Silivri Facebook
banner88

Silivri Kurban Kesim Yerinde Rezalet Yaşanıyor… ÖZEL HABER

Silivri Kurban Kesim Yerinde Rezalet Yaşanıyor… ÖZEL HABER

Silivri Selimpaşa Kavaklı yolu üzerinde Silivri Belediyesi’ne ait kurban kesim yerinde yaşanan rezaleti yerinde inceledik…

Özellikle Silivrili kurban satıcısından kurbanlık almaya dikkat ettik. Sıra kesime gelince uyarımız sonucu kurbanlık kıbleye döndürüldü ve kesimi yapıldı. Derisini THY’ye bağışlayacağımız için zarar görmemesi için uyardık ve kompresör ile şişirilmesini istedik. Kompresörün hortumu uzanmıyor diye savunma yaptılar ve şişirmeden yüzmeye başladılar. Tabii ki deri zarar gördü. Deriyi verelim diye uzun süre yetkili bekledik. Yönetmenliğe göre deri toplama işini herkes yapabildiği için, THY’nın deri toplamaya artık ağırlık vermediğini gördük.

Ortalık tam bir keşmekeş içinde, CHP önceki gençlik kolları başkanı Anıl Onur, temizlik işleri taşeronunda yetkili olarak çalışıyor ve temizlik işi yapanların görevlerini yapmaları için koşturup duruyor.

Bu kesim yerinde en çok dikkati çeken taraf ise vergisiz kazanç elde edilmesi. Küçükbaş kurbanlıklar 100 TL, büyükbaş kurbanlıklar 400 TL’ye kesiliyor. Kesimi biz yaptırıyoruz diyen şahıs her kesim için kesim yapan kişiye bir fiş veriyor. Sonunda bu fişlerden her biri için kesen kişiye 30 TL ödeme yapılıyor. Kesicilere öğle yemeği vereceğiz denmesine rağmen, “vermediler aç kaldık” diye şikayetler geldi.

Şimdi soruyoruz…

Kurban kesim yerinde kesim yapma yetkisi kim veya kimler tarafından verildi? Vatandaşa kesim için makbuz niye verilmiyor. Türkiye genelinde bakarsak trilyonlar kimin cebine gidiyor. Silivri’de sadece bu alanda 1000 civarı küçükbaş, 400 civarı büyükbaş kurban kesildiğini düşünürsek.

Bu paralar kime nasıl gidiyor?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Hülya tokmak 7 yıl önce

Yani defalarca başlık yazısını tekrarlamanızdan haberi okumaya heves kalmıyo bu kadar olur yani