Silivri Facebook
banner88

Silivri Yoğurt Festivali Nedir? Ne Zaman Düzenlenir?

Silivri Yoğurt Festivali Nedir?
Her yıl Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen şahane bir organizasyonla gerçekleştirilen Silivri Yoğurt Festivali, Temmuz ayının ortalarında düzenleniyor. Bu yıl yine Temmuz ayında yapılması planlanan festival, 57. Yılını kutluyor.

Festival boyunca turnuvalar, söyleşiler, yarışmalar, eğlenceli aktiviteler, dans gösterileri, konserler ve özel gösteriler yer alıyor. Silivri yoğurdunun sınırları aşan ünü sebebiyle belediye tarafından düzenlenen festival, ilk günden bu yana bölgenin en sevilen festivallerinden biri kabul edilmiştir. Sadece Türkiye değil dünyanın birçok noktasından insan festivale aktif katılım sağlıyor. Geleneksel yoğurt yeme ve mayalama yarışmasından bisiklet turnuvalarına kadar uzanan geniş bir program içeriğine sahip festivalde, birbirinden ünlü sanatçılar sahne alarak katılımcıları eğlendiriyor.

Festival süresince gerçekleştirilen her turnuvanın para ve hediye ödülleri bulunuyor. Böylece derece ile turnuvayı, yarışları tamamlayanlar festival hatırası hediyeleriyle ve ödülleriyle başarılarını taçlandırmış oluyor.

2018 Silivri Yoğurt Festivali, şimdiden heyecanla bekleniyor. Yoğurt üretimini teşvik etmek, yoğurdun önemini vurgulamak için düzenlenen festival, en güzel Silivri Yoğurt’unu bulmak için şimdiden hazır. Yarışmada birinci gelen kişiye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın hediye edilmesi planlanıyor.

Genellikle 3 gün süren festival, her günü ile dolu bir program içeriği ile konuklarını karşılıyor. 7’den 77’ye herkes üç gün boyunca eğleniyor, lezzet yolculuğuna çıkıyor.

Silivri için geleneksek bir kültür aktivitesi haline gelen festival, bölgenin ve yoğurdun her yıl daha da geniş kitlelere ulaşmasında oldukça etkili. Ülkemizden ve dünyanın farklı köşelerinden gelen konuklar, kültür mozaiği oluşturuyor, festivalin daha da renkli olmasına katkıda bulunuyor.

Romanya, Senegal, Arnavutluk, Tayvan, Bulgaristan, Macaristan, Polonya, Gürcistan, Kazakistan, Slovakya, Bosna Hersek, Slovenya gibi farklı ülkelerden gelen yabancı konuklar, Silivri Yoğurt Festivali süresince dans gösterileri ile konukları eğlendirmeyi planlıyor.

Festival elbette sadece yoğurt odaklı değil. Festival kapsamında Silivri’nin her mahallesinde gösteriler düzenleniyor, coşkulu bir kutlama ile tüm bölge eğlenceye dâhil ediliyor. Festivale gelen konuklar Silivri ve İstanbul’un tarihi mekânlarını gezme fırsatı yakalayabiliyor, görkemli şehrin tarihi eserlerine yakından bakma imkânı buluyor.

2018 Silivri Yoğurt Festivali tüm enerjisiyle kutlanmayı bekliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol