Silivri Facebook
banner88

Hayat An mı Zaman mı?
 
O kadar çok şey değişiyor ki hayatta nasıl değiştiğini bile anlayamıyoruz. Bir gün önce yanımızda olanlar bir saniye sonra başka yerlerde ve sizi unutmuş vaziyette belki de. Zamanı geri almak mı isterdiniz yoksa gelecek olan zamanın kıymetini bilmek mi? Bu anda sorunun cevabını doğru verebiliyorsanız mutlu olmak belki de sizin elinizde...
 
Geçen zamanda çok mutlu olduğunuz şeyleri şu anda belki de yanımızda bulamıyoruz. Hatta o anı bir türlü yaşamıyoruz belki de hiç bir zaman yaşayamayacağız...
 
O yüzden gelecek olan zaman giden zamandan daha kıymetli olsun hayatınızda. Zor olmamalı kolay olmasını da sizin aklınız ve kalbinizle sağlamanız mümkün.
 
Zaten geçmişi geçmiş yapan şey sonunda ki miş eki...
Gelecek olan zamanın önemi ise güzel şeyler yaşanmasının biraz da olsa sizin elinizde olması.
 Şairin de dediği gibi yaşadıklarınızdan öğrendiğiniz bir şeyler mutlaka vardır. Bunlardan ders çıkardıysanız zaten gelecekte daha güzel şeyleri en az hata ile tamamlamanız en hayırlısı olabilir.
Böylece geçmişi düşünmek yerine iyi şeyleri en iyi şekilde ve en önemlisi yarını daha fazla önemseyerek yaşamanız hepsinden en güzeli olacaktır diye düşünüyorum...
 
Yaşanması gerekenler, yaşanmışlardan daha mühim olsa gerek...
Zamanla yanınızdakilerin kıymetini bilin ki miş li geçmiş zamana dair keşke demeyin...
Bilin ki hayatın her anında yaşadığınız şeylerden pişman olmayın. Pişman olacağınız şeyleri gelecek olan zamanlarda yapmayın.
 
Çünkü zaman esnektir Daraltırsın istersen genişletirsin istersen üzerinde oynarsın ama 1 saniye geçtikten sonra zaman geçmiştir akmıştır ve gitmiştir. Şimdi derken bile şu anda ki saniyeleri anlatıyorsun.
 
Unutma zaman aktıktan sonra senin ''şimdin'' sadece hafızanda söylediğin sıradan bir kelime olarak kalır. Ama yaptıkların güzel bir anı olarak hatırında kalır.
 
Zamanlarını en kötü şekilde kullananlar, en çok, zamanın kısalığından şikâyet ederler. La Bruyere

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol