteci arkadaşların tutumu.

            Biz Gazetecilerin, toplantıyı terk ederek, protesto etme lüksümüzün ne kadar olduğu tereddüdü içindeyim. Bir gazeteci şartlar ne olursa olsun halkın haber alma özgürlüğünü sağlamalıdır.        
         Bu gibi olaylar karşısında daha soğukkanlı davranmakta yarar vardır diye düşünüyorum. Bir savaş muhabiri, yaşam garantim yok deme şansına ne kadar sahiptir. Bırakın birileri size hoş geldiniz demesin, su vermesinler, çay ikram etmesinler, oradan yazacağınız o kadar çok şey vardı ki; belki de oradan ayrılmanız işlerine gelmiştir.


SİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ

Ali KORSAN ve ekibi yine harika şeyler yapıyorlar, Silivri Çevre Derneği olarak Büyük Şehir Belediyesi ile ortaklaşa çalışmalara imza atmaktadır.

Avrupa’nın 2. büyük cezaevini yapıyorsunuz ve Bir Milyar dolar para harcıyorsun, yüz milyar verip arıtma tesisi yapamıyorsun! Ya ne yapıyorsun? Kanalını yakından geçen bir dereye akıtıyorsun. Çözüm ne? İlaçlamak! Olacak şey değil! Cezaevinin tüm çalışanlarla birlikte nüfusu ne kadar? 18 bin kişi! Değirmenköy ve Gümüşyaka’nın nüfuslarından fazla. Fosseptik nereye akıyor? Dereye!

O bölgede yaşayan binlerce insan rahatsız, doğa rahatsız, deniz rahatsız. Hep Bir ağızdan bağırıyorlar. Yetişin Ölüyoruz. Bu sesi duyan var mı? Var, Silivri Çevre Derneği. Başka yok.

Çevre Derneği başkanı Ali Korsan ve ekibinin Büyük şehir Belediyesine yaptığı çağrılar ses
Ses getiriyor. İlaçlıyorlar dereyi. Çözüm mü? Hiç Değil! Gerçek çözüme bir an önce başlansın istiyoruz. Bastır Korsan, Bu halk senin oraya heykelini dikecektir..
             
HAFTANIN ŞARKISI

Sana yar dedim

Tedirginim ve çok yorgun
Kaçıp kurtulmam lazım buralardan
Yar bana sırt cevirmiş
Hasretler yüzü dönmüş
Kaçıp kurtulmam lazım İstanbul’dan

Sevsen bu kadar sessiz kalır mıydın yar
Her zoru göğüsleyip yanımda kalmaz mıydın yar
Yar, aşk kolay değil bir gün anlarsın yar
Sana yar dedim söyle bundan daha ötesi mi var

Bir turlu aklim almıyor o sebepsiz o suskun gidisini
Hani bir şeyler söyleseydin belki bu kadar acımazdı kalbim
Sevsen bu kadar sessiz kalır mıydın yar
Her zoru göğüsleyip yanımda kalmaz mıydın yar
Aşk kolay değil bir gün anlarsın yar
Sana yar dedim, söyle bundan daha ötesi mi var

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol